marți, 29 martie 2016

ALDE, prin Pui, acuză interesele dubioase din Primăria Târgu-Mureș



ALDE, prin Pui, acuză interesele dubioase din Primăria Târgu-Mureș

Pentru că afaceriștii complici ai porcului PDL sunt șantajabili, numind aici prosții din CL Târgu-Mureș, români și maghiari cu afaceri pe primărie, afacerea vrută de borfașul etnic numărul 1 al Târgu-Mureșului, penalul jegos, se rezolvă! Pe firmă tot românească, a vreunui alt porc din PDL Mureș, ca imbecilii veniți din PRM, PNȚCD sau PNG sau scursură ineptă din camarilă. DNA, vezi la licitații europene, pont gratuit, vezi intermediarul Cătană cu presa dusă la notar pentru cartel publicitate pentru escrocul dovedit Maior, vezi angajările banditului etnic în primărie pe PFA de carnet de partid, rudă cretină a PDL-istului sau pe sectă. Hoții români au lăsat nenumărate urme și madam Curcă nu mai e la DNA ca să se…încurce! Joi, hoții lui Florea votează ce urmează!
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru investiţia ”Studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi execuţia lucrărilor de mansardare, subzidire, schimbare învelitoare şi reabilitare faţadă posterioară/interioară clădire Şcoala Gimnazială Dr. Bernady Gyorgy”.             

12. Proiect de hotărâre privind modificarea si completarea H.C.L. nr. 246 din 24.09.2015 referitoare la aprobarea alocării sumei de 3.500.000 lei, din care pentru anul 2015 se va cheltui suma de 150.000 lei inclusiv TVA, iar în anul 2016 se va cheltui suma 3.350.000 lei inclusiv TVA, reprezentând valoarea investiţiei pentru obiectivul „Studiu de fezabilitate, Proiect Tehnic, execuţie mansardare şi reabilitare faţadă interioară la Şcoala Gimnazială Dr. Bernady Gyorgy”.


Printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local, înregistrat la Direcţia şcoli cu nr.15789 din 15.03.2016, iniţiat de către viceprimar, Peti Andrei, se doreşte aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico economici, pentru obiectivul ”Mansardare clădire Şcoala Gimnazială Dr. Bernady Gyorgy”, în expunerea de motive a proiectului fiind specificat: ”pentru ca activitatea educaţională să nu aibă de suferit”.
ALDE nu este de acord cu demararea acestui proiect deoarece sunt deja pe rol proiecte de investiţii la şcoli nefinanţate şi nefinalizate precum: Colegiul Naţional Unirea, Gimnaziul Europa, acoperişul de la Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, mansarda Colegiului Naţional “Al. Papiu Ilarian”.
Avem şcoli şi licee abandonate care pot fi utilizate în scop educaţional. Iată două exemple: Liceul de Chimie "Emil Dandea", clădirea nouă a fostului Gimnaziu Europa (de pe strada Horea nr. 4), ambele aflate în conservare de 3 ani.
Aceste lucrări trebuiesc cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Tîrgu Mureș pe anul 2016.
Elevii de la toate gimnaziile şi liceele merg în schimburi la şcoală nu doar la Şcoala Gimnazială Dr. Bernady Gyorgy. Atunci stau şi mă întreb, care ar fi principiul acestei investiţii ce depăşeşte 1 milion de euro? Haideţi să le mansardăm pe toate!
Cum se face mansardare la Şcoala Gimnazială  Dr. Bernady Gyorgy când la alte şcoli tencuiala cade pe elevi şi trecători, cum ar fi la Liceul Vocaţional de Artă unde s-au montat schele (din 2013 încoace, tocmai pentru ai proteja).
În perioada 2005-2007, un corp de clădire al Şcolii Gimnaziale Dr. Bernady Gyorgy a fost extins, inclusiv cu reparaţii ale acoperişului, iar anul trecut s-a reabilitat faţada clădirii şi acum stricăm totul?
Se impune necesitatea reorganizării unităţilor şcolare în funcţie de numărul de elevi, existând mari contraste la ora actuală. Soluţiile trebuiesc discutate cu toţi factorii de decizie (ISJ Mureş, Primăria Tîrgu Mureş, directorii de şcoli).
Pentru noi cei din ALDE, ŞCOALA ESTE O PRIORITATE şi vom promova întotdeauna investiţiile în şcoli, dar trebuie să prioritizăm lucrurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.