marți, 22 martie 2016

GSP, din nou despre clubul banditului etnic de la Târgu-Mureș



GSP, din nou despre clubul banditului etnic de la Târgu-Mureș
Gsp zicere:


Dinamo nu e singura echipă din play-off cu probleme de licențiere. Târgu Mureș încă mai are datorii și ar putea fi înlocuită în Europa League cu campioana play-out-ului.

Dinamo eliberase oricum un loc european și este posibil ca ASA să mai "ofere" încă o poziție de Europa League. Asta ar însemna ca un loc din competițiile continentale să-i revină celei mai bune echipe din play-out! România are 5 bilete europene și din play-off ar mai rămâne numai patru formații eligibile: Astra, Steaua, Viitorul și Pandurii.
Insolvență și datorii

Situația lui Dinamo a fost deja explicată de Comisia de Licențiere. Viorel Duru a anunțat că nu le va oferi licența europeană "câinilor" dacă UEFA nu va trimite în scris precizarea că trece peste prevederea din regulament și le permite să evolueze în sezonul următor.

Regula este că un club nu poate participa în competițiile UEFA fără să fi trecut măcar 12 luni de la ieșirea din insolvență. Un criteriu pe care Dinamo nu îl îndeplinește deoarece a primit în instanță decizia de ieșire în insolvență abia în septembrie.

ASA e și ea în pericol, din alt motiv. Clubul din Târgu Mureș a acumulat datorii din momentul în care Primăria a încetat să mai finanțeze echipa, din cauza unei anchete DNA. Ar fi vorba despre debite între 300.000 și 400.000 de euro, potrivit unor surse de la Târgu Mureș.

Ca să capete bilet european, ASA ar trebui să achite tot înainte de 31 martie, data-limită la care se raportează federația europeană.
Craiova sau Iași

Mureșenii sunt pe locul 6 și ar profita de absența licenței lui Dinamo. Asta dacă nu le va fi refuzat și lor dreptul de participare, tot din cauze economice.

În situația în care ar dispărea și roș-albaștrii din Ardeal de pe listă, un loc i-ar reveni liderului din play-out. CS U Craiova și Iași sunt primele în acest moment, la egalitate de puncte. Ambele au dreptul să participe în cupele europene.

Oltenii sunt chiar la primul sezon în care li se permite să aplice pentru licență. Anul trecut nu au avut voie fiindcă nu trecuseră trei ani de la înființarea clubului. A treia din play-out, CFR Cluj, e în continuare în insolvență, așa că are interzisă revenirea pe continent.

    "Există datorii, dar nu foarte mari și vom plăti tot, așa încât să primim licența pentru Europa, n-o să fie probleme din acest punct de vedere"
    Bogdan Mara, consilier ASA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.