luni, 31 decembrie 2012

Românii nu sunt rasiști. O spun unii, prin prisma reacției la...televizorRomânii nu sunt rasiști. O spun unii, prin prisma reacției la...televizor
Românii nu sunt rasiști, Doamne ferește. Ei apreciază alte etnii și rase, mai ales la...televizor. Unii au început deja să filosofeze pe tema românii sunt mai toleranți, pe motiv că serialele cu rromi bat audiențe la PRO TV, că o domniță de culoare, cu părinte din Congo, a câștigat, tot la PROTV, la Vocea României și așa mai departe. Până și ziarul Adevărul a subliniat în ediția de vineri că românii devin mai toleranți. Care români? Desigur, spectatorul PRO TV.  În viața reală, romii, în special, dar și reprezentanți ai celorlalte minorități, sunt priviți cu mai puțină toleranță de majoritari. Le plac cetățenilor români serialele cu rromi doar la televizor, pe stradă se uită cam câș la rromii cu șatra sau la cei presupuși cu activități ilegale. În viața reală, un copil de rrom e privit altfel de colegi la școală, iar bandiții de polițiști locali din Târgu-Mureș își permit chiar să-și prezinte raportul pe târgumureș.ro, site pe banii publici, cu titlul Poliția comunitară a stârpit cuibul de rromi de la ștrand. După ce am scris de subiect, jigodiile rasiste au schimbat titlul: Poliția comunitară a evacuat persoanele fără adăpost de la ștrand! Cum e posibil ca niște lichele în uniformă să evidențieze etnia persoanei vizate doar în cazul rromilor poate să răspundă ministerul de resort și Consiliul pentru Combaterea Discriminării - cel care are pentru bandiții care lipeau afișe în campania electorală mincinoasă (și pe bani publici pentru Florea, cea cu vandalii, caz cu dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș!) un dosar, 342/2012  Vorbim, desigur, de o țară în care banditul de președinte o face pe o ziaristă...țigancă împuțită, se laudă că a întâlnit un armean bun, iar bandiții lui Florea de la Târgu-Mureș, atunci când construiau din bani publici locuințe pentru rromi, prin prietenarul Bența, întreținutul pe bani publici ai cancerului portocaliu, le numeau locuințe pentru rromi și nu cuiburi pentru țigani, care trebuie stârpite, așa cum clamau jigodiile de polițiști locali. Românii nu sunt, deci, rasiști, ei doar urlă pe stadion împotriva țiganilor, iar simpla știre că Peninsula ar putea să se mute la Cluj-Napoca a născut reacții de genul: Foarte bine, să plece...bozgorii! Românii nu sunt, deci, rasisți, doar se mai manifestă, unii dintre ei, cu ură, împotriva minorităților! Iar dacă mai adăugăm că bandiții de români meg cu reacțiile etnice până la articole de la băieții cu ochi albaștri, semnate cu nume de maghiari morți sau cu nume inventate,  în campanii electorale pentru primar român, ca la Târgu-Mureș, pentru că SRI nu doarme și e folosit de porcii de români din PDL, că unele pramatii fac ziduri împotriva taberelor de rromi, avem imaginea corectă, nu cea de la televizor. Minoritarii sunt buni să presteze la televizor activități artistice sau să fie ironizați de actori români, în viața reală unii români își permit să fie mai puțin toleranți!
P.S. Scenă dintr-o piață târgumureșeană. Rețineți, e vorba de 31 decembrie. La o tarabă un țigănuș vinde vâsc. Imediat sare o doamnă în sus, probabil o angajată pe banii publici ai găștii colonelului lui Florea, afaceristul de serviciu al partidului, intelectualul Filimon pentru care piață centrală are sensul doar de piață atunci când nu are chef să încaseze taxele pentru ocuparea domeniului public (vezi afacerile târgul/luna/anotimpul/veacul mărului, cu duhoare de uniformă), care îi promite că vine să vadă de ce are gunoaiele alea! Individa țipă că ăștia ca el (adică ca țigănușul?!) nu plătesc taraba. Dacă am fi văzut o reacție la fel și pentru majoritarii ăia care vin ca intermediari să vândă merele de Batoș/Reghin în piață, să sară în sus când bandiții blochează accesul în piață cu mașinile lor de alimentat cu mere, când bandiții de la PDL au schimbat acoperișul pieții în portocaliu-albastru, ca să se știe cine e mafiotul în oraș, am mai înțelege spiritul războinic. Să te iei de un copil de vreo 12 ani nu își cere mulți neuroni și nici nu riști să fii dată afară, nu?! Iar despre celelalte minuni din piețe, cu schimbarea tarabelor, cu afacerile cu închirierea de spații care au fost obținute de unele firme, mucles?
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu