marți, 18 decembrie 2012

Țară, fii mândră de ce minuni ai trimis în Parlament. Una e absolventul doar de liceu...Becali!



Țară, fii mândră de ce minuni ai trimis în Parlament. Una e absolventul doar de liceu...Becali!
Are doar un liceu terminat, ca orice șmecher care a făcut afaceri și nu a avut timp sau și-a menajat... coatele. Asta nu îl împiedică pe mândria țării. Becali, să fie membru în comisia juridică a Camerei Deputaților, așa cum se laudă fostul cercetat pentru valize de bani și justiție cu portbagajul! Școala e pentru proști, deci Becali a răzbit în viață fără școală. Nu le poți avea pe toate, ce dracul. Iar fraierii care votează poate realizează că prin votul lor trimit în parlament, consilii locale și județene sau ca primari tot felul de pramatii fără școală sau cu școală prea puțină. Doar în județul Mureș erau doi primari fără liceu și bacalaureat, iar unul, Ioan (Nelu) Vasu, care poate a mai citit ceva între timp, era să ajungă parlamentar. Ăștia trebuie să vă reprezinte intern și chiar extern, să facă dosare pentru finanțări, să știe limbi străine ș.a.m.d. Ceea ce cu studii cam de vânzător la tarabă pe vremea lui Ceaușescu sigur nu se poate astăzi. Popor român, votează, dar mai și deschide ochii când pui ștampila!
România liberă dixit:



Gigi Becali, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, deşi a absolvit doar un liceu tehnic

Noul deputat PNL Gigi Becali se va număra printre membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, potrivit propriilor declaraţii. Finanţatorul echipei de fotbal Steaua a precizat că a cerut acest lucru grupului liberal şi solicitarea sa a fost aprobată. "Deja am vorbit cu grupul PNL şi am cerut la Comisia juridică şi mi-a spus că voi fi în Comisia juridică", a declarat Gigi Becali.

Politicianul a intrat pentru câteva minute în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, unde se poartă negocierile privind împărţirea funcţiilor în Camera Deputaţilor şi la ieşire le-a transmis ziariştilor că liberalul Eugen Nicolăescu i-a confirmat faptul că deja este încadrat în Comisia Juridică.

Gigi Becali nu are studii juridice, iar potrivit propriului CV, depus la Parlamentul European, nu are nici măcar studii superioare. Latifundiarul din Pipera a absolvit Liceul "Iuliu Maniu" din Bucureşti, în 1978. De altfel, ca să-şi mai umple biografia subţire, noul deputat a trecut la realizări "construirea a 320 de case pentru sinistraţii din localităţile Vadu Roşca, Arbore, Bucovina şi Rast (cca 10 milioane EUR); Donaţii pentru Patriarhia Română, Muntele Athos, mănăstiri şi diverse alte locaşuri de cult (peste 15 milioane EUR şi 2.300.000 USD); Sprijin financiar acordat persoanelor cu handicap pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale (peste 2 milioane EUR); Donaţie UNICEF (250.000 EUR); Donaţii la zeci de orfelinate din România în valoare de câteva milioane EUR; Construcţie spital şi diverse alte acţiuni de binefacere".

Eugen Nicolaescu a confirmat pentru România liberă că i-a promis într-adevăr lui Gigi Becali că îi va căuta un loc în Comisia Juridică. "Eu i-am spus că voi ţine cont de opţiunea pe care a făcut-o (pentru această comisie - n.r.) şi dacă vom avea locuri suficiente, evident că va avea un loc acolo. Dar asta va hotărâ grupul PNL, nu eu singur", a precizat Eugen Nicolaescu. Acesta a precizat că, totuşi,  Gigi Becali s-a grăbit cu declaraţiile. "La început, termenii nu sunt înţeleşi de toată lumea foarte bine. E entuziasmul de început", a menţionat liderul liberal.

Latifundiarul va decide care deputat îşi pierde imunitatea

În ciuda acestui fapt, din punct de vedere al legilor de funcţionare a Camerei Deputaţilor, George Becali poate fi membru al Comisiei Juridice. "Orice deputat poate face parte din orice comisiei, indiferent de pregătirea sa, potrivit regulamentelor. Desigur, partidele se orientează să numească specialiştii în comisii, dar e mai degrabă o chestiune de moralitate, nu de legalitate", ne-a declarat Daniel Buda, preşedintele Comisiei Juridice în legislatura care tocmai îşi încheie mandatul. "E doar o chestiune de seriozitate", a accentuat acesta.

Prezenţa lui Gigi Becali printre deputaţii jurişti este cu atât mai nepotrivită cu cât, printre atribuţiile comisiei, se numără asigurarea constituţionalităţii proiectelor de lege şi a propunerilor legislative, să pregătească reglementări în domeniul dreptului civil, penal, contravenţional, procedură civilă, penală, administrativă, organizarea judecătorească, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaţilor. De asemenea, comisia are în atribuţii şi probleme de disciplină parlamentară, incompatibilităţi şi imunităţi.

Becali, judecat în mai multe dosare penale

Singura legătură cu Justiţia pe care o are Gigi Becali este din calitate de inculpat. Finanţatorul Stelei a fost anchetat şi judecat în mai multe dosare penale, de-a lungul timpului. O mare parte din averea sa a fost realizată din tranzacţii imobiliare. Gigi Becali a început în anii '90 să cumpere terenuri în Pipera, iar în 1999 a intrat în prima combinaţie care avea să-i aducă un dosar penal: a dat un teren de 21,5 hectare din comuna Ştefăneşti, din Ilfov, la schimb cu unul de 20,9 de hectare deţinut de Ministerul Apărării Naţionale în Băneasa. Procurorii au considerat ulterior că schimbul nu a fost echitabil, pagubă adusă statului fiind apreciată la de 893.000 de dolari. Finanţatorul Stelei, ministrul Apărării de atunci, Victor Babiuc, şi mai mulţi generali au fost trimişi în judecată. În octombrie 2012, aceştia au fost achitaţi definitiv pentru aceste acuzaţii.
Cea mai puternică lovitură pentru Gigi Becali a venit în aprilie 2009, când a fost arestat preventiv pentru sechestrare de persoane. Omul de afaceri a fost acuzat că le-a ordonat bodyguarzilor săi să-i închidă într-un bar pe trei bărbaţi care i-au furat un autoturism de lux. Bodyguarzii au fost acuzaţi că au acţionat cu violenţă pentru a-i prinde pe hoţi şi că i-ar fi supus la două ore de chinuri fizice şi psihice. Finanţatorul Stelei a fost eliberat din arest preventiv după aproximativ două săptămâni. În octombrie 2011 a fost achitat definitiv, pe motiv ă nu există elemente constitutive ale infracţiunii. În dosar a fost totuşi condamnat la un an de închisoare cu suspendare doar o gardă de corp a lui Becali, pentru uz fără drept de armă neletală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.