vineri, 8 februarie 2013

Curtea de Conturi găsește prejudicii de aproape un milion de euro la Primăria Târgu-Mureș. Despre alte afaceri ale porcilor pedeliști, despre manipulări cu vandali din banii publici, despre găinăriile cu publicitatea și cu presa care merge cu intermediarul la… notar (Consiliul concurenței, ce spui?!), pe când?!



Curtea de Conturi găsește prejudicii de aproape un milion de euro la Primăria Târgu-Mureș. Despre alte afaceri ale porcilor pedeliști, despre manipulări cu vandali din banii publici, despre găinăriile cu publicitatea și cu presa care merge cu intermediarul la… notar (Consiliul concurenței, ce spui?!), pe când?!
Toată lumea cunoaște mega-șmecheriile gășcarilor din Primăria Târgu-Mureș care servesc afaceri pentru membrii PDL Mureș, le inventează afaceri, susțin camarila gunoaielor de aleși. Vorbim de șmecherii ordinare de partid, de la publicitate, de la autocolante pentru campania borfașilor, de la instalație de nocturnă pentru clubul familionului lui Maior, de la transporturi terestre ocazionale ale primăriei pe Siletina abonată la gășcarii împuțiți PDL, terminând cu afacerile cu sportul, cu ziariști pupincuriști presatori de omagii la adresa rataților portocalii, cu demenți din servicii, funcționari publici, actorași și alți troglodiți care nu își cunosc statutul. Și dacă porcii ăștia au afaceri fără jenă în orașul obligat să voteze etnic de propaganda foștilor tovarăși și actuali din servicii, măcar să salutăm controalele care se fac fără frica mafiei târgumureșene. Ca o curiozitate, afacerile șmecherașilor descoperite de Curtea de Conturi sunt cele care stau la baza deciziei ca o comisie să inventarieze afacerile dedicate ale bandiților pe motiv de parcări, curățenie, termoficare.
Zi de zi dixit:

Cotidianul “Zi de Zi” vă prezintă sinteza raportului Curții de Conturi a județului Mureș realizat în urma acțiunilor de audit efectuate la Primăria municipiului Târgu-Mureș în perioadele 9 ianuarie – 24 februarie 2012 și 1 martie – 26 aprilie 2012, care au avut ca temă „Auditul performanţei modului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare a localităţilor” pentru perioada 2009-2011 și „Audit financiar asupra conturilor de execuţie şi a bilanţurilor contabile la unităţi administrativ teritoriale” pe anul 2011, prejudiciile constatate cifrându-se la suma de 3.367.200 lei, iar abaterile financiar-contabile la 235.297.700 lei.

Redevențe neîncasate pentru parcări publice

Potrivit documentului, disponibil pe site-ul Curții de Conturi, www.curteadeconturi.ro, au fost găsite nereguli cu privire la neînregistrarea în evidența contabilă a redevențelor cuvenite bugetului local din concesionarea serviciului de salubrizare în valoare de 452.300 lei, neinventarierea activelor fixe în curs de execuție, a creanțelor bugetare neîncasate și a obligațiilor de plată la 31 decembrie 2011 în sumă totală de 234.845.400 lei, neaplicarea măsurilor prevăzute de lege în vedeea urmăririi și încasării redevențelor cuvenite în baza contractului de concesiune nr. 16 din 20 ianuarie 2009 privind gestiunea serviciilor publice de administrare a parcărilor publice cu plată, încheiat cu SC Tracia Exim SRL Târgu-Mureș, în sumă totală de 407.800 lei, precum și efectuarea de plăți nejustificate din bugetul local către SC Salubriserv SA Târgu-Mureș ca urmare a nerespectării prevederilor contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare în Municipiul Târgu-Mureș privind deducerea din sumele datorate de concesionare a sumelor aferente obiectivelor de investiții “Platforme pentru colectare selectivă, linie tehnologică de selectare deșeuri reciclabile și platforme de compensare” în valoare de 450.000 euro (1.924.700 lei – n.r.), asumate prin contract și nerealizate de către concesionar.

Nereguli la subvenționarea gigacaloriei

De asemenea, în raportul Curții de Conturi despre Primăria municipiului Târgu-Mureș mai figurează efectuarea de cheltuieli nelegale din bugetul local, în valoare totală de 807.000 lei, reprezentând “subvenții pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producere, distribuție și furnizare a energiei termice de 391,30 lei/Gcal și prețul local de facturare către populație de 231 lei/Gcal, în condițiile în care Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice din cadrul Ministerului Administrației și Internelor prin avizul nr. 3442016/22 decembrie 2010 a stabilit un preț local de 301,01 lei/Gcal, pentru alimentarea cu energie termică pe bază de gaze naturale de către operatorul SC RFV Mureș Energy SA”, precum și efectuarea de plăți nejustificate din bugetul local, în valoare de 617.900 lei, către SC Salubriserv SA Târgu-Mureș “ca urmare a efectuării unor cheltuieli privind servicii de salubrizare din veniturile realizate din încasarea de taxe de salubrizare, având ca destinație achiziționarea de eurocontainere și europubele, în condițiile în care prin contractul de concesiune nr. 5/15 ianuarie 2008 încheiat între Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș și SC Salubriserv SA Târgu-Mureș, a fost delegată gestiunea serviciilor publice de salubrizare, cheltuielile de întreținere și funcționare ale acestor servicii fiind în sarcina exclusivă a concesionarului.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.