miercuri, 11 iunie 2014

Microsoft, o altă afacere dubioasă cu hoții români, pentru suport la mizeria de XP?

Microsoft, o altă afacere dubioasă cu hoții români, pentru suport la mizeria de XP?
Hotnews zicere:
Ministrul Cotovelea: Speram ca pana la 1 septembrie sa avem elemente financiare concrete in privinta continuarii suportului tehnic pentru Windows XP in institutiile publice
Autoritatile au primit o oferta din partea Microsoft pentru continuarea suportului tehnic pentru sistemul de operare Windows XP ce ruleaza pe PC-urile din institutiile publice, o noua runda de negocieri va avea loc undeva saptamana viitoare si pana cel tarziu la 1 septembrie ar trebui sa existe elemente financiare concrete in acest sens, a declarat marti Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala. Un lucru foarte important, raportat de CERT-RO saptamana trecuta, este ca nu exista nici un incident major cauzat de lipsa suportului tehnic pe tot ce inseamna limbajele XP pe masinile de calcul, a spus acesta.
Pentru cei care au uitat, România a băgat în Microsoft echivalentul stadionului național, au fost și scandaluri pentru că bandiți PDL au cumpărat mai multe licențe decât era necesar și s-a scris chiar că e posibil să se fi dat mită la români!

Microsoft și România, cu duhoare de penal? De la licențe cumpărate în plus pentru a mai face praf 5 milioane de euro, până la o sumă totală cu care aproape că se mai putea cumpăra  în nici 15 ani un stadion național!
Doar o trecere în revistă a articolele publicate anul trecut, dacă tot se laudă IȘJ Mureș că a expirat contractul cu Microsoft și profesorii sunt trimiși să reinstaleze Vista pe vechiturile de la școală. Apropo, câte din cele 4.000 de licențele primite între 2004 și 2009, pentru școlile din județul Mureș, mai există?!
P.S. În loc să îi mănânce ce fac cu calculatoarele rămase fără licență, porcii din școli cereau liste pentru gunoiul PDL din primărie, cerând la mijloc de an zugrăviri de săli de sport, termopane, asfaltări și pișcători. Afaceri  pe care bandiții din Primăria Târgu-Mureș le au de regulă pe Borșan, Poruțiu, Valpet, Astor, adică pe pedeliști și pe camarila porcului de partid,

Microsoft era anchetat pentru bănuiala că intermediarii săi ar fi mituit slujbași din România. Astăzi aflăm că doi gășcari PDL ar fi cumpărat licențe Microsoft în plus. A ce pute asta?


Microsoft era anchetat pentru bănuiala că intermediarii săi ar fi mituit slujbași din România. Astăzi aflăm că doi gășcari PDL ar fi cumpărat licențe Microsoft în plus. A ce pute asta?
Microsoft era anchetat în urma cu ceva săptămâni pentru că ar fi  făcut o altă mizerie ilegală și europeană. Anchetatorii americani verificau daca Microsoft a avut vreun rol in cazul unor acuzații conform cărora firme intermediare partenere ar fi oferit mită pentru a obține contracte de software cu Ministerul român al Comunicațiilor. Astăzi aflăm că ministrul respectiv, plus Funeriu, insul de la Educație, ar fi cumpărat zeci de mii de licențe Windows în plus. Stat român, anchetează și dacă găsești porci PDL mânjiți aruncă-i pe bandiți în închisoare pentru ceva zeci de ani, ca să le vină mintea la cap.


http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/funeriu-vreme-si-licente-microsoft-dna-sesizat-de-corpul-de-control-167852.html

Funeriu, Vreme şi licenţe Microsoft. Corpul de control al primului-ministru va sesiza DNA în legătură cu operaţiunile sau actele ilicite constatate în urma desfăşurării acţiunii de control la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul pentru Societatea Informaţională în vederea valorificării constatărilor şi concluziilor menţionate în Raportul de control în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.
Funeriu, Vreme şi licenţe Microsoft. DNA, sesizat de corpul de control lumea justitiei 2

Funeriu, Vreme şi licenţe Microsoft. DNA, sesizat de corpul de control

“Fapta ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, domnul Daniel Petru Funeriu şi a ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, domnul Valerian Vreme, de a semna şi promova spre aprobare ‘Nota privind licenţele pentru produsele Microsoft utilizate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în şcoli’ în care s-a consemnat împrejurarea necorespunzătoare adevărului conform căreia acordul-cadru nr. 32/12.08.2009 încheiat în baza H.G. nr. 460/2009 “permite încheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe ale MECTS, pentru şcoli”, în condiţiile în care în H.G. nr. 460/2009 nu a fost reglementată situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ, având drept consecinţă încheierea contractului de furnizare produse nr. 108/17.08.2011, angajament legal în baza căruia Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a efectuat plăţi în sumă totală de 8.825.673,50 euro, poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de fals intelectual, prevăzută de art. 289 Cod penal”, se arată în raportul Corpului de control.

De asemenea, relevă documentul, Daniel Funeriu şi-a exercitat ”defectuos atribuţiile de serviciu”, comandând Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin mai multe adrese pe care şi le-a asumat prin semnare, închirierea unui număr de 179.259 licenţe pentru pachete de tip ProDesktop şi 6.828 licenţe pentru sisteme de operare Windows Server, destinate unităţilor de învăţământ, necesarul de licenţe fiind stabilit în mod defectuos, fără a se ţine cont de configuraţia hardware a computerelor, fiind luate în calcul toate staţiile de lucru şi serverele achiziţionate în perioada 2001 – 2008, prin programele SEI I – SEI V şi RURAL, deşi unele nu mai permiteau instalarea noilor produse software datorită configuraţiei hardware.

Raportul arată că acest lucru a determinat încheierea unui contract în baza căruia Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale s-a obligat să plătească preţul aferent pentru 179.259 de licenţe pentru pachete de tip ProDesktop şi 6.828 licenţe pentru sisteme de operare Windows Server, mai mare cu 72.990 faţă de numărul de licenţe utilizabile în sistemul educaţional în raport cu numărul de computere compatibile cu noile produse software, având drept consecinţă naşterea obligaţiei de plată a unui preţ cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decât preţul pentru închirierea licenţelor efectiv utilizabile în sistemul educaţional, sumă care a constituit pagubă adusă bugetului statului.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a afirmat joi, la UPB, referindu-se la licenţele Microsoft cumpărate de Ministerul Educaţiei că paguba ar fi de aproximativ 5 milioane de euro, transmite Agerpres.

Întrebat despre raportul Corpului de control al Guvernului privind contractele încheiate de fostul ministru Valerian Vreme, Dan Nica a spus că ceea ce ştie este faptul că a fost controlat modul de utilizare a licenţelor Microsoft şi că s-a găsit un “prejudiciu” de 5 milioane de euro, întrucât Ministerul Educaţiei ar fi plătit cu 70.000 de licenţe în plus.

“Ceea ce ştiu eu este faptul că a fost controlat modul de utilizare al licenţelor Microsoft şi acolo a fost găsit un prejudiciu la Ministerul Educaţiei. Mai precis Ministerul Educaţiei a comandat şi s-au plătit aproape 70 şi ceva de mii de licenţe în plus. Eu cred că este vorba de o pagubă de 5 milioane euro”, a afirmat Nica.


Educație mureșeană cu sau fără  toate licențele Microsoft?!
Pe siteul Inspectoratului Școlar Județean Mureș se află un comunicat referitor la licențele Microsoft la școli.
Conform adresei MECTS nr.DMPII/1003/27.06.2012 (pg.2) vă rugăm completați în  fișierul excel atașat, în coloana G „Licente instalate” numărul calculatoarelor pe care au fost  instalate W7 și Office2010. Dacă în coloana I ”Diferenta” apare o cinfră în roșu însemnă că nu au fost instalate  toate licențele, atunci vă rugăm treceti la observatii motivele (calculatorele primite din 2008  pana in prezent obligatoriu trebuie sa functioneze cu eceste licente, cele dinainte de 2008 doar  daca s-a reusit upgradarea lor cu 1G memorie).
Nu știm ce au completat profesorii responsabili și câte calculatoare au primit softurile originale care trebuiau să funcționeze obligatoriu așa (pentru că nu ne permitem pirateria, măcar la nivel de școli!), dar de curiozitate am numărat câte licențe ar fi fost  primite de școlile mureșene începând cu 2004 și până în 2009 și numărul e 3.948! Câte sunt instalate pe calculatoare și dacă unele nu au dispărut în alte locuri doar IȘJ Mureș poate stabili.

România dă în câțiva ani pe licențe Microsoft cât pe un stadion Național
Șoc! În mai puțin de 10 ani România ar urma să îi dea Microsoftului nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru licențele date la instituțiile de stat. Le cunoașteți, primării, ministere, școli. Partea cea mai frumoasă este că acești bani puteau cumpăra încă un stadion Național! Cum în domeniu există și alternativa Linux, iar alternative pentru Office sunt și ele grămadă este de urmărit și ce anume au cumpărat aleșii neamului de 250 de milioane de euro. În țara cu peste 50 la sută rată a pirateriei, în care firmele private și presa folosește programe piratate (chiar pe când controale la ziare și televiziuni care nu au pic de licență, mai ales în provincie și la fostele publicații comuniste?!), 250 de milioane de euro pentru legalitate și respectarea dreptului de autor înseamnă ceva mare de tot. Ce e mai frumos abia urmează, Microsoft, care abia a încasat o amendă de 700 de milioane de euro pentru nerespectarea normelor europene, ar fi anchetată, bănuită fiind că ar fi dat ceva mită pentru a pune mâna pe licențiere în anumite țări. Poate nu întâmplător, între țările numite e și România! Doar asta ne-ar mai lipsi, să mai găsim o pramatie de la PDL care a luat mită pentru a permite Microsoftului să-și vândă licențele! Haideți cu controalele și dacă au fost bandiți de la stat care i-au băgat în afacere pe cei de la Microsoft să ajungă după gratii, după colegii lor  cu mită și afaceri ilicite Apostu, Remeș, Mureșan și alți dalmațieni ca ăștia.
P.S. Suma pe licențe e imensă, să vedem dacă și mita a fost pe măsură, pentru că a fost vorba de o sumă cam cât 1.000 de instalații de nocturnă ca aceea cumpărată din bani publici de porcii PDL Mureș pentru familionul pedelistul Maior, cadou FCM.


http://www.incont.ro/mobile-si-telecom/romania-a-platit-pentru-licentele-microsoft-utilizate-intre-2004-2012-peste-200-milioane-de-dolari.html
Autoritatile romane au platit pentru utilizarea licentele Microsoft in perioada 2004-2009 peste 100 milioane de dolari, la care se adauga inca 100 milioane de euro pentru intervalul 2009-2012, iar pana in 2015 vor mai achita alte 40 milioane de euro, potrivit datelor MSI, preluate de Mediafax.
In aprilie 2004, Secretariatul General al Guvernului (SGG) si Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, partenerul Microsoft Ireland Operations Limited, au semnat la Palatul Victoria un contract pentru inchirierea de licente Microsoft in valoare de 54,57 milioane de dolari, prin care institutiile administratiei publice centrale aveau dreptul sa utilizeze aplicatiile software ale producatorului american.

Cu o valabilitate de 5 ani, contractul prevedea achizitionarea unui numar de 50.155 licente Microsoft, necesare pentru utilizarea produselor companiei americane de catre institutiile administratiei publice centrale.

Actul normativ care a stat la baza contractului, denumit "Contractul comercial de inchiriere de licente nr. 0115RO", a fost HG 470/2004.

"Valoarea initiala a contractului incheiat in anul 2004 intre SGG si Microsoft, prin reprezentantul Fujitsu Siemens GmbH Austria, a fost de 54.567.465 dolari SUA pentru un numar de 50.155 licente cu drept de utilizare incepand cu anul 2004 pana in anul 2009. Plata catre Fujitsu Siemens GmbH Austria a fost facuta de catre SGG in 9 transe incepand cu anul 2005 pana la data de 15 aprilie 2009", se arata intr-un raspuns la Biroului de presa al Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) remis la solicitarea Mediafax.

Precizarile MSI  vin dupa ce Wall Street Journal a scris marti ca autoritatile federale din Statele Unite investigheaza compania Microsoft si parteneri de afaceri ai acesteia care ar fi oferit mita unor oficiali guvernamentali din Romania, Italia si China pentru a obtine contracte.


Microsoft era anchetat pentru bănuiala că intermediarii săi ar fi mituit slujbași din România. Astăzi aflăm că doi gășcari PDL ar fi cumpărat licențe Microsoft în plus. A ce pute asta?
Microsoft era anchetat în urma cu ceva săptămâni pentru că ar fi  făcut o altă mizerie ilegală și europeană. Anchetatorii americani verificau daca Microsoft a avut vreun rol in cazul unor acuzații conform cărora firme intermediare partenere ar fi oferit mită pentru a obține contracte de software cu Ministerul român al Comunicațiilor. Astăzi aflăm că ministrul respectiv, plus Funeriu, insul de la Educație, ar fi cumpărat zeci de mii de licențe Windows în plus. Stat român, anchetează și dacă găsești porci PDL mânjiți aruncă-i pe bandiți în închisoare pentru ceva zeci de ani, ca să le vină mintea la cap.


http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/funeriu-vreme-si-licente-microsoft-dna-sesizat-de-corpul-de-control-167852.html

Funeriu, Vreme şi licenţe Microsoft. Corpul de control al primului-ministru va sesiza DNA în legătură cu operaţiunile sau actele ilicite constatate în urma desfăşurării acţiunii de control la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul pentru Societatea Informaţională în vederea valorificării constatărilor şi concluziilor menţionate în Raportul de control în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.
Funeriu, Vreme şi licenţe Microsoft. DNA, sesizat de corpul de control lumea justitiei 2

Funeriu, Vreme şi licenţe Microsoft. DNA, sesizat de corpul de control

“Fapta ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, domnul Daniel Petru Funeriu şi a ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, domnul Valerian Vreme, de a semna şi promova spre aprobare ‘Nota privind licenţele pentru produsele Microsoft utilizate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în şcoli’ în care s-a consemnat împrejurarea necorespunzătoare adevărului conform căreia acordul-cadru nr. 32/12.08.2009 încheiat în baza H.G. nr. 460/2009 “permite încheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe ale MECTS, pentru şcoli”, în condiţiile în care în H.G. nr. 460/2009 nu a fost reglementată situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ, având drept consecinţă încheierea contractului de furnizare produse nr. 108/17.08.2011, angajament legal în baza căruia Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a efectuat plăţi în sumă totală de 8.825.673,50 euro, poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de fals intelectual, prevăzută de art. 289 Cod penal”, se arată în raportul Corpului de control.

De asemenea, relevă documentul, Daniel Funeriu şi-a exercitat ”defectuos atribuţiile de serviciu”, comandând Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin mai multe adrese pe care şi le-a asumat prin semnare, închirierea unui număr de 179.259 licenţe pentru pachete de tip ProDesktop şi 6.828 licenţe pentru sisteme de operare Windows Server, destinate unităţilor de învăţământ, necesarul de licenţe fiind stabilit în mod defectuos, fără a se ţine cont de configuraţia hardware a computerelor, fiind luate în calcul toate staţiile de lucru şi serverele achiziţionate în perioada 2001 – 2008, prin programele SEI I – SEI V şi RURAL, deşi unele nu mai permiteau instalarea noilor produse software datorită configuraţiei hardware.

Raportul arată că acest lucru a determinat încheierea unui contract în baza căruia Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale s-a obligat să plătească preţul aferent pentru 179.259 de licenţe pentru pachete de tip ProDesktop şi 6.828 licenţe pentru sisteme de operare Windows Server, mai mare cu 72.990 faţă de numărul de licenţe utilizabile în sistemul educaţional în raport cu numărul de computere compatibile cu noile produse software, având drept consecinţă naşterea obligaţiei de plată a unui preţ cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decât preţul pentru închirierea licenţelor efectiv utilizabile în sistemul educaţional, sumă care a constituit pagubă adusă bugetului statului.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a afirmat joi, la UPB, referindu-se la licenţele Microsoft cumpărate de Ministerul Educaţiei că paguba ar fi de aproximativ 5 milioane de euro, transmite Agerpres.

Întrebat despre raportul Corpului de control al Guvernului privind contractele încheiate de fostul ministru Valerian Vreme, Dan Nica a spus că ceea ce ştie este faptul că a fost controlat modul de utilizare a licenţelor Microsoft şi că s-a găsit un “prejudiciu” de 5 milioane de euro, întrucât Ministerul Educaţiei ar fi plătit cu 70.000 de licenţe în plus.

“Ceea ce ştiu eu este faptul că a fost controlat modul de utilizare al licenţelor Microsoft şi acolo a fost găsit un prejudiciu la Ministerul Educaţiei. Mai precis Ministerul Educaţiei a comandat şi s-au plătit aproape 70 şi ceva de mii de licenţe în plus. Eu cred că este vorba de o pagubă de 5 milioane euro”, a afirmat Nica.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.