miercuri, 30 martie 2016

Un alt păcălici demn de Florea și golăniile luiUn alt păcălici demn de Florea și golăniile lui
Cine e Iurașcu, ins cu care hoții din Primăria Târgu-Mureș fac afaceri.

AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE - ROMANIA


    Home > Comunicate

Comunicat - avere nejustificată - IURAȘCU MARIUS CRISTIAN, fost Director General - Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor ,,RomâniaFilm” București
29 martie 2016, 14:00Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 322.382 Lei, între averea dobândită si veniturile realizate împreună cu soția în perioada 2009 – 2013, de către IURAȘCU MARIUS CRISTIAN, fost Director General - Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor ,,RomâniaFilm” București.

În perioada 05 martie  – 11 mai 2012 IURAȘCU MARIUS CRISTIAN a deţinut funcția de Secretar de stat la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate împreună cu soția în perioada 2009 – 2013, de către IURAȘCU MARIUS CRISTIAN.

                Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. IURAȘCU MARIUS CRISTIAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

                Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 29 martie 2016

 
 
 
 
 
Acuzatul că a luat mită de la Coral, Claudiu Maior, se laudă cu concertele orașului pe gășcarul de la Radef urmărit pentru luare de mită. Frăție de penali?!
Atenție la bandiții și urmăriții penal ai ratatului pedelist care a semnat pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană! Român verde, cum ar spune borfașul lui evacuat din SRI și responsabil de manipulare în campania electorală pe bani publici a borfașului etnic numărul 1 al Târgu-Mureșului!


Bandiții din Primăria Târgu-Mureș și afacerile lor pe fost director RADEF trimis în judecată pentru luare de mită! La așa bandiți urmăriți penal și cu mită de la Coral, așa ….parteneri!
Ce surpriză, bandiții din Primăria Târgu-Mureș au făcut un eveniment cu asociația fostului șef RADEF trimis în judecată pentru mită, în timp ce cumpără filmele prin familionul șefei de sindicat Radef. Explicația dragostei subite pentru cinematograful Arta a borfașilor cu carnet de partid din Primăria Târgu-Mureș!
DNA l-a trimis in judecata pentru mita pe seful Regiei de Film
Autor: Iosif Buble, Colaborator
Publicat: 21/05/2014
iurascu radef
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:
1. PRUTICĂ CĂTĂLIN-NECULAI, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- dare de mită în formă continuată (3 acte materiale);
- complicitate la spălare de bani;
- fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată(3 acte materiale);
2. IURAŞCU MARIUS-CRISTIAN, director general al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (R.A.D.E.F. RomâniaFilm), la data faptelor,  în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- luare de mită în formă continuată(două acte materiale);
- participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual;
- spălare de bani;
3. APOSTOL TUDOR, angajat al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
-  luare de mită;
- fals în înscrisuri sub semnătură privată;
4. COSTEA ŞTEFAN, arestat în altă cauză, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
    - complicitate la dare de mită;
    - complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată(2 acte materiale);
    - complicitate la spălare de bani;
   În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
        În perioada octombrie 2009 – aprilie 2010, inculpatul Prutică Cătălin Neculai a dat un autoturism,marca Audi A6 în valoare de 16.000 de euro, inculpatului Apostol Tudor şi două autoturisme (un Volkswagen Touareg evaluat la suma de 15.000 de euro și un Mercedes-Benz GL450 în valoare de 35.000 de euro) inculpatului Iuraşcu Marius Cristian.
         În schimbul acestor bunuri, cei doi trebuiau să îşi îndeplinească în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu pe cale le aveau, iar prin aceasta să îi creeze inculpatului Prutică Cătălin Neculai avantaje de natură economică, în legătură cu exploatarea unor cinematografe din judeţul Bacău şi prin atribuirea de lucrări de reparaţie la un cinematograf din mun. Piatra Neamţ.
         Pentru a-l ajuta pe inculpatul Iuraşcu Marius Cristian să disimuleze provenienţa autoturismului Volkswagen Touareg, remis prin intermediul lui Costea Ștefan, în condiţiile în care cunoştea că a fost dat cu titlu de mită, inculpatul Prutică Cătălin-Neculai a întocmit a întocmit 2 facturi și un contract de vânzare-cumpărare prin care se atesta, în mod nereal, faptul că autoturismul a fost vândut între mai multe persoane fizice și juridice. Toate aceste documente au fost puse la dispoziţia angajaţilor RADEF RomâniaFilm în vederea înmatriculării autoturismului în cauză.
   La data de 21.10.2009,în vederea înmatriculării autoturismului marca AUDI A6, inculpatul Apostol Tudor, a contrafăcut ştampila unei societăți comerciale şi a aplicat-o pe certificatul de înmatriculare, document depus ulterior, de către inculpat, la S.P.C.R.P.C.I.V. Bucureşti.
Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:
În perioada octombrie 2009 – aprilie 2010, între societatea administrată dePrutică Cătălin Neculai şi R.A.D.E.F. RomâniaFilm era încheiat un contract de închiriere cu privire la cinematograful „Oituz” din municipiul Oneşti, judeţ Bacău, iar în data de 14.10.2009 a fost încheiat un contract de asociere în participaţiune cu privire la cinematograful „Orizont” din municipiul Bacău.
După ce s-au cunoscut în vara anului 2009, inculpaţii Prutică Cătălin-Neculai şi  Iuraşcu Marius-Cristian au început o amplă colaborare privitoare la exploatarea şi valorificarea celor două cinematografe, precum şi la alte operaţiuni comerciale între entităţile juridice controlate de cei doi.
Această colaborare a depăşit cadrul normal al unor operaţiuni legale şi s-a situat în sfera infracţionalului, interesele inculpatului Prutică Cătălin-Neculai fiind sprijinite de inculpatul Iuraşcu Marius-Cristian şi de subordonatul acestuia, inculpatul Apostol Tudor, în schimbul remiterii unor autoturisme.
În mod concret, în data de 20.11.2009, inculpatul Prutică Cătălin-Neculai i-a remis,prin intermediul lui Costea Ștefan, în baza unei înţelegeri anterioare, inculpatului Iuraşcu Marius Cristian un Volkswagen Touareg, iarîn data de 02.10.2009, inculpatului Apostol Tudor un autoturism Audi A6.
În schimbul acestor bunuri, inculpaţii Iuraşcu Marius Cristian şi Apostol Tudor, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, l-au sprijinit pe inculpatul Prutică Cătălin-Neculai în demersurile sale de cumpărare a cinematografului „Oituz” şi au acordat, fără respectarea dispoziţiilor legale privind licitaţiile publice, firmei administrate de Prutică Cătălin-Neculai, lucrări de reparaţii la cinematograful „Dacia” din Piatra Neamţ. În plus, inculpatul Iuraşcu Marius Cristian l-a mai sprijinit pe Prutică Cătălin-Neculai în demersurile de preluare a cinematografului „Orizont”.
În data de 26.04.2010, tot în baza unei înţelegeri anterioare şi în vederea continuării colaborării pe aceleaşi coordonate, inculpatul Prutică Cătălin-Neculai i-a remis inculpatului Iuraşcu Marius Cristian un autoturism marca Mercedes-Benz GL450, ce a fost înmatriculat ulterior, pe numele unei mătuși a acestuia.
Ulterior, inculpatul Iuraşcu Marius Cristian, în baza atribuţiilor sale de serviciu, a încercat să faciliteze încheierea unui contract între un  supermarket din România şi firma inculpatului Prutică Cătălin-Neculai, astfel încât supermarketul să poată închiria cinematograful „Orizont” din mun. Bacău, a intervenit pentru realizarea unui raport de evaluare a cinematografului „Oituz” favorabil intereselor lui Prutică Cătălin-Neculai, a efectuat demersuri în vederea acordării, către firmele controlate de acesta, de alte lucrări de reparaţii la obiectivele RADEF şi l-a sprijinit în demersurile sale judiciare privitoare la cinematograful „Oituz”.
Deşi cunoştea că nu au fost verificate investiţiile de către comisia din care făcea parte și Apostol Tudor, potrivit reglementărilor interne ale RADEF, inculpatul Iuraşcu Marius Cristian a determinat întocmirea unei adrese, prin care  instituţia pe care o conducea a atestat executarea lucrărilor cuprinse în dosarul cu documentele justificative depuse de  firma administrată de Prutică Cătălin-Neculai.
Inculpatul Iuraşcu Marius-Cristian, pentru a ascunde faptul că autoturismul Volkswagen Touareg a fost primit în mod gratuit şi direct de la inculpatul Prutică Cătălin Neculai, a efectuat o serie de demersuri pentru a crea aparenţa că a fost achiziţionat de către R.A.D.E.F. RomâniaFilm de la una din firmele cu care se afla în relaţii contractuale și care era controlată de rude ale acestuia.
  Preluarea autoturismului reprezenta compensarea sumei de 33.705 lei, datorată de această societate comercială R.A.D.E.F. RomâniaFilm.
În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor autoturisme ce aparțin inculpaților.
     
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.
    Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
COMUNICAT DE PRESA Voi merge la TIFF, de la Bucuresti la Cluj pe jos, cu o pancarta in mana, pe care voi scrie cuvintele 'Salvati cinematografele din Romania !'
Pentru prima oara dupa indepartarea mea de la conducerea RADEF Romaniafilm, ma vad obligat sa iau atitudine si sa ma exprim public, chiar daca mi-am promis sa ma detasez de nedreptatile care se petrec cu salile de cinematograf, deoarece am ramas singurul care se mai lupta cu un sistem criminal la adresa cinematografiei romanesti. Din data de 5 mai, de cand mi-a expirat mandatul de director general, la Romaniafilm se petrec fapte reprobabile, prin intermediul conducerii Ministerului Culturii, in persoana Secretarului de Stat Bogdan Stanoevici, acelasi personaj care, la alegerile din 2014, si-a batut joc de milioanele de romani din diaspora. Ulterior, dl. Stanoevici a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii, unde, printre alte atributii, a primit si gestionarea cinematografiei romanesti.
Astfel, dupa ce, timp de peste 5 ani, ne-am luptat pentru reabilitarea, digitalizarea si redarea in circuitul cinematografic a unor sali de cinematograf uitate de toate guvernele, dupa ce am reusit sa scriem pe frontispiciul lor nume mari ca Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu sau Sebastian Papaiani (pentru ca nimeni sa nu mai indrazneasca sa transforme aceste sali in cluburi sau saloane de bingo) a venit dl. Bogdan Stanoevici sa desfiinteze Romaniafilm si sa inchida toate salile de cinematograf din Romania. Poate nu degeaba, avand in vedere ca nimic nu este intamplator, este 'Cel Ales', asa cum spunea si Sindicatul Liber Romaniafilm... Este cel ales sa ingroape peste 170 de salariati ai RADEF Romaniafilm, sa ingroape toate cele 25 de sali de cinematograf care inca functioneaza in Romania (fara nici un leu de la bugetul de stat), sa interzica producatorilor de film romani sa-si difuzeze filmele romanesti (care castiga premii pe banda rulanta in cadrul festivalurilor internationale de film), deoarece multiplexurile nu le pun in distributie, etc. 'Cel Ales', intr-o viteza uimitoare, a demis singurii doi membri din Consiliul de Administratie al RADEF care au castigat un concurs organizat legal (din pacate, cel care va raspunde in instanta nu va fi el, ci va fi Ministerul Culturii), a numit de urgenta alti 5 membri care habar nu au in ce se baga si cum vor raspunde ulterior (atat in fata legii, cat si in fata opiniei publice) pentru hotararile pe care le vor lua si a demarat predarea primelor active administrate de Romaniafilm, in speta Depozitul de Film de la Cluj (unde organizatorii TIFF au demarat o actiune de salvare a depozitului si transformarea acestui spatiu in muzeu al cinematografiei), cinematograful 'Gloria' din Bucuresti si inca 3 cinematografe, acolo unde presiunea politica este majora. Din pacate, 'Cel Ales' nici barem nu cunoaste legislatia incidenta cinematografelor, el are impresia ca functia lui permite orice, inclusiv amenintarile pe care le profereaza la adresa salariatilor din regie, carora le-a garantat dosare penale, in cazul in care nu executa ordinele sale. Imi permit sa-i atrag atentia 'Celui Ales' ca legea este aceeasi si pentru el, dar si pentru salariatii care nu vor putea fi obligati sa execute niste ordine care contravin acestor legi in vigoare.
Din pacate, dureros pentru mine, pentru salariatii Romaniafilm si pentru intreaga industrie cinematografica din Romania, in acest 'razboi', inca nu vedem o pozitie publica a d-lui. Ionut Vulpescu, ministrul culturii, care l-a mandatat pe 'Cel Ales' sa gestioneze situatia salilor de cinematograf, fara a urmari si viza actiunile subversive ale acestuia. La finalul acestui 'razboi', dl. Ministru Vulpescu va fi cel care va 'deconta' actiunile lui Bogdan Stanoevici, acesta fiind, deja, pe picior de plecare de la ministerul culturii, fiind propus pentru presedinte la TVR, unde va fi numit imediat dupa indepartarea unui profesionist adevarat, in persoana d-lui Stelian Tanase.
Imi fac datoria de onoare de a atentiona atat ministerul culturii, cat si opinia publica, asupra situatiei critice, create de Bogdan Stanoevici la RADEF Romaniafilm. Pentru a fi cat se poate de corect, va voi informa si ca, din 2012 pana in prezent, de cand RADEF nu mai are Consiliu de Administratie, toate institutiile de control ale statului si-au facut 'datoria' de a controla regia (dupa ce, din 2000 pana in 2012 nu a trecut nimeni pe la regie...), aceasta aflandu-se in instanta de contencios administrativ atat cu Corpul de Control al Primului Ministru cat si cu Curtea de Conturi a Romaniei, fapt pe care 'Cel Ales' il clameaza pe toate canalele, ca o mare problema pe care o are RADEF in prezent. Il informez pe 'Cel Ales' ca, la data prezentei, peste 40 de institutii controlate de respectivele institutii sunt in instanta, urmand ca instantele sa decida daca faptele consemnate sunt de natura sa produca prejudicii sau nu. De asemenea, 'Cel Ales' face non stop referire la dosarul penal al subsemnatului, dosar penal care se afla pe rolul instantei si in cadrul caruia, pana la o hotarare definitiva si irevocabila, conform legislatiei din Romania, functioneaza prezumtia de nevinovatie. Sa nu uite 'Cel Ales' ca, pana acum cateva zile, cand a fost condamnat intr-o prima instanta, un personaj celebru din politica romaneasca ocupa functia de vice prim ministru si ministru in Guvernul Romaniei... Si, pentru a pune istoria in cursul ei firesc, dosarul penal al subsemnatului este deschis tot datorita faptului ca la regie nu au existat niciodata bani pentru cinematografe iar la sala 'Dacia' de la Piatra Neamt a cazut o bucata mare din tavan, iar conducerea (inclusiv membri CA de la acea data) a hotarat ca reparatiile sa fie facute de o firma din zona, prin compensare cu datoriile pe care le avea la RADEF iar, din interceptarile telefonice ale administratorului respectivei societati comerciale, a fost disjuns un alt dosar penal.
Astfel, avand in vedere ca in data de 27 mai, secretarul de stat in ministerul culturii, responsabil cu cinematografia romanesca, dl. Bogdan Dragos Aurelian Marian Stanoevici a invitat toti salariatii RADEF Romaniafilm pentru a le prezenta noii membri ai CA si 'strategia de dezvoltare' a regiei iar in respectiva sedinta a amenintat toti salariatii ca cei care se vor opune predarii tuturor salilor si gradinilor de cinematograf vor fi pasibili de dosare penale, ma simt obligat sa iau atitudine, sa informez opinia publica asupra faptelor reprobabile si sa recurg la gesturi extreme, pentru a putea atrage atentia tuturor asupra acestor fapte. In consecinta, avand in vedere ca in aceasta perioada se desfasoara TIFF-ul, cel mai mare festival de film din Romania, intentionez sa plec de miercuri (dupa prima sedinta a Consiliului de Administratie a RADEF Romaniafilm, in care membri CA vor pune in aplicare primele predari de sali de cinematograf), pe jos, cu o pancarta in mana, pe care voi scrie cuvintele 'Salvati cinematografele din Romania !', pana la Cluj, pentru a ma putea posta la intrarea in cinematograful 'Florin Piersic', de unde nu voi pleca decat atunci cand se va rezolva problema salilor de cinematograf din Romania.
Marius Iurascu
Director Asociatia pentru Integrare Culturala Europeana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu