marți, 24 iunie 2014

Liberalul Mora își mai trage un festival pe biroul parlamentar și se sponsorizează din afacerea familiei pe firma arătată de ANI ca beneficiară a contractelor cu unitățile de sub comanda Consiliului județean Mureș, condus acum de penelistul Dobre! Nesimțire sau prostie cruntă?! Să aflăm ce va spune ANI de noua sfidare a senatorului festivalurilor!Liberalul Mora își mai trage un festival pe biroul parlamentar și se sponsorizează din afacerea familiei pe firma arătată de ANI ca beneficiară a contractelor cu unitățile de sub comanda Consiliului județean Mureș, condus acum de penelistul Dobre! Nesimțire sau prostie cruntă?! Să aflăm ce va spune ANI de noua sfidare a senatorului festivalurilor!
Poate ne spun colegii ăstuia din parlament, care îl apără cu nerușinare pentru a nu răspunde în fața ANI:  noi îl plătim pe Akos Mora să facă…festivaluri?! E vreo poruncă PNL ca subordonații ăștia să organizeze festivaluri pentru prostime și să implice primăriile PNL?! Pe lângă că sunt banii publici, Mora e pe afiș în dublă calitate, de ales al poporului, prin cabinetul parlamentar, dar și pe afacerea de familie, cu firma care i-a dat cucuie la ANI, după afacerile de milioane de euro cu unități de sub autoritatea CJM la care e acum penelistul Dobre!
Agenția Națională de Integritate a solicitat Senatului României demiterea senatorului Mora Akos Daniel, în urma incompatibilității constatate de Înalta Curte de Casație și Justiție, decizie definitivă și irevocabilă. Astfel, parlamentarul incompatibil ar putea să-și piardă mandatul pentru o perioadă de trei ani, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate, remis către redacție.
 http://www.revista22.ro/ani-cere-suspendarea-din-senat-a-lui-mora-akos-declarat-incompatibil-31587.html
Agenția a constatat faptul că Mora Akos Daniel, fost Consilier județean în cadrul C.J. Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât S.C. MORAGROIND S.R.L, societate în cadrul căreia acesta deține funcția de Director și calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuție lucrări, în valoare totală de 15.689.344 Lei, cu unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureş și cu alte unități administrativ teritoriale de pe raza Judeţului Mureş.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de Mora Akos Daniel, ca nefondat.

Senatorul încă în funcție spune că decizia este luată intempestiv, fără respectarea unui drept elementar, acela de a i se acorda dreptul la apărare. Mai exact, Akos Mora spune că a depus o cerere de amânare pentru a i se da timp să-și angajeze un avocat, iar cerea a fost ignorată. Senatorul susţine că există două variante: ori n-a ajuns la completul de judecată, ori a ajuns și nu s-a ținut cont de ea, ceea ce înseamnă refuzul dreptului la apărare. El declară ca va depune o cerere de contestare în anulare, prin care cere anularea deciziei pentru că nu i s-a respectat un drept de bază.

Potrivit legii în vigoare, persoana declarată incomplatibilă este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării. În cazul în care persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu