duminică, 17 februarie 2013

Nu poți denunța rasismul la adresa rromilor pentru că nu ești…rrom! La Târgu-Mureș CNCD se face că plouă, doar nu e, iar, trimitere la evrei!






Nu poți denunța rasismul la adresa rromilor pentru că nu ești…rrom! La Târgu-Mureș CNCD se face că plouă, doar nu e, iar, trimitere la evrei!
Pe acest blog - și nu numai, inclusiv prin petiție la CNCD, am denunțat rasismul la adresa rromilor. Prin vară, bandiții care postează gunoaiele pe siteul pe bani publici tîrgumureș.ro, site al administrației pe care a fost și manipularea cu foști sereiști și bandiți din PDL – atacul vandalilor imaginari de la cine știe ce bețivi care visează manipulările din martie 1990 – atacau o etnie cu un titlu șoc: Poliția locală stârpește cuibul de țigani de la ștrand! Desigur, javrele astea și polițiștii locali în numele cărora se făcuse comunicatul se făceau că nu știu că nu există etnie atunci când e vorba de o faptă, pentru că asta ar constitui discriminare. Așa cum lepădăturile controlate de gașca lui Florea nu anunță maghiarul X a furat o mașină sau evreul Y a spart o bancă nu poate să se aducă etnia în discuție atunci când e vorba de rromi!
Despre acest caz de rasism vom reveni cu alte amănunte interesante, atunci când Consiliul pentru combaterea discriminării va trimite, oficial, răspunsul. Până atunci, am primit răspunsul telefonic. Rasismul jigodiilor controlate de gașca din primărie cu interese de partid, dovadă patetismul din sfârșitul articolului rasist, cum că ștrandul nu e dat administrației care putea să cheltuiască vreo 6 milioane de euro pe el, din banii târgumureșenilor, desigur pe firmele javrelor PDL, nu e rasism, pentru că sesizarea nu a făcut-o un rrom! Așadar, dacă nu sunt rrom sau reprezentant al unei organizații a  rromilor, nu se poate închide cu amendă un dosar! Ceea ce indică modul în care lucrează CNCD. Atunci când unul din PDL, subordonatul lui Florea și întreținutul pe bani publici pe ceea ce licitatiapublica dă ca fiind sondajele pe firma lui Mircea Munteanu - parașutatul de partid în prefectură, pe 5000 de euro din banii publici prin șeful lui de partid de la primărie (verifică cineva dacă javrele de la PDL nu au cheltuit banii publici pe sondaje de partid?!) - scrie un slogan inspirat de un lagăr de exterminare nazist CNCD sare în sus, pentru ca evreii să nu reacționeze după modelul știut. Dacă cei atacați sunt rromii, CNCD ajunge la negociere, vezi și cazul rasistului din Alba Iulia. De ce CNCD dă amendă în 5 zile atunci când unul face legătură între manifestanții din stradă și inșii din lagăr de exterminare, supuși unei munci forțate,  iar în cazul rromilor întinde povestea? Așa cum s-au autosesizat în cazul replicii de pe frontispiciul lagărului nu puteau să se autosesizeze în povestea rasiștilor din poliția locală, primăria Târgu-Mureș și alți derbedei care postează și supervizează articolele rasiste?!
P.S. Oare se poate vorbi de rasism la adresa rromilor dacă mesajul vine de la un rrom?! În acest caz doar un rrrom poate semnala rasismul?  Întrebăm de dragul subiectului! Cum se simt rromii din primărie pentru că bandiți pe bani publici fac atacuri la adresa etniei lor? Și cum de bandiții ăștia din primărie, care răspund pe semnătura lui Florea, că noțiunea cuib nu e jignitoare, pentru că e sinonim pentru adăpost, casă, locuință, nu fac licitațiile pe măsura rasismului? Nu am văzut să denumească locuințele pentru rromi dedicate pe amicul Bența, după campania electorală din 2008, cuiburi pentru țigani și nici la angajările și externalizările de secretariat pe rromi  persoane fizice să se specifice etnia. Rromii sunt buni numai când vor borfașii și atunci când trebuie să voteze sau să le facă afacerile javrelor de români?! Din PDL, desigur?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.