miercuri, 13 august 2014

Marele atac cibernetic pe 15 IP, de la țări și organizații teroriste, cum se laudă SRI, nu a afectat vreun calculator cu Bitdefender! Ceva interese ale lui Ghiță, la SRI?



Marele atac cibernetic pe 15 IP, de la țări și organizații teroriste, cum se laudă SRI, nu a afectat vreun calculator cu Bitdefender! Ceva interese ale lui Ghiță, la SRI?
Că nu a fost afectat vreun calculator cu Bitdefender susțin cei de la Bit pe pagina lor de Facebook, după ce au fost provocați să dea și ei un răspuns: Reactionam atunci cand intr-adevar avem informatii confirmate si situatia o impune. obiectivul nostru este securitatea si siguranta la cel mai inalt standard al utilizatorilor nostri, ei fiind prioritatea noastra Bitdefender Romania consideram ca nu un atac ne poate promova produsul ci performantele pe care cautam intotdeauna sa le imbunatatim si sa le tinem la zi cu amenintarile reale, cu care se poate confrunta orice utilizator.
Marele atac cibernetic cu care are obiceiul să se laude Kaspersky și SRI (la fel și în 2013) a avut, cum se laudă meseriașii de la SRI, 15 adrese infectate, ceea ce au înțeles sereiștii noștri ca fiind atac de…anvergură! Să ghicim, Ghiță din comisia de apărare are și niscaiva softuri Kaspersky plasate sau de plasat la SRI?!

Da, pot sa confirm faptul ca vorbim despre un atac cibernetic si SRI, in calitate de autoritate nationala in domeniul cyber inteligence, deruleaza in prezent investigatii ce vizeaza anumite institutii din Romania. Doar unele din aceste atacuri sunt de natura sa afecteze securitatea nationala a Romaniei. In momentul de fata nu pot sa fac foarte multe declaratii, dar pot sa spun ca aceste atacuri au ca sursa grupari de criminalitate informatica, chiar actori statali, au ca sursa grupari extremiste-teroriste. Tinand cont ca aceste actiuni sunt inca in derulare, nu pot intra in detalii", a declarat Sorin Sava pentru postul de televiziune citat.

De asemenea, deputatul Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a adăugat că SRI este pregătit pentru a întâmpina astfel de atacuri cibernetice, care poti fi mai periculoase decât atacurile cu bombă privind siguranţa unui stat.

“În primul rând, trebuie toţi să fim conştineţi de faptul că astfel de lucruri ni se pot întâmpla şi nouă. Terorismul nu este doar cel pe care îl vedem doar la TV, ci cel pe care îl simţim asupra bazelor de date. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi să nu putem plăti pensiile din cauza unui atac cibernetic sau să nu putem încasa taxele şi impozitele. Ar fi mai rău decât o bombă. Ce ma bucur este că SRI, încă de acum mulţi ani, a conştientizat pericolul şi astăzi este pregătit pentru a putea preveni, detecta şi contraataca. Nu mă surprinde că astfel de atacuri sunt detectate de cei de la SRi şi le poate face faţă. Rusia este o zonă de unde ne putem aştepta la atacuri. Sunt oameni şi sunt grupări care crează viruşi pentru a face după aceea antiviruşi. Sunt situaţii cu potenţial terorist doar pentru a face rău acestor societăţi. Din păcate încă nu suntem total pregătiţi şi cred că eforturile trebuie înteţite“, a adăugat Sebastian Ghiţă.
- See more at: http://www.fanatik.ro/romania-tinta-unui-atac-cibernetic-sri-este-alerta-274339#sthash.eCYCNaTl.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.