luni, 21 martie 2016

Dobre - 4 case și afaceri pe nevestică și primării PNL – luat la bășcălie de Cațavencii!



Dobre - 4 case și afaceri pe nevestică și primării PNL – luat la bășcălie de Cațavencii!

Marile drame sunt deseori trăite de vizionari. Când unii încă mai credeau că lumina e posibil să poată veni doar de la zeii cerurilor, un om se gândea la energia electrică și la becuri. Când toți credeau că întreaga planetă se rezumă la țările Europei de astăzi, tot s-a găsit cineva să spună că lumea e mai mult de atât și imediat să fie hulit pentru asta. În zilele noastre, nimic nu s-a schimbat. În Mureșul contemporan, pe un deal uitat de lume din localitatea Cerghid, se trudește temeinic la viitorul circuit moto al județului. Și al țării. Și al contribuabililor.

Consiliul Județean Mureș a hotărât acum ceva timp că printre marile nevoi ale județului se numără, în capul listei, un circuit moto. Sigur, nu e treaba lor că se află la cârma județului în care municipiul Târgu-Mureș este unul dintre puținele orașe prin care intră buluc camioanele, în lipsa unei centuri ocolitoare. Nu. Era necesar (și încă e) un circuit moto: Parc Auto pentru Sporturi cu Motor – Transilvania Motor Ring, pe numele său. Se făcea pe fonduri europene, exista constructor și lucrurile mergeau ca o mașină de curse de înaltă clasă. Când s-a spart bula, constructorul a dispărut și proiectul – „gândit” pe un deal care periodic o ia la vale pe drumul județean, încercând probabil să fugă de investiție – a frânat și el. O investiție care, dacă vreodată se face, va da cerghidenilor un circuit numai bun de alergat vaca, întrucât Federația Internațională de Automobilism nu a omologat pista.

Dar să discutăm bani. Proiectul este finalizat în proporție de 67% și procentul mai poate scădea în funcție de alunecările de teren. 19 milioane de lei nerambursabili de la UE au plecat, nefiind accesați, astfel că CJ Mureș virează spre bugetul propriu: 28 de milioane de lei licitează instituția pentru proiectarea și execuția obiectivului de o utilitate proverbială. Și de unde CJ Mureș habar nu avea cum să mai scoată drumul județean din preajma circuitului de sub dealul ce periodic coboară în stradă, acum vine bonusul: circuitul – util, eventual, pentru antrenamente – va coborî și el. În mare viteză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.