marți, 1 martie 2016

Primarul din Buzău e condamnat pentru hoțiile cu fotbalul, hoții târgumureșeni nu sunt nici măcar la primul termen!



Primarul din Buzău e condamnat pentru hoțiile cu fotbalul, hoții târgumureșeni nu sunt nici măcar la primul termen!


Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat marti pe primarul municipiului Buzaului, Constantin Boscodeala, in dosarul Gloria la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere si un termen de incercare de cinci ani, precum si la pedeapsa complementara a interzicerii ocuparii functiei de primar pe o perioada de cinci ani, potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Cosmin Dicu. Sentinta este definitiva, informeaza Agerpres. In prima instanta, primarul a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Primarul municipiului Buzaului, Constantin Boscodeala, a fost condamnat in prima instanta, pe data de 10 februarie 2015, de magistratii Judecatoriei Brasov, la cinci ani de inchisoare cu executare.

Sentinta Judecatoriei Brasov a fost atacata cu apel atat de primar, cat si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Instanta de fond l-a condamnat pe Constantin Boscodeala pentru doua infractiuni de abuz in serviciu si l-a achitat pentru cea de-a treia infractiune pentru care a fost trimis in judecata de DNA, acesta primind o pedeapsa de patru ani, respectiv trei ani, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegandu-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adaugat un spor de un an, rezultand, in final, o pedeapsa cu inchisoarea de cinci ani.

In vara lui 2013, primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. In rechizitoriu se preciza ca, in perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societatii care detinea echipa de fotbal Gloria Buzau suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, si ca a asigurat folosinta gratuita a complexului sportiv, incalcand prevederile legislatiei in vigoare.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand inculpatului, 7 terenuri si 5 imobile, printre care si o vila la Navodari si doua autoturisme de lux.

 Partile din dosar si Calitatea acestora:
Inculpat - FLOREA DORIN
Inculpat - ASOCIAŢIA SPORTIVĂ ,,FOTBAL CLUB ASA 2013" (,,FOTBAL CLUB MUNICIPAL")
Inculpat - BAKO LASZLO ATTILA
Inculpat - BENEDEK ISTVAN
Inculpat - CIOBAN MARIA
Inculpat - FĂRCAŞ IOAN
Inculpat - KISS IMOLA
Inculpat - MĂCEŞANU EMIL VIRGIL
Inculpat - MAIOR SERGIU-CLAUDIU
Inculpat - MAN IOAN NUCU
Parte vătămată - MUNICIPIUL TÂRGU MUREŞ
Petent - DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE - SERVICIUL TERITORIAL TÂRGU MUREŞ

Date dosar nr. 1757/96/2015 (Fond):
Instanta: Tribunalul HARGHITA Complet: SECŢIA PENALĂ
Stadiu procesual: Fond
Materie: Penal
Obiectul dosarului: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)
Data inregistrarii dosarului: 2015-12-16
Data ultimei modificari: 2016-02-16

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.