vineri, 15 august 2014

Un alt festival pe jandarmul Istrate



Un alt festival pe jandarmul Istrate
Abonatul la acțiunile prin primăria Târgu-Mureș și prestator la televiziunea de propagandă pentru pedeliști, Istrate, se mai bucură de un festival! Ar fi de interes să se afle câți bani publici intră în afacere, mai ales că în 2011 primăria PDL din Luduș susținuse evenimentul cu 15.000 de lei, iar anul trecut penelistul Dobre a dat pentru asociația penelistului Nicoară 15.000 de lei, după ce penelistul Nicoară a făcut afaceri cu primăria pe cabinetul de avocatură a lui... Dobre! Urcan, vă amintim, a fost declarat incompatibil de ANI!
Zilele Oraşului Iernut, care au loc sâmbătă şi duminică au demarat dealtfel vineri, cu cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut”. Evenimentul a început cu festivitatea depunerii de coroane la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, în memoria celor 11 000 ostaşi români căzuţi la asaltul trupelor aliate care preceda eliberarea oraşului Târgu-Mureş în toamna anului 1944. Au participat reprezentanţi ai Parlamentului României, ai Ministerelor Internelor şi Apărării Naţionale, ai Consiliului Judeţean, primari din oraşele şi comunele învecinate. După ceremonia religioasă, reprezentanţii instituţiilor prezente au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Au depus reprezentanţi ai Parlamentului, prin senatorii Akos Mora şi Marius Paşcan, deputatul Florin Urcan, ai celor două ministere, Consiliul Judeţean Mureş, Primăria şi Consiliul Local Iernut, Şcoala Gimnazială Iernut, Termocentrala Iernut şi alte instituţii locale. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.


7) URCAN IONAȘ FLORIN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 (data validării mandatului de primar) – 18 noiembrie 2011 (data încetării de drept a mandatului de consilier județean), întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Orașului Luduș, Jud. Mureș, calitatea de reprezentant din partea autorității publice locale în cadrul Consiliului de administrație al Grupului Școlar Industrial Luduș, cât și administrator în cadrul mai multor societăți comerciale. Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de administrator, membru al consiliului de administraţie […] la societăţile comerciale […] precum şi la instituţiile publice”.
Zi de zi zicere:

Deputatul PDL Florin Urcan a afirmat marţi, 1 aprilie, cu ocazia citirii declaraţiei politice „Azi Ponta nu ne păcăleşte, românul chiar plăteşte!”, că măsura Guvernului de creştere a accizei la combustibil va înăspri viaţa românilor şi a întregului mediu economic şi de afaceri. Potrivit deputatului democrat-liberal, „adoptarea acestei măsuri radicale şi total dăunătoare a Guvernului Ponta nu are niciun fundament real decât acela că prin încasarea acestor sume la bugetul naţional, s-ar putea satisface toate poftele baronilor locali ai PSD” care aşteaptă „să curgă sumele colectate către buzunarul firmelor de casă”. De asemenea, Florin Urcan a anunâat că grupul parlamentar din care face parte va iniţia o propunere legislativă pentru abrogarea noii accize pe combustibil, valabilă din 1 aprilie. „Nu este normal să avem combustibil mai scump ca în Germania şi Austria, iar nivelul veniturilor salariale este cu mult mai jos decât în aceste ţări, nu este normal ca Ponta şi Guvernul său incompetent să-i oblige, indirect, pe  transportatori să alimenteze din statele vecine care nu iau astfel de măsuri aberante, nu este normal să ne trezim, peste noapte, cu creşterea masivă a evaziunii fiscale în acest domeniu, nu este normal să fim „condamnaţi la viaţă” de către un tinerel socialist care joacă România la coşul de baschet. Partidul Democrat Liberal, prin toţi parlamentarii săi, a iniţiat o propunere legislativă prin care se doreşte abrogarea acestei nevolnice taxe, dar ştim foarte bine şi suntem conştineţi pe deplin de faptul că acest sforar al propriilor interese, va face toate „jocurile” necesare ca acest demers să rămână neîmplinit, mai mult, încearcă deja cu ajutorul propriilor laboratoare de propagandă, să arunce veninul şi vina pe cei care au guvernat în trecut şi care nu-l lasă acum să facă numai lucruri foarte bune”, a arătat Florin Urcan.




Zidezi zicere:


Festivalul Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut” îşi va derula joi, 15 august ediţia a treia, eveniment organizat de Asociaţia Intercomunitară „Iernuţeana”, Asociaţia Culturală „Pe Mureş şi pe Târnavă”, Consiliul Judeţean Mureş, Instituţia Prefectului Judeţului Mureş şi Primăria Iernut.

Evenimentul va debuta în jurul orei 13 cu un ceremonial militar religios la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, evocări ale evenimentelor istorice petrecute la Oarba de Mureş şi depuneri de coroane.

Cântece patriotice cu „Jandarmii Mureşeni”

Programul artistic va debuta începând cu ora 14.30,  cu un program de cântece patriotice susţinut de Ciprian Istrate alături de Grupul vocal „Jandarmii Mureşeni”, Ionela Moruţan, Daniel Rosalim, Mihaela Istrate, Răzvan Năstăsescu, Livia Harpa, acompaniaţi de Orchestra Hora din Reghin. Programul va continua cu Ansamblul Artistic „Şireagul”alături de soliştii Cristina Gheorghiu, Constantin Bahrin, Ioan Banzari, Vaeceslav Banzari, Mihaela Balasca, urmat de Ansamblul Artistic „Iernuţeana” cu soliştii Stana Stepănescu, Florin Boita, Luminiţa Safta şi Ansamblul Artistic Bistra Mureşului cu soliştii Ioana Darstar, Emilia Dorobanţi, Ana Sorena Mladin, Loredana Streche. Vor mai urca pe scena festivalului Ansamblul bărbătesc din Baia, judeţul Alba, Ansamblul artistic „Ogrenii”, Ogra şi Ansamblul artistic „Mugurelul” din Cuci

Ioan Bocşa printre invitaţi

Începând cu ora 18 vor susţine recitaluri Maria Marcu, Ovidiu Purdea Someş, Ionuţ Sidau urmaţi de invitaţii speciali ai festivalui, Ioan Bocşa, Sergiu Cipariu şi Ovidiu Barteş.

Festivalul Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut” va fi încheiat de Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu Mureş


 În 2013, penelistul Dobre vira 15.000 de lei penelistului primar de Iernut, care se distra și ca șef al Asociației organizatoare!

 V. OBLIGAŢIILE  PĂRŢILOR
            Art.4. (1) Consiliul Judeţean Mureş participă în calitate de partener la manifestările ocazionate de organizarea Festivalului de cântec popular patriotic „La Oarba şi la Iernut”, ediţia a III-a şi se obligă să acorde sprijin financiar constând în suma de 15.000 lei, în vederea asigurării cheltuielilor ocazionate strict de organizarea evenimentului menţionat, conform Anexei nr.1 la prezenta Convenţie.
                 (2) Consiliul Judeţean Mureş va vira suma de 15.000 lei, în contul Asociaţiei Intercomunitare Iernuţeana, organizatorul Festivalului, în termen de 5 zile de la semnarea Convenţiei de cooperare.
Art.5.(1)Asociaţia Intercomunitară Iernuţeana, are obligaţia să desfăşoare toate activităţile specifice evenimentului cuprins în Anexa nr.2 la prezenta Convenţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.