miercuri, 30 martie 2016

Mega-găinar de Mureș: 204 contracte cu fiu-su!



Mega-găinar de Mureș: 204 contracte cu fiu-su!
FEIER DUMITRU, viceprimar al comunei Ceuasu de Cîmpie, județul Mureș

În perioada exercitării mandatului de viceprimar, S.C. TRAFIMEX S.R.L. (societate comercială la care fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator) a încheiat 204 contracte comerciale de prestări de servicii și furnizare de produse în valoare totală de 544.196,98 lei, cu Primăria comunei Ceuasu de Cîmpie.



Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) şi art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.
Alt prost:
OPREAN PETRU, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Sighișoara, județul Mureș
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 

În calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local Sighișoara prin care s-a acordat scutirea de la plata impozitului pe clădiri și a accesoriilor aferente pentru anul 2013, respectiv anul 2014, pentru o clădire pe care Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – Filiala Sighișoara o deține. De asemenea acesta  a participat şi la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local prin care s-a acordat scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru anul 2015, la aceeași clădire deținută de Asociaţia.



Astfel, prin adoptarea acestor hotărâri, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – Filiala Sighișoara (persoană juridică de drept privat în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte) a fost scutită pe durata a trei ani de la plata impozitului pe clădirea în care îşi are sediul.



Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75, lit. b) şi f) din Legea nr. 393/2004.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.