vineri, 22 august 2014

Antena 3 minte cum respiră! Bandiții ăștia se laudă cu… studenți la un curs ordinar de calificare, de 3 luni și 1500 de euro! IMA care joacă MIMA cu fraierii care cred că sunt…studenți!



Antena 3 minte cum respiră! Bandiții ăștia se laudă cu… studenți la un  curs ordinar de calificare, de 3 luni și 1500 de euro! IMA care joacă MIMA cu fraierii care cred că sunt…studenți!
Nesimțirea cruntă a tolomacilor de la Antena 3, minciună ordinară. Pentru proștii ăștia adevărul nu e că ei au un curs de calificare de 3 luni, pentru inși cu sau fără bacalaureat, contra 1.500 de euro, ei mint cu nerușinare că au…studenți în inșii cu sau fără bacalaureat cărora le iau banii! Chiar așa, orice prostovan le ia banii fraierilor mințind că ăia sunt studenți?! O nouă minciună, după ce ratații au anunțat în promouri că sunt…profesori!


Cu ce se mănâncă cursul de recalificare pe 1500 de euro, adică IMA


Urmare a solicitarii dvs. adresata Ministerului Educatiei Nationale si inregistrata la Autoritatea Nationala pentru Calificari sub nr. 4876/14.07.2014, va transmitem urmatoarele informatii:



Intrebare 1: IMA se definește pe siteul propriu Școală de media, iar în promouri angajații Antenelor se recomandă: Suntem profesori la IMA! Care este poziția Ministerului față de ceva ce este definit...școală, cu angajații...profesori? E  o unitate de învățământ legală sau e doar o minciună de reclamă, ca să pară că există o calificare școlară la cursul respectiv?



Raspuns 1: INTACT MEDIA ADVISORS SRL este autorizat sa desfasoare programe de formare profesionala a adultilor pentru urmatoarele ocupatii:

-       Machior, program de perfectionare, cod COR 5142.0.5, Autorizatie seria B, nr. 6669/10.10.2013;

-       Prezentator, program de perfectionare, cod COR 265602, Autorizatie seria B, nr. 6670/10.31.2013;

-       Reporter, program de perfectionare, cod COR 343511, Autorizatie seria B, nr. 6671/10.31.2013;

-       Editor imagine, program de perfectionare, cod COR 352119, Autorizatie seria B, nr. 6672/10.31.2013;

-       Cameraman, program de perfectionare, cod COR 352131, Autorizatie serie B, nr. 6643/11.14.2013.



In conformitate cu legislatia privind formarea profesionala a adultilor (a se vedea OG. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata), autorizarea se solicita de catre furnizorii de formare profesionala care doresc sa organizeze programe de formare profesionala finalizate cu certificate de calificare sau de absolvire cu recunoastere nationala.



Furnizorii de formare profesionala sunt prestatorii de servicii de formare profesionala, persoane juridice de drept public sau privat, care au prevazut in actul de infiintare activitati de formare profesionala (cod CAEN 8559 - ,,Alte forme de invatamant n.c.a.").



Autorizarea furnizorilor de formare profesionala se face, pe baza criteriilor de evaluare, pentru o perioada de 4 ani, pentru fiecare tip de program de formare profesionala (initiere, calificare, recalificare, perfectionare, specializare), in parte. Programele de formare se pot organiza pentru: o calificare din Nomenclatorul calificarilor pentru care se pot organiza programe finalizate cu certificate de calificare (NC), o ocupatie din Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR), o grupare de competente sau o competenta cheie din Lista de competente cheie comune mai multor ocupatii.



Pentru ocupatia/calificarea supusa autorizarii trebuie sa existe standard ocupational (SO)/ standard de pregatire profesionala (SPP). SO existente, corespund uneori mai multor ocupatii/calificari din COR/NC. Corespondenta cu codul COR/NC este indicata in listele disponibile pe site-ul ANC. Atat SO cat si SPP, precum si listele respective se gasesc la adresa www.anc.edu.ro.


Intrebare 2. Ce calificare în diplome recunoscute de Ministerul Educației oferă IMA și unde sunt dovezile de studii superioare și cursuri de psihologie școlară pe care ar trebui să le aibă angajații Antenelor care apar în promouri (Stoicescu, Oțil ș.a.m.d.) ca să fie, legal, profesori?



Raspuns: In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata, si cu prevederile Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor, furnizorul de formare profesionala autorizat poate elibera pentru programe de perfectionare -  certificate de absolvire.



Certificatele de absolvire se elibereaza insotite de o anexa denumita ,,Supliment descriptiv al certificatului", in care se precizeaza competentele profesionale dobandite.



Certificatele de calificare profesionala si de absolvire sunt tiparite de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, poarta antetul Ministerului  Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si al Ministerului Educatiei Nationale si au regimul actelor de studii.



Furnizorii de formare profesionala sunt autorizati sa desfasoare un anumit program de formare profesionala de catre comisiile de autorizare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti. Aceste comisii isi au sediile la Agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala si Agentia municipiului Bucuresti. Presedintele Comisiei de autorizare este directorul Agentiei judetene/a municipiului Bucuresti pentru plati si inspectie sociala.

Autoritatea Nationala pentru Calificari coordoneaza autorizarea furnizorilor de formare profesionala a adultilor.



Documentele din dosarul de autorizare sunt prezentate in Metodologia de autorizare si cuprind si aspecte privind resursele umane:

B2.Documente privind resursele umane asigurate de furnizorul de formare pentru realizarea programului de formare:

      a)Lista formatorilor care vor participa la desfasurarea programului de formare;
       b)Acordul scris al fiecarui formator pentru participarea la programul de formare (original);
      c)CV-ul fiecarui formator, in care sa se detalieze experienta in specialitatea corespunzatoare programului de formare si, eventual, sa se precizeze daca are experienta in pedagogia adultilor;
       d)Diplomele si certificatele din care sa reiasa ca detine specializarea ceruta de programul de formare (copii).



Intrebare 3. IMA are cursurile timp de 3 luni, contra sumei de 1500 de euro și oferă cursuri de prezentator TV, cameraman, reporter, editor imagine, machiaj profesional. În Clasificarea Ocupațiilor din România se precizează că pentru reporter, prezentator TV, cel puțin, este nevoie de studii superioare. Cum poate o instituție cu 3 luni cursuri să ofere calificarea pe care universitatea o oferă în 3-4 ani?!



Raspuns: Doar programele de calificare au o durata minima, exprimata in ore, stabilita, pentru celelalte tipuri de programe de formare, durata minima se hotaraste in functie de scopul, obiectivele, continuturile si strategiile de realizare. Furnizorul de formare este cel care stabileste, conform legislatiei in vigoare, durata acestora, prin fisa de autoevaluare, in momentul in care depune dosarul de evaluare.

Conditiile de admitere la programele de formare profesionala sunt mentionate in Standardele ocupationale.



INTACT MEDIA ADVISORS SRL este autorizat sa desfasoare programe de pregatire profesionala de perfectionare.



In ceea ce priveste taxa de participare la programele de formare profesionala, aceasta este stabilita de fiecare furnizor in parte.



Intrebare 4. În urmă cu 2-3 ani promourile cu IMA cuprindeau și mențiunea: cursuri  acreditate de ministerul educației și de ministerul muncii. A existat vreodată vreo acreditare din partea Ministerului Educației pentru IMA?  Din păcate, cei de la CNA nu au binevoit să confirme legalitatea sau ilegalitate clipurilor cu academie, suntem profesori, școală, dar voi continua să le cer și lor verdictul și voi solicita și Ministerului Muncii decizia dacă avem sau nu ceva legal în organizarea și în calificările IMA.



Raspuns: Ministerul Educatiei Nationale nu a acreditat niciodata furnizori de formare pentru programe de pregatire profesionala a adultilor.

A se vedea raspunsul la intrebarea nr. 1.



Cu respect,

Cristina Iliescu

Relatii publice

Autoritatea Nationala pentru Calificari

Piata Valter Maracineanu nr. 1-3, intrarea B, etaj 2,

cam. 164-166, Sector 1, 010155 Bucuresti

Tel.: +40 21 313 00 50

Fax: +40 21 313 00 53

Web: www.anc.edu.ro
Andrei Aradits, protagonist în scurtmetrajul studenților IMA
de 11 Aug 2014      13:12 Comenteaza

Dovadă că bandiții ăștia au un curs de calificare, de 3 luni, e dat și de răspunsul de la Ministerul educației, care recunoaște că IMA nu are nimic în comun cu vreo instituție de învățământ din România, așadar cei care dau 1500 de euro nu pot fi…studenți!



Actorul Andrei Aradits interpretează  rolul principal într-un scurtmetraj scris și regizat de studenții Intact Media Academy. Viitorii absolvenți au răspuns unei mari provocări lansate de trainerii IMA, vedete ale celui mai important trust de presă din România, Intact Media Group, filmând vineri, 08.08.2014, primul proiect din carieră. După cursul de Imagine și montaj, studenții IMA au susținut examenul de promovare prin regizarea unui scurtmetraj. Sub îndrumarea lui Ovidiu Gyarmath, ei s-au ocupat de tot ceea ce presupune realizarea unui astfel de proiect. Începând cu scrierea scenariului, alegerea locației, a actorilor, până la montarea și editarea imaginilor, elevii au avut libertatea de a pune în practică tot ceea ce au sintetizat în urma cursurilor și de a-și pune la bătaie spiritul creativ.

Filmarea a avut loc vineri într-un apartament cu iz interbelic de pe Calea Șerban Vodă, iar echipa a fost formată doar din câteva persoane, cu atribuții bine definite. Scenariul, scris de Mircea, absolvent de actorie și actual student IMA, are în prim plan povestea unui bărbat, interpretat de actorul Andrei Aradits. În urma unui accident în care își pierde familia, el dezvoltă o psihoză, însoțită de teama de a mai ieși din casă. Salvarea vine din partea unui copil care, în timp ce se juca în fața geamului, este observat de bărbat în momentul în care o mașină amenința să îl lovească. Instinctiv, omul iese din casă alergând să atenționeze copilul, moment în care realizează că și-a învins teama și se află din nou afară.

Andrei Aradits a răspuns prompt propunerii de a fi protagonist în scurtmetrajul-examen. “Cel mai frumos lucru în proiectele studențești este entuziasmul, acel entuziasm de care mi-e dor și care după un timp dispare. Când ești mic vrei să schimbi lumea, ai opinii, vrei să pui camera în locuri ciudate și să exprimi chestii complicate. Nu știi cum funcționează toate, dar ai entuziasm. Eu mă bucur de entuziasmul lor aici. Arta merită și alte motivații decât cele financiare. Motoarele nu-ți pornesc doar motivat financiar. Îți trebuie și un “hai să ne jucăm”, o ludicitate. Sunt și greșeli, da. Dar le rezolvăm, colaborăm. Mă bucur de fiecare dată când iau parte la astfel de proiecte și îi încurajez pe tineri să învețe, să experimenteze, să greșească, dar să nu-și piardă entuziasmul” a declarat actorul.



Materialul filmat va merge la viitorii absolvenți, urmând ca fiecare din ei să editeze imaginile și să le monteze în stil propriu, realizându-și astfel propriul film. Potrivit trainerului Ovidiu Gyarmath,  “lucrul acesta le va dezvolta foarte mult personalitatea, inventivitatea, dar și tehnica. Vor avea libertatea de a găsi soluții pe editare și pe imagine, astfel încât montajul realizat să le poarte amprenta.”

Intact Media Academy este o instituție de formare profesională care își propune să adune experiența celor mai titrați jurnaliști din mass-media românească și să transforme munca, reușitele și chiar eșecurile sau greșelile lor în cel mai complex program educațional creat pentru mass-media din România. Astfel, Intact Media Academy contribuie nemijlocit la formarea viitoarelor generații de profesioniști, având ca punct de pornire cei 20 de ani de experiență și inspirație ai Intact Media Group.

Oferta educațională a Intact Media Academy include cursuri ce pregătesc profesioniști în următoarele domenii: prezentator TV, reporter, cameraman-fotoreporter, editor imagine, machiaj profesional și fotografie de modă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.