miercuri, 13 februarie 2013

Maior, o lună consilier PRM Mureș, Becali două luni deputat PNL, nevoi diferite de a fugi din partid



Maior, o lună consilier PRM Mureș, Becali două luni deputat PNL, nevoi diferite de a fugi din partid
Claudiu Maior și Gheorghe Becali. Ce îi unește, în afară că storc banii din fotbal? Veți vedea în ceea ce urmează.
 Despre primul știți că avea un clubușor fără performanțe remarcabile. În campania electorală a lui Florea, din 2008, bandiții PDL  Mureș au venit cu o invenție: loc de divizie a doua pentru Târgu-Mureș, ca nu cumva să aducă candidatul UDMR, sprijinit de marele Laci Boloni, echipa sa. Cum se rezolvă asta după eșecurile cu Forex Brașov și Minerul? O spune în conferință chiar Maior, pe atunci un consilier amărât a lui Florea și nu viceprimarul ilegal al pramatiilor de consilieri români. În conferința de la primărie, insul îmi răspunde la întrebarea de unde naiba are echipă de divizie a doua: de la primarul PDL de Sânnicolau Mare și banii  necesari activității se vor plăti de club și din banii publici. Echipa întreținută cu foarte mulți bani de amicul Florea se va bucura și de o altă inepție contra sportului, licență dată pentru…continuarea activității secției de fotbal a lui AS Sânnicolau Mare ! După cum avea să îmi răspundă cu amabilitate Viorel Duru, de la licențierea FRF, FCM nu putea juca în divizia întâi pentru că regulamentul specifica: orice echipă care își cumpără loc de divizie nu poate promova 3 ani. Bandiții au găsit și aici soluția: continuăm secția de fotbal. Clubul pus pe rubedeniile lui Maior, ca să nu aibă el, vezi Doamne, tangență, s-a bucurat și de o pomană a porcului din partea primăriei lui Florea: instalație de nocturnă de 200.000 de euro. Din nou am scris primul de afacere și tot eu am cerut ca organele de anchetă să-și bage nasul în afacerea de 600.000 de euro sponsorizări, bani cu care neamul lui Maior și-a pus instalație de nocturnă la stadion! Așadar, rețineți, șmecherașii PDL făceau rost de 600.000 de euro din ceva ce numesc ei …sponsorizări, dar vă scotoceau bugetul pentru 200.000 de euro din banii proștilor de târgumureșeni. Cum miroase asta să o spună DNA, dacă mai există și nu îi e frică de mafia economică a orașului.
Tot eu am semnalat că niște băieți șmecheri vroiau să-și plătească obligațiile la stat lăsând finanțele să scoată la licitație instalație de nocturnă de 200.000 de euro cadou de la porcii de partid și băncile de rezerve. Un control, ceva, dacă nu e prea mare deranjul? Pentru că eu, ca târgumureșean, nu accept ca banii in partid  dați de măgarii de partid pe clubul familionului unuia din partid să ajungă în nici 2 ani să plătească obligațiile legale ale ălora. Ce au făcut, atunci, șmecherașii întreținuți de porcii PDL, cu cele 2 milioane de euro din drepturi de televiziune și cu banii din transferuri în Italia? I-au halit?! Bun, acesta  e Maior, despre afacerile lui Becali ați aflat din presă și din capetele de acuzare de la DNA. Omul e acuzat de afaceri cu statul, pentru că nu poți să sugi decât de la stat, un privat escrocat și-ar lua gâtul. Maior s-a întâlnit și el cu oamenii legii, cum susține presa, fiind chemat să dea cu subsemnatul în cazul prietenarului Țerbea. Fostul pușcăriaș grațiat de Constantinescu a fost acuzat de mită în elicopter și în presă sunt publicate conversații ale lui Țerbea cu Maior, în care primul îl asigura pe al doilea că îi rezolvă un jucător, pe Subotici. Și cum Țerbea a dezafiliat Craiova, pentru procurori probabil e suficient ca motivație în a distruge clubul interesul pentru un jucător pe care îl cerșea Maior. Maior, la rândul său, s-a izbit de justiție atunci când liberalii și-au făcut treaba și o sentință de la Cluj-Napoca a spus clar: Maior a fost pus ilegal, de porcii care votează etnic, în lipsa UDMR. Celălalt erou al articolului a făcut tâmpenia să ducă valiza de bani la Cluj, pentru premiere. Ce să vezi, echipa era sponsorizată din banii publici de pedelistul Boc, jucătorii fiind, un fel de bugetari, de funcționari publici, judecând după cum veneau banii. Să…premiezi oameni pe banii publici pute a mită, cel puțin în alte țări, să vedem dacă justiția îi va da aromânului Becali ceea ce i se cuvine.
Să inventariem: Becali și Maior, amândoi cu pretenții politice, amândoi storc banii din fotbal, unul a dus valiza cu bani pentru cei plătiți din banii publici la Cluj-Napoca,  altul s-a bucurat de o sentință care îl dădea viceprimar ilegal. Unul cu afaceri cu terenurile armatei, altul celebru pentru familionul lui care primea cadou instalație de iluminat de 200.000 de euro. Amândoi, beneficiari ai dezafilierii Craiovei, prin jucătorii care au venit la cluburi. Amândoi cu pretenții politice. În timp ce pe Maior l-a cocoțat amicul Florea, Becali și-a cumpărat inițial partid și a trebuit să păcălească inși ca CVT și șeful PNL, ca să fie pe o poziție eligibilă. Și, în final, ce îi mai unește pe cei doi? Amândoi fug din partide. Târgumureșenii știu cum autobuzele lui Maior erau folosite în campania lui și a peremiștilor. Când ăsta a ajuns să fie ales consilier local a sărit în barca lui Florea, în care mai erau și alți fugiți din partide, printre care însuși Florea, Poruțiu, Oprișcan, gașca PNȚCD. Becali a avut nevoie de scandalul cu condamnarea sa la 3 ani de închisoare cu suspendare ca să își de-a demisia din PNL. Și într-un caz și în altul au regretat doar proștii care i-au votat, pentru partid nu a fost vreo pagubă, deși în cazul lui Maior ar mai regreta și peremiștii suspină și acum după autobuzele pe care s-a lăfăit propaganda pentru Florea, pentru hoții PDL și pentru academiciana  lui tăticu, EBA!
Anunt de participare numarul 120124/28.04.2011
Operatorii economici inregistrati au posibilitatea de a selecta anuntul in vederea primirii de notificari privind evenimentele acestei proceduri de achizitie publica.
Detalii procedura
Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Numar anunt de participare: 120124 / 28.04.2011
Denumire contract: Furnizare echipamente pt instalatie de iluminat nocturn teren de sport str Insulei din Mun Tg Mures
Stare procedura: In desfasurare
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Adresa postala: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Romania , Punct(e) de contact: Maria-Magdalena Grama , Tel. 0265-268330 , Email: licitatie@tirgumures.ro , Fax: 0365-801856 , Adresa internet (URL): www.tirgumures.ro , Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro



I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau localaActivitate (activitati)

- Servicii generale ale administratiilor publice
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Furnizare echipamente pt instalatie de iluminat nocturn teren de sport str Insulei din Mun Tg Mures
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilorFurnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: str. Caminului nr. 35 din Municipiul Tirgu Mures  - ceea ce apare ca fiind sediul INSTA GRUP, firmă care, dacă o căutaţi şi pe Google maps, o găsiţi cu punct de lucru în…miniprimărie:
30A Strada 22 Decembrie 1989, Punct de Lucru Primăria Târgu Mureş, Municipiul Targu Mures 540243 0265 253 997 ‎
Codul NUTS: RO125 – Mures-

II.1.3) Anuntul implica

Un contract de achizitii publice

II.1.4) Informatii privind acordul-cadru

II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor

Furnizare echipamente pt instalatie de iluminat nocturn teren de sport str Insulei din Mun Tg Mures

II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)

34928520-9 – Stalpi de iluminat (Rev.2)

31527260-6 – Sisteme de iluminat (Rev.2)



II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice

Nu

II.1.8) Impartire in loturi

Nu



II.1.9) Vor fi acceptate variante

Nu

II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru

II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul

Furnizare

Valoarea estimata fara TVA: 850,000 RON



II.2.2) Optiuni

Nu

II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare

30 zile incepand de la data atribuirii contractului



Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE



III.1) Conditii referitoare la contract

III.1.1) Depozite valorice si garantii solicitate

Cuantumul garantiei de participare este de 17.000 lei, Cuantumul garantiei de buna executie este de 5% din valoarea contractului fara TVA.

III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante

Bugetul Local al Municipiului Tirgu Mures

III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul

Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare

III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale

Nu

III.2) Conditii de participare

III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei

Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate

Declaratia privind eligibilitatea, Declaratia privind inexistenta starii de faliment, Declaratie privind neancadrarea in prevederile art 69^1 din OUG 34/2006, Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta, Sa aiba indeplinite obligatiile exigibile de plata catre Bugetul consolidat de Stat si catre Bugetul Local

III.2.2) Capacitatea economica si financiara

Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate

Cifra medie de afaceri pe ultimii 3 ani cu valoare egala sau mai mare de 1.700.000 lei

III.2.3) Capacitatea tehnica

Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate

Experienta similara: indeplinirea in ultimii 3 ani, cel putin a unui contract de furnizare de echipamente similare cu valoare egala sau mai mare de 850.000 lei. Se accepta cumularea din cel mult doua contracte.
ISO 9001 sau echivalent, ISO 14001 sau echivalent
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu



III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective

Nu



SECTIUNEA IV: PROCEDURA



IV.1) Tipul procedurii

IV.1.1) Tipul procedurii

Licitatie deschisa

IV.2) Criterii de atribuire

IV.2.1) Criterii de atribuire

Pretul cel mai scazut







IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica

Nu

IV.3) Informatii administrative

IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta

IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract

Nu

IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 03.06.2011 12:00



Documente de plata: NU



IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare

06.06.2011 10:00

IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati

IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare

Romana



IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta

60 zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)

IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor

Data: 06.06.2011 13:00

Locul: Municipiul Tirgu-Mures, P-ta Victoriei nr. 3, camera 45

Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da

Administratorii societatilor ofertante si/sau reprezentanti imputerniciti ai acestora.



SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE



VI.1) Contractul este periodic

Nu

VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare

Nu

Tip de finantare: Fonduri bugetare

VI.3) Alte informatii

VI.4) Cai de atac

VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor

Adresa postala: str. Stavropoleos nr. 6, , Localitatea: Bucuresti , Cod postal: 030084 , Romania , Tel. 021-3104641 , Email: office@cnsc.ro , Fax: 021- 3104642



Organism competent pentru procedurile de mediere

VI.4.2) Utilizarea cailor de atac

Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac

VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac

Serviciul Juridic si Contencios Administrativ

Adresa postala: P-ta Victoriei nr. 3 , Localitatea: Tirgu-Mures , Cod postal: 540026 , Romania , Tel. 0265-268330 , Fax: 0265- 260.813

Pe vremea când Țerbea i se adresa lui Maior cu ...Clodu și ...tati!






http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/terbea-si-maior-l-au-presat-pe-mircea-sandu-in-cazul-subotici-terbea-mai-repede-de-marti-nu-poate-nici-mircea-sandu-tati-278210.html

În ziua de joi, 8 septembrie 2011, la ora 14:58:19, ŢERBEA SORIN IOAN, de la postul telefonic 0745.300XXX este contactat de un domn (n.n. CLAUDIU MAIOR) aflat la postul telefonic 0733.400XXX.

Cei doi poartă următoarea discuţuie:

ŢERBEA: Da.
DOMN: Sorine, nu ştii, nu...o rezolvat cu Subotici, sau...?
ŢERBEA: Nu. Nu. Nu. Deci mi-o dat Stîngaciu (juristul FRF) telefon, ă..., mobil, la 10 jumate astăzi, după ce mi-ai spus tu, am primit contractul în română, s-o dus la MIRCEA SANDU cu el, MIRCEA SANDU l-o trimis la şefu' de comisie, ăla care o zis...zice mă, mă abţin, nu pot. MAI REPEDE DE MARŢI NU POATE NICI MIRCEA SANDU, TATI. CREDE-MĂ!
DOMN: Am înţeles.
ŢERBEA: Na...Astăzi o primit într-adevăr contractul, sînt aici cu domnu' Bobuţan (n.r. Aurelian Băbuţan - preşedintele lui FCM Tîrgu Mureş), o trimis contractul în română, totul este în regulă. Mai repede de marţi nu se poate.
DOMN: Bine.
ŢERBEA: Na...Bine. Ciao!


Cu patru zile înainte, duminică, 4 septembrie 2011, la ora 19:18:45, ŢERBEA SORIN IOAN de la postul telefonic 0745.300XXX era contactat de acelaşi CLAUDIU MAIOR aflat la postul telefonic 0733.400XXX, în legătură cu acelaşi subiect, "cazul Subotici".

ŢERBEA: Da, Clodu...
CLAUDIU: Sorin...
ŢERBEA: Da, tati...
CLAUDIU: Vezi un pic la...pe Subotici ăsta, care l-am adus...
ŢERBEA: Da.
CLAUDIU: Comisia mi-o programat cu el ca să-l dea liber, la Federaţie în data de 15. De el vineri nu va juca. L-am adus...am meciul cu Astra...
ŢERBEA: Păi stai puţin, ce comisie? Că mă duc la Bucureşti mîine, Claudiu.
CLAUDIU: Comisia de la, de la Federaţia Română, de la Soluţionarea Litigiilor.
ŢERBEA: Ce-o zis că...
CLAUDIU: Deci nu-i de la Mitică că-i de la MIRCEA SANDU.
ŢERBEA: Păi nu mai... MĂ DUC EU MÎINE LA MIRCEA SANDU ŞI-I SPUN SĂ-I DEA DRUMU'. NU MAI DISCUTĂM!
CLAUDIU: Deci să... Nu. SĂ FACĂ COMISIE PÎNĂ JOI, PÎNĂ MIERCURI... ÎNţELEGI?
ŢERBEA: SĂ FACĂ COMISIE MÎINE, MĂ! NU MĂ INTERESEAZĂ! MĂ DUC EU MÎINE ŞI ŢI-O REZOLV!
CLAUDIU: Na... Bine...
ŢERBEA: Ai cumva un act, cu ce-ai trimis tu la Federaţie, Clodu?
CLAUDIU: Da cum să nu! ...Na auzi, mîine dimineaţă sună-l pe... Aurelian (n.r. Băbuţan - preşedintele lui FCM Tîrgu Mureş).
ŢERBEA: Între 10 şi... După 10... Pînă la 11 să ţină Bobuţan (n.r. Băbuţan) telefonul deschis că io ajung la Bucureşti, MĂ DUC GLONŢ LA FEDERAŢIE ŞI-L SUN ŞI-I SPUN LA DOM' PREŞEDINTE SĂ... SOLUŢIONEZE PROBLEMA.
CLAUDIU: Bine... Bine, hai că ne...
ŢERBEA: Bine. Pa!


GSP.ro: În cele din urmă, lucrurile s-au derulat conform celor spuse de Sorin Ţerbea în stenograma din 8 septembrie 2011, iar CNSL a FRF a decis JOI, 15 SEPTEMBRIE, ca atacantul Danijel Subotici să fie declarat liber de contractul care-l lega de Universitatea Craiova.
Clubul din Bănie a contestat hotărîrea precizînd că fotbalistul Danijel Subotic este singurul care are două decizii diferite din partea Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor a FRF prin care se poate legitima la un alt club! Una din 15.09.2011 şi una din 27.09.2011


Iar în final, eternele întrebări adresate bandiților de la PDL, găștii nesimțite care profită de banul public, borfașilor foști sau viitori pușcăriași, cretinilor de funcționari publici care fac propagandă electorală și cu ajutorul sportului:

    1.    Cat a costat obtinerea locului de divizie a doua in campanie electorala prin sprijinul primarului PDL de Sannicolau Mare, asa cum se lauda Maior, consilierul de primar in momentul aranjarii echipei? 2 Care a fost destinatia exacta a banilor din drepturi TV, in jur de un milion de euro anual? 3.Unde este actul care atesta ca FCM poate juca in prima divizie pentru ca el continua activitatea sectiei de fotbal a lui AS Sannicolau Mare, asa cum mi-a declarat Viorel Duru, sef licentiere FRF? 4. Cum se deconteaza cele 10 abonamentele date sefilor de asociatii de proprietari si pe care acestia incearca sa le plaseze la locatari? 5. Care sunt sumele platite antrenorilor dati afara, ca si compensatii? 6. Cum este posibil sa platesti 200.000 de euro din bani publici pentru instalatie de iluminat teren de antrenamente, cand te lauzi ca primesti 600.000 de euro din… sponsorizari pentru iluminat teren principal? 7. Cine verifica situatia legala lui Subotici, care a ajuns la FCM cu motiv, la o luna dupa dezafilierea Craiovei la care a contribuit Terbea, verificabil si din stenogramele publicate? 8.Care sunt sumele platite fetelor care au fost campioane nationale si detinatoare de Cupa Romaniei ? 9. Cat de moral este sa platesti galeria cu abonamente de transport local si cu intrarea la Weekend gratuita, cam in jur de 1000 de lei per membru al galeriei? 10. Sponsorii clubului fiind si cei care primesc contracte pe bani publici de la primarie, judecand dupa reclamele de la stadion, cat de moral este sa iei bani de la o primarie, participand singur la licitatii, ca sa… sponsorizezi echipa acelei primarii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.