miercuri, 2 martie 2016

Mai puțin jeg și hoție în Primăria Târgu-Mureș! DNA, ia prostul cunoscut pentru mită Coral!



Mai puțin jeg și hoție în Primăria Târgu-Mureș! DNA, ia prostul cunoscut pentru mită Coral!
Punctul zicere:

Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că îşi depune demisia de onoare din funcţie după ce, în urmă cu o zi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a acuzat de conflict de interese.

Procesul a început în anul 2013, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Claudiu Maior, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Târgu Mureş, deoarece acesta a beneficiat de un contract de prestări servicii din partea Primăriei Târgu Mureş, fiind şi consilier local.

„ÎCCJ a admis recursul făcut de ANI, în care s-a spus că pe o perioadă de 3 ani nu mai pot să ocup funcţie de viceprimar sau consilier local. Ca orice om normal trebuie să mă supun acestui lucru, începând de astăzi nu voi mai fi viceprimar, iar la prima şedinţă a Consiliului Local îmi voi depune demisia din funcţia de consilier local, chiar dacă hotărârea nu mi s-a comunicat încă în mod oficial. Voi discuta cu domnul primar şi, dacă e nevoie de experienţa mea acumulată în administraţie, voi vedea ce soluţii vom găsi”, a declarat Maior.

Potrivit unui comunicat al ANI, remis AGERPRES, Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Târgu Mureş (mandatul 2012 – 2016), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2013 – aprilie 2014, întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş (mandatul 2012 – 2016), a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare de 23.040 lei, cu Primăria Târgu Mureş, prin PFA Maior Sergiu Claudiu, încălcând dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/ 2003 şi art. 75, alin. (1) din Legea nr.393/2004.

ANI arăta că, la data de 6 septembrie 2013, inspectorii de integritate au mai constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Claudiu Maior, întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local, a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 lei, cu Primăria Municipiului Târgu Mureş, prin PFA Maior Sergiu Claudiu.

În urmă cu o zi, ÎCCJ a admis recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.389 din 30 decembrie 2013 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, prin care Claudiu Maior a avut câştig de cauză, şi a casat sentinţa recurată. AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.