joi, 7 februarie 2013

Un proiect legislativ care ar mări prețul la taxi. Pe când statul investighează cartelul din Târgu-Mureș al unor firme de taxi, mai puțin Pluto?!



Un proiect legislativ care ar mări prețul la taxi. Pe când statul investighează cartelul din Târgu-Mureș al unor firme de taxi, mai puțin Pluto?!

Din aceasta primavara targumuresenii ar putea plati mai mult daca circula cu taxiul. Parlamentarii vor vota un proiect legislativ care stabileste, printre altele si cresterea tarifului perceput de taximetristi la 2,2 lei pe kilometru. Motivatia este aceea ca reprezentantii firmelor de taxi au cheltuieli mari cu plata impozitelor, a combustibilului si cu intretinerea masinilor.
 Știrea e de câteva zile și a fost dată de Antena 1 Târgu-Mureș. Desigur, presarii nu suflă un cuvânt despre faptul că în Târgu-Mureș, ca și în țară, așa-zisele firme de taxi nu au taxiuri, mașinile fiind ale șoferilor în marea majoritate a lor!  Mașina e a șoferului, firma de taxi nu are cuvânt în…întreținerea mașinii sau cu plata combustibilului! Dacă presarii de la Antene ar circula mai mult cu taxiuri și ar întreba șoferii de sănătate ar afla că unii se laudă că au plătit banditului de la firmă și 2.000 de euro pentru bulină! Dacă ar mai merge la primărie ar verifica cam ce populație avea Târgu-Mureș în 1989- atunci când existau vreo 30 de taxiuri - și ce populație e acum, când funcționează cam 1.000 de taxiuri. Concluzia: populația e cam la fel, numărul taxiurilor a crescut cu 3.000 la sută! Desigur, aici nu vorbim de cerere și ofertă, doar de interesele unor troglodiți care cunosc și vreun prost din primărie și consiliul local și care le asigură câte buline vor. Presarii ar trebui să își amintească cum taximetriștii au fost folosiți de porcii de la PDL Mureș în mitingul pentru centură și să-și amintească ce golan din administrație era cu steagul PDL în prima mașină, ca să se știe ce interese au porcii lui Florea în oraș! Presarii de la Antene ar putea să își amintească de scandalul cu 10 licențe pentru Pluto, singura firmă legală la acel moment, din punct de vedere al respectării Legii concurenței. Bandiții de la 3 firme au încolonat 100 de taximetriști trimițându-i să protesteze pentru cele 10 licențe care nu au mai ajuns pe mâinile mafioților cunoscuți. Când o licență se plătește cu 2.000 de euro, așa cum spun taximetriștii, ce nu faci pentru 20.000 de euro potențiali?! Presarii ar putea citi Legea concurenței și să verifice cartelul românesc 1,5 lei. Așa cum scris și cum a scris și Punctul, cartelul șmecherașilor cu 1,5 lei încălca Legea concurenței. Desigur, instituția de profil s-a făcut că doarme, cum a făcut și când porcii de la PDL Mureș au dat tichete cadou, pe primărie, în campanie electorală, profesorilor, dar cu obligativitatea cheltuirii banilor la …Real! Consiliului concurenței nu i-a mirosit a hoit politic și a dedicație, nici atunci.
Concluzionând:
1.     Încălcarea legii concurenței care interzice stabilirea prețurilor între bandiții de șefi de firme de taxi.
2.     Firme de taxi care nu au taxiuri.
3.     Buline care se vând și cu 2000 de euro, căutați taximetriștii!
4.     Taximetriști folosiți politic, al șosele de centură pentru interesul jegurilor din PDL.
5.     Taximetriști cu șefi în camera taximetriștilor care sunt și patroni și sindicaliști.
6.     Număr exagerat de taxiuri și taximetriști, practic 1 la sută din populația Târgu-Mureșului poate fi/e asigurată de taximetriști!
7.     Afaceri fără chitanță cu taxa pentru instructajul de protecția muncii, cel puțin pe vremea când la ITM era Carmen Vamanu, care se lăuda că anchetează porcăria.
După toate astea doar stabilirea prețului de către parlamentari mai lipsea, în rest avem toate porcăriile  și ilegalitățile posibile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.