vineri, 1 august 2014

Că tot e la modă, nu se mai impun controale și la Casa de pensii Mureș după ce idioții au fost prinși cu mită pentru pensii aranjate pentru sume și de 30 de euro?!




Că tot e la modă, nu se mai impun controale și la Casa de pensii Mureș după ce idioții au fost prinși cu mită pentru pensii aranjate pentru sume și de 30 de euro?!
Dacă ați uitat ce specimene au luat mită la Târgu-Mureș pentru dosare la comandă de pensionare.



Citynews zicere:
Medicul Aurelia Iolanda Câmpeanu, de la Casa Județeană de Pensii Mureș, a fost reținută pentru 24 de ore pentru 12 infracțiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Parchetul Tribunalului Mures, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore și începerea acțiunii penale împotriva medicului expert.

În februarie, medicul de la Casa Județeană de Pensii Mureș a primit de la 12 persoane sume de bani și bunuri pentru a emite sau a prelungi decizii de pensionare.

Procurorii au solicitat Tribunalului Mureș arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Ce spun procurorii
http://www.romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/mita-la-casa-de-pensii-mures-225045
„În calitate de şef al Serviciul de Expertiză Legală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş, inculpatul Sămărghiţan Gheorghe, alături de alte persoane sau prin intermediul acestora, a pretins sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în legătură cu procedurile de examinare sau reexaminare referitoare la încadrarea sau menţinerea gradului de invaliditate a unor persoane îndreptăţite să primească pensia aferentă încadrării în aceste grade de invaliditate. În data de 10 mai 2011, pentru a emite două decizii de pensionare pe caz de boală, Sămărghiţan Gheorghe a primit de la două persoane suma totală de 1.000 lei, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie", arată un comunicat DNA.
Citynews zicere:
Fost angajat la Casa de Pensii, condamnat la inchisoare cu suspendare
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Târgu Mureş în cazul lui Gheorghe Sămărghiţan, fost şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş. Instanţa de la Târgu Mureş l-a condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru luare de mită in formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunile de corupţie în formă continuată, primire de foloase necuvenite.
fost angajat la casa de pensii condamnat la inchisoare cu suspendare


Curtea Supremă a decis confiscarea de la inculpat a sumei de 1.100 de lei şi 30 de euro primita de la denunţători, De asemenea l-a obligat pe Sămărghiţan la plata sumei de 2,930 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus, în 2011,  trimiterea în judecată a inculpatului  Gheorghe Sămărghiţan, şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiuni de luare de mită in formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunile de corupţie în formă continuată, primire de foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că  în cursul lunilor aprilie – mai 2011, inculpatul Sămărghiţan Gheorghe, în calitate de şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş, a primit de la trei persoane suma totală de 1.100 de lei pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la emiterea a trei decizii de pensionare pe caz de boală. În data de 10 mai 2011, inculpatul a fost prins în flagrant de procurori după ce a primit suma de 1.000 lei de la două dintre aceste persoane.

"De asemenea, în cursul anului 2011, Sămărghiţan Gheorghe a primit mai multe bunuri în valoare totală de 1.100 lei pentru a elibera deciziile privind revizuirea pensiei de boală a două persoane. Referitor la aceste două cazuri, în perioada 2005 – 2011, inculpatul a emis un număr de 7 decizii de prelungire a beneficiului pensiei de boală pentru aceste două persoane fără examinarea bolnavilor, fără a avea la bază investigaţiile medicale necesare şi în lipsa oricăror documente medicale care să ateste starea lor de sănătate. La data de 18 aprilie 2011, după emiterea deciziei de prelungire a beneficiului pensiei de boală, inculpatul a primit de la un denunţător suma de 30 de euro. În plus, în cursul anului 2011, Sămărghiţan Gheorghe a acceptat promisiunea unor sume bani iar în schimb, la data de 6 mai 2011, a emis decizia de încadrare în grad de invaliditate a unei persoane, cu consecinţa obţinerii pensiei de boală, fără a avea la bază investigaţii medicale şi fără examinarea bolnavei", anunţa DNA.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatului Sămărghiţan Gheorghe.

La data de 11 mai 2011, Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă a inculpatului Sămărghiţan Gheorghe pe un termen de 29 de zile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.