duminică, 6 martie 2016

Cât de proști sunt românii: liceu cu admitere în funcție de părinți!




Cât de proști sunt românii: liceu cu admitere în funcție de părinți!
În țara mafiei pe contracte de muncă colective care spun clar angajarea copiilor angajaților, în țara în care în care copiii părinților profesori nu plătesc taxe de înscriere la facultate, liceu în funcție de…părinți! Consiliul pentru combaterea discriminării, te simți măcar acum?! Atenție discriminare se numea și admiterea la  poliție pe criteriul înălțime, noroc că acest consiliu a rezolvat asta!



Digi zicere:Un liceu din Timişoara a găsit un criteriu inedit de a-şi selecta elevii. Una din condiţiile pe care cei care se înscriu în clasa 0 trebuie să le îndeplinească este ca părinţii, bunicii sau tutorii să fi absolvit la rândul lor cursurile acestei instituţii de învăţământ. Oamenii spun că măsură este discriminatorie.
Embed:



Liceul Pedagogic din Timişoara este apreciat de foarte mulţi părinţi. După ce a ajuns la un număr dublu de clase, conducerea şcolii a decis să introducă un criteriu de selecţie ceva mai riguros.

Cornel Petroman, directorul adjunct al Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” Timişoara: „Se referă la tutorii legali, părinții sau bunicii care au în îngrijire copilul, sunt absolvenți ai Licelui „Carmen Sylva”, ori ai gimnaziului, ori ai liceului. Orice criteriu care se adoptă are o notă de discriminare. ”

Evident, părinţii au ripostat.

„Pentru că, de ce să fie copilul limitat de părinte. ”

 ***

„Doamne..spun drept, mă șochează treaba asta. Ar trebui cel mai aproape de locul în care domiciliază. ”

Avocaţii spun că, dacă se simt nedreptăţiţi, părinţii pot lua măsuri.

Horia Ungur Şerban, avocat: „Se pot adresa Inspectoratului Școlar Județean, iar ulterior instanței de judecată. Dacă este vorba de o nedreptățire pe temeiul unei discriminări, de multe ori se invocă o discriminare, atunci se pot adresa Oficiului Național Împotriva Discriminării.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că instituţia nu mai are circumscripţie şcolară, aşa că îşi poate selecta elevii cum doreşte.

Aura Danielescu, inspector şef ISJ Timiş: „Este foarte greu să fim pe placul tuturor părinților, este foarte greu să facem criterii specifice astfel încât să ne bazăm pe fiecare posibilă înscriere.”

Liceul Pedagogic din Timişoara are o tradiţie de aproape un secol şi este una din cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din vestul ţării.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.