duminică, 17 august 2014

Să ne…râdem de oamenii legii care comemorează un ins care acționa împotriva legii! Inteligență de …jandarm maramureșean!



Să ne…râdem de oamenii legii care comemorează un ins care acționa împotriva legii! Inteligență de …jandarm maramureșean!
Pentru jandarmii maramureșeni, poate nu se înțelege ce e aia haiduc:
HAIDÚC, haiduci, s. m. 1. Răzvrătit împotriva ordinii stabilite, care, trăind singur sau în cete în păduri, jefuia pe bogați și ajuta pe săraci; haramin. 2. (Înv.) Soldat mercenar. – Din bg., sb. hajduk.
Așadar, jandarmii, oamenii legii de azi, sărbătoresc răzvrătitul contra legii de…ieri, adică un hoț, tâlhar, cum ar veni! Prostie cruntă a jandarmilor!  Poate cineva îi învață pe ăștia că nu poți sărbători un ilegalist prin oamenii plătiți ca să asigure respectarea legii și a ordinii, iar dacă vrei să spui ceva de bine de Pintea poți spune strict legat de gradul de căpitan, de luptele din Transilvania.  Greu cu DEX-ul și cu istoria, flăcăi?! Și trebuie să mulțumim UE pentru că jandarmul român e obligat să aibă 12 clase și bacalaureatul, pentru a fi cât de cât instruit!


astazi, 14 august a.c., începând cu ora 10.00, la sediul inspectoratului de jandarmi judetean „pintea viteazul” maramures au fost desfasurate activitati pentru comemorarea a 310 ani de la moartea haiducului „pintea viteazul”.
 http://www.rssmania.ro/-pintea-viteazul-t-46865-7.php
astfel, sub conducerea inspectorului sef al inspectoratului de jandarmi judetean maramures, general de brigada irimus lucian, cadrele inspectoratului au depus flori la statuia situata în fata institutiei, bust realizat de sculptorul ioan marchis.
de asemenea, a fost facuta o scurta prezentare a informatiilor documentare legate de viata haiducului pintea viteazul.

în conformitate cu ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 164/2010, inspectoratul de jandarmi judetean maramures primeste denumirea onorifica de „pintea viteazul”, în urma demersurilor initiate de catre conducerea institutiei, întrucât întreaga activitate a haiducului pintea viteazul este legata de judetul nostru, spre deosebire de „bogdan voda”, vechea denumire a inspectoratului cunoscut pentru descalecarea în moldova.

compartimentul informare  relatii  publice  si cu  publicul al inspectoratului  de  jandarmi  maramures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.