marți, 5 februarie 2013

CNCD se autosesizează, dar nu dă amendă. Ca în cazul întreținutului pe bani publici ai primăriei Târgu-Mureș, cel cu citat șmecher de nazist



CNCD se autosesizează, dar nu dă amendă. Ca în cazul întreținutului pe bani publici ai primăriei Târgu-Mureș, cel cu citat șmecher de nazist

CNCD se pare că aplică legile cu măsură diferită. Dacă la Târgu-Mureș pedelistul Munteanu - beneficiar pe firma lui și pentru sondajele de opinie ale primăriei(?! – verifică cineva dacă nu e afacere de campanie electorală și în folosul javrelor portocalii?) - ia amendă pentru că postează pe Facebook, pentru că își permite ca bugetar ce e venit în prefectură cu carnet de partid și cu nevastă la stat, citat nazist de pe lagăr de exterminare, cu mesaj clar la contestatarii porcilor PDL și a guvernului controlat de Băsescu, în cazul aiuritului care se laudă cu sterilizarea femeilor rrome e nevoie de …citarea părților! CNCD se dă de gol, înseamnă că instituția nu s-a autosesizat, ci altcineva a depus sesizare. Am experiența  sesizării cu porcii controlați de primărie, care au postat pe tîrgumureș.ro text cu Polițiștii locali au stârpit cuibul de țigani de la ștrand! Porcii de partid s-au făcut că nu știu că polițiștii nu pot judeca pe cineva după etnie și nici că polițiștii în numele cărora au făcut târfele politice comunicatul nu au habar în realitate că gașca lui Florea vroia să pună mâna pe ștrand, probabil ca să îl dea întreținuților, afacerea costând doar câteva milioane de euro – citiți comunicatul! Asta i-a durut pe bandiți, că nu au pus mâna pe mălai și comunicatul cu rasismul a fost doar ca să impresioneze românii; uite cum distrug țiganii ăia ștrandul pe care fraierii și răii de USL-iști nu îl fac cadou găștii PDL Mureș!
Revenind, după sesizare, s-au citat părțile, iar apărarea lui Florea a fost: cuibul de țigani care e stârpit nu e ceva peiorativ, e sinonim pentru casă, adăpost, locuință, sălaș. Și CNCD a acceptat rasismul și se pare că a închis dosarul! Același lucru se așteaptă și în cazul penelistului de Alba? Atunci când un prost scrie lozinci naziste sărim în sus, de frica și a evreilor care sunt prea sensibili, dar când e vorba de rromi/țigani/cuiburi/sterilizare, aplicăm citatea părților și lălăirea subiecului pentru a nu da amendă?! Rușinică, CNCD!

In data de 04.02.2013, in urma mesajului postat de presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Alba, consilierul local Rares Buglea, pe pagina personala de Facebook, prin intermediul caruia sustinea sterilizarea femeii rome, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat cu privire la posibilul caracter discriminatoriu al acestuia.

CNCD va analiza situatia de mai sus sub aspectul prevederilor art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la un posibil comportament discriminatoriu care a avut ca scop sau a vizat atingerea demnitatii umane.

Conform procedurii interne de solutionare a petitiilor si sesizarilor a institutiei, urmeaza indeplinirea actelor procedurale de citare a partilor. Ulterior, Colegiul director al CNCD va adopta o hotarare cu privire la aspectele mai sus mentionate.

Biroul de Comunicare si Relatii Publice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.