miercuri, 11 iunie 2014

Bandiții din primăria Târgu-Mureș și loazele pupincuriste din consiliul local - demascați de o asociație care i-a prins cu dedicații…sportive din banii publici?



Bandiții din primăria Târgu-Mureș și loazele pupincuriste din consiliul local - demascați de o asociație care i-a prins cu dedicații…sportive din banii publici?
Nu sunt numai plante în Târgu-Mureș și cretini etnici care votează după cum cântă banditul din primărie și slugile derbedeului etnic! Dovadă! Poate că asociația mai demască niște Vulturi albaștri cu duhoare de poliție locală și SRI ratat, care primesc pomeni de la banditul PDL Mureș și alte loaze în uniformă alimentate pe motiv de sport și tabere de pictură de hoțomanul de partid și  primărie! Și poate că asociația mai demască cumpărarea de instalații de nocturnă de către porcul pedelist pentru subordonatul pedelist, afacerile cu tricouri Joma și dedicații ale porcului de primărie și partid, sponsorizările celor care primesc dedicații de la porcul de partid și le întorc la retardatul de partid! Tot ce e pedelist pute la Tîrgu-Mureș a dedicație de la pramatie, așa că demascați infractorul și hoțul banului public care manipulează și la alegeri cum că UDMR vinde Ardealul și Târgu-Mureșul, furat chiar de lepădăturile etnice PDL Mureș!

 TTM zicere
de Ligia Voro

11 iunie 2014 10:09 Categoria:  Eveniment, Politica/Administratie







Asociaţia pentru Minţi Pertinente AMPER a înaintat o plângere prealabilă Consiliului Local Tîrgu Mureş prin care solicită anularea hotărârilor prin care s-au aprobat contractele de asociere cu cinci cluburi sportive mureşene. Prin hotărârile adoptate în luna mai a anului curent, Asociaţia ASA 2013, BC Mureş, Clubul Sportiv Universitar, Cityus şi SC Mureşul ar beneficia de o sumă de peste 15 milioane de lei din bugetul local pentru sezonul competiţional 2014-2015.



Plângerea prealabilă a fost înregistrată la registratura Primăriei Tîrgu-Mureş marţi, 10 iunie. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Minţi Pertinente AMPER îşi motivează cererea de anulare a celor cinci hotărâri de Consiliu Local prin faptul că, prin asocierea cu doar cele cinci cluburi nu se respectă egalitatea de şansă a tuturor sportivilor de performanţă din municipiu.

„În anul 2013, pe proiectul de buget aprobat în Consiliul Local Tîrgu Mureş, s-au alocat 18,2 milioane de lei, din care la subcapitolul „asociere cluburi private” s-au alocat 17,5 milioane de lei, pentru sportul de performanţă 0,6 milioane (600 de mii lei), pentru sportul şcolar 0,05 milioane (50 de mii lei), iar pentru sportul de masă – sportul pentru toţi – 0,03 milioane (30 de mii lei).  Ceea ce înseamnă că 96 % din sumele alocate pentru sport sunt destinate celor 5 cluburi private. Unde este egalitatea la şansă a acestor copii. Nu sunt ei contribuabili la rândul lor prin părinţii şi bunicii lor?”, se arată în plângerea prealabilă.


“ Pe de o parte sunt nelegalităţile care au fost în adoptarea hotărârilor de consiliu, cele cinci la număr, prin care se acordă finanţări unor cluburi sportive în dezavantajul altor cluburi sportive şi aici intervine factorul deranjant în principal pentru noi, acela care încurajează la concurenţă neloială practic între cluburile sportive, iar cele care primesc finanţare practic le încurajează să nu facă performanţă în plan economic, să strângă fonduri, să vândă mai mult, să aibă încasări mai multe. Sunt cluburi care au primit şi anul trecut bani de la bugetul local, iar la finalul anului au avut pierderi”, susţine Cătălin Hegheş, director executiv Asociaţia pentru Minţi Pertinente AMPER.

Avocatul care a întocmit plângerea prealabilă a identificat că hotărârile au fost adoptate cu încălcarea mai multor legi şi hotărâri de Consiliu Local în vigoare.

“ Sunt şi criterii prin care se acordă aceste finanţări şi se specifică în Legea sportului şi pentru ce se acordă aceste finanţări. Nu se pot acorda pentru salarii, iar aici în contractul de asociere se specifică că banii aceştia vor merge spre salarii. Mai apoi contractele sunt încheiate pe perioadă nedeterminată, oarecum se pune cap în cap cu bugetul care se finalizează la sfârşitul anului şi se adoptă unul nou, deci pe perioadă determinată, după părerea noastră încalcă legislaţia în vigoare. Mai apoi nu se respectă procedura care spune că trebuie să se facă un concurs de proiecte”, a mai afirmat Cătălin Hegheş, director executiv Asociaţia pentru Minţi Pertinente AMPER.

De asemenea, în plângerea prealabilă se menţionează că nu a fost motivată urgenţa în adoptarea acestor hotărâri contrar prevederilor explicite din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Tîrgu-Mureş.
În cazul care plângerea prealabilă va fi respinsă, reprezentanţii Asociaţiei pentru Minţi Pertinente AMPER au anunţat că se vor adresa instanţei de contencios administrativ.
Vă reamintim că, în 29 mai, consilierii locali au aprobat, în regim de urgenţă, contractele de asociere cu cinci cluburi târgumureşene. 12,2 milioane de lei vor merge în bugetele pentru sezonul competiţional 2014-2015 către Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Tîrgu-Mureş, Baschet Club Mureş, Cityus, Club Sportiv Universitar (CSU) şi Sport Club Mureşul. De asemenea, alte 3,6 milioane de lei au fost votate pentru suportarea cheltuielilor de cazare, transport, masă, chirie, terenuri etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.