miercuri, 20 februarie 2013

Am găsit cuiul lui Pepelea al învățământului românesc care scoate o grămadă de agramați: numărul orele de sport



Am găsit cuiul lui Pepelea al învățământului românesc care scoate o grămadă de agramați: numărul orele de sport

Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară a elevilor din ciclul primar, considerând însă că trebuie să se facă investiţii în bazele sportive din şcoli pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime.(sursa citynews)
Pornim de la această informație, chiar nu mai are învățământul românesc probleme și singura lui grijă e numărul orelor de sport?! Cumva elevii învață pe rupte, dau toate examenele posibile, sunt educați în spiritul competiției pe piața muncii? În afară de mine mai e cineva îngrijorat că elevii din clasa 1 sunt învățați cu calificative și nu cu notele care stabilesc ierarhii? Zeci de ani copiii românilor și-au dat măsura învățăturii cu 10 note (1/10). A venit un dement și a introdus 5 calificative și astfel plaja s-a redus. Copilul nu mai ia 9-10, ia FB, ceea ce nu mai e același lucru și până în casa a IV-a cam toți elevii au FB pe linie.  Nu am auzit ca vreun profesor să protesteze, toată golăneala asta fiind în sprijinul profesorului de tip nou, de multe ori la fel de prost pregătit ca și elevul.
Școală cu 3 trimestre, care îi obliga pe mulți să învețe. Două semestre și cât mai puține examene și teze și am rezolvat și asta. La fel, nici un profesor nu și-a dat foc în semn de protest. Lipsa examenelor de treaptă, care îi determina pe elevi să învețe măcar de frică. Or fi comuniste treptele, profesorii se bucură de lipsa lor. Lipsa examenelor de admitere la facultate. Orice prostovan e băgat de borfașii de rectori de la stat, mereu disperați să adune cât mai mulți plătitori, pe baza unei semnături și câteodată și a mediei de la bacalaureat. Nu am auzit nici aici ca vreun profesor să amenințe cu demisia pentru că toți agramații, lichelele fără școală și jegurile pe banii părinților vin să-și cumpere o diplomă.  Să nu mai vorbim de examenul de licență, care a dispărut și el, la mafia diplomelor de doctor și despre cum se copiază pe rupte și se plagiază fără rușine. Vreun profesor să-și dea demisia în semn de protest? Aș! Mergeți la școli și vedeți cum bandiții din PDL le cer copiilor să îi ureze și le pregătesc pachețele de sute de mii de euro din banii publici. Vreun profesor să mârâie?! Nu în viața acesta. Cum nu le-a picat ăstora mâna când au luat tichete cadou mită electorală în campania borfașilor PDL, la Târgu-Mureș sau aiurea, cel puțin în două rânduri  2008, 2009).  Profesorii tolerează și asta, ce nu fac ei pentru 150 de lei în campania banditului de la PDL și din banii lui, din banii părinților elevilor lui și așa mai departe?! Nu am auzit ca profesorii să se plângă de manuale scoase în familie. Pe vremuri, cei care semnau manuale erau din comisii și cu grade și titluri didactice. Acum sunt din familie! S-a venit cu prostia cu clasa 0, motiv ca unii șmecheri să poată deconta sume imense pe manuale, dotări, clase, nici aici vreun răspuns a vreunui profesor. După toate astea, vi se pare că problema învățământului românesc e legată de numărul de ore de sport?! Ia vedeți cum mănâncă și ce mănâncă elevii voștri, stilul de viață nesănătos, numărul de ore petrecute la calculator, laptop și pe siteurile de socializare și puteți continua cu băncile proaste care îi fac cocoșați și ghiozdanele umplute cu kilograme bune de caiete, carnete, manuale și dosare pe care le cereți să le care zilnic. Problema învățământului românesc e numărul de ore de sport?! Mai încercați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.