sâmbătă, 29 decembrie 2012

Organizatorii Peninsula se gândesc să mute festivalul de la Târgu-Mureș! De ce e bine și de ce e rău asta.



Organizatorii Peninsula se gândesc să mute festivalul de la Târgu-Mureș! De ce e bine și de ce e rău asta.
Pe pagina de Facebook, organizatorii Peninula au postat astăzi următorul text:

Organizatorii Festivalului Peninsula iau în calcul mai multe variante de locatie pentru Peninsula 2013. Una din aceste opţiuni ar fi la Cluj-Napoca. În acest sens am avut discuţii cu autorităţile locale, însă deocamdată nu am ajuns la o decizie finală. În momentul în care vom lua o hotărâre finală legată de viitorul evenimentului, fanii vor fi cei care vor afla primii.

A Félsziget Fesztivál szervezői több lehetőséget is mérlegelnek a rendezvény 2013-as kaidását illetően. Ezen lehetőségek egyike a Kolozsvárra költözés, ezzel kapcsolatban történt egyeztetés a városvezetéssel, de még nem született egy végső döntés. Amikor meghozzuk a jövőt illető döntést, a fesztivál rajongói lesznek az elsők, akik tudni fognak róla.

The organizers of Peninsula Félsziget Festival have taken into consideration more options for next year's festival, among them moving to Cluj. We already had discussions with the city, but no final decision has been made. As soon as we make a decision regarding the festival's future, you, the fans are going to be the firsts to know it.
Ca un participant la câteva ediții Peninsula, nu pot să nu remarc partea bună a acțiunii. De la un târgușor amărât, în care se votează ordinar, etnic, să nu fure maghiarul ce poate fura românul și în care toate dedicațiile sunt pe carnet PDL Mureș și pe gașca javrelor din primărie și camarila nemâncaților întreținuți de porci din banii publici, Peninsula poate să își găsească domiciliul într-un oraș infinit mai cosmopolit, cunoscut și respectat, Cluj-Napoca, care are și vreo 300.000 de locuitori. Numărul mai mare al populației poate să ofere un număr mai mare de spectatori și posibil și un număr mai mare de turiști care să vină la festival. Cluj-Napoca se bucură de alt statut, altă infrastructură și posibil că un festival organizat aici s-ar bucura de un succes mai mare decât cel contabilizat la ultima ediții (60.000 de spectatori în 4 zile, adică o medie de 15.000 pe zi). Partea proastă a acțiunii este că nu mai poți veni cu atâtea trupe maghiare sau ungurești. Nu mai vorbim de un orășel cu aproximativ 50 la sută populație maghiară, ci de unul cu aproximativ 20 la sută, deci și interes pe măsură, chiar dacă la primărie e alt pedelist cu interese și posibil tot cu alergie la maghiari. Așa că organizatorii au de ales între posibilitatea de a obține mai mulți spectatori și cea de a avea mai puțini spectatori interesați de concertele trupelor care cântă în limba maghiară. Ce vor alege organizatorii Peninsula rămâne de văzut. Oricum, simpla mențiune că se caută alt oraș pentru Peninsulă nu poate să îi facă fericiți pe târgumureșenii care consideră Peninsula ca fiind festivalul lor, singurul festival real în marea de evenimente ghiveci organizate de gașca lui Florea din primărie pe mulți, mulți bani publici. Pleacă Peninsula, rămâneți cu găinarii care vă aduc Albano, Holograf, Sandra sau alți expirați, pe banii publici, rămâneți cu Chioreanu, cu jandarmul Istrate plus nevasta, cu toți făcătorii de emisiuni la televiziunea de partid și pe banii publici învârtiți pe Info Statistics și Marius Cătană și prin semnăturile fraierilor din presă care merg cu ăsta la notar pentru a se asigura că primesc banii fără a participa la licitații (o fi legal sau pute a ceva cartel?), cu cântăcioșii difuzați de Știi TV și chemați de Revelioane, ca să mânânce o pâine diverși translatori și agenți. Că orașul e ca o ciumă o dovedește și faptul că târgul Gaudeamus nu are ce căuta aici, că nu există interes pentru vreun festival al berii, practic nimic nu mai mișcă de când au câștigat alegerile porcii portocalii și interesele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.