joi, 12 iunie 2014

Caragiale scria de Bacalaureat înainte de introducerea sa în România!



Caragiale scria de Bacalaureat înainte de introducerea sa în România!

Stârnit de un comentariu de pe hotnews, caut pe wikipedia începutul Bacalaureatului în România:
La data de 17 martie 1801, printr-un decret dat de Napoleon Bonaparte, „ia naștere” examenul de bacalaureat, punându-se astfel bazele învățământului modern în Franța. În România, încă din perioada interbelică, liceul era conceput ca scoală de cultură generală, specializarea urmând să se facă la universitate sau în scoli speciale. Ȋn România, în anul 1925, s-a introdus Bacalaureatul de către Dr. Constantin Angelescu, în calitatea sa de Ministru al Instrucțiunii Publice. La acel moment liceul era foarte dificil de absolvit, Bacalaureatul fiind cu adevărat un examen de maturitate
 Caragiale scrie de Bacalaureat înainte să fie oficiat așa ceva, conchidea comentatorul! 9 iunie 1912, Caragiale moare la Berlin, dar schița lui, Bacalaureat, a apărut cu cel puțin 13 ani înainte de stabilirea concursului în România!
Virgiliu este în anul al treilea la Facultatea de drept, Horațiu în al doilea, și Ovidiu vrea să intre în anul întâi, la aceeași facultate. Ovidiu trece acuma examenul sumar de șapte clase liceale, și, cu toată bravura lui, pe cât spune cocoana Caliopi, după ce a biruit toate obiectele, s-a-nțepenit la Morală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.