miercuri, 16 iulie 2014

Bandiții PDL Mureș se laudă cu numărul extrem de mare de pensionari (23.000) plimbați subvenționat pe firmă cu care pedelistul a intrat în primărie, dar leprele nu oferă condiții persoanelor cu handicap cu care se pozează în fața autobuzelor Siletina!



Bandiții PDL Mureș se laudă cu numărul extrem de mare de pensionari (23.000) plimbați subvenționat pe firmă cu care pedelistul a intrat în primărie, dar leprele nu oferă condiții persoanelor cu handicap cu care se pozează în fața autobuzelor Siletina!
Cum Florea a mai primit o amendă de 2000 de lei pentru discriminare la adresa persoanelor cu handicap, urmăriți ce spurcăciuni de la PDL Mureș se pozează exact cu persoanele cu handicap, în fața autobuzelor pe care, cică, nu le mai au, dar pe care porcul PDL continuă să arunce ca subvenții sute de mii de euro și pune reclamă electorală la pungașul  PDL Mureș. O nouă amendă pentru Florea, după porcăriile pe care le-a făcut discriminând rromii și maghiarii. Ce altă discriminare urmează? Cea a femeilor, pe care Florea le-a și trimis cândva la cratiță, pentru a lăsa leprele PDL la furatul din politică?

http://www.medierenet.ro/2014/07/15/cncd-amendat-primariile-pentru-modul-care-este-gestionat-accesul-persoanelor-cu-handicap-mijloacele-de-transport-comun/#.U8aSFbEfNJE

Printr-o decizie fara precedent Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a amendat toate primariile oraselor resedinta de judet pentru modul în care este gestionat accesul persoanelor cu handicap în mijloacele de transport în comun. Singurii care nu au fost amendati sunt primarii din Sibiu si Miercurea Ciuc, unde s-a constatat ca toate mijloacele de transport în comun sunt dotate corespunzator.

accesul persoanelor cu handicap in mijloacele de transport in comunÎn majoritatea oraselor din România, calatoria pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap este o adevarata aventura. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii trage un puternic semnal de alarma în acest sens, amendându-i pe aproape toti primarii oraselor resedinta de judet.

Sanctiunile au fost aplicate dupa o analiza de doi ani, în care primariile au transmis date cu privire la gradul de adaptabilitate a mijloacelor de transport în comun pentru a se facilita accesul persoanelor cu dizabilitati. Astfel, în urma raspunsurilor transmise de primarii, care în unele cazuri au raspuns foarte greu solicitarilor sau în unele cazuri chiar deloc, s-a constatat ca cele mai multe dintre primarii nu au nici doua treimi din mijloacele de transport în comun dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Primariile care nu asigura facilitati nici macar pe doua treimi din mijloacele de transport în comun sunt: Bucuresti, Alba-Iulia, Alexandria, Arad, Baia-Mare, Bacau, Bistrita, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu- Severin, Focsani, Galati, Giurgiu, Iasi, Oradea, Piatra-Neamt, Ploiesti, Resita, Satu-Mare, Slatina, Târgoviste, Târgu-Jiu, Târgu-Mures, Tulcea, Vaslui si Zalau. Primarii acestor orase au fost amendati cu 2.000 de lei.

Primariile care au reusit sa asigure facilitati pentru persoanele cu handicap pe cel putin doua treimi din pe mijloacele de transport în comun sunt: Constanta, Pitesti, Râmnicu-Vâlcea, Slobozia, Suceava si Timisoara. Pentru primarii acestor orase amenda a fost de 1.000 de lei. În aplicarea acestor sanctiuni s-a avut în vedere procentul de autobuze adaptate pentru persoanele cu handicap. Spre exemplu, la Timisoara sunt adaptate 135 din cele 195 de mijloace de transport în comun, iar la Iasi 128 din 321.

Singurii primari care au obtinut procentaj de suta la suta sunt cei din Sibiu si Miercurea-Ciuc. La Sibiu sunt 100 de mijloace de transport în comun, toate fiind dotate cu rampe pentru persoanele cu handicap. La Miercurea-Ciuc sunt opt autobuze, de asemenea, toate dotate cu rampe pentru personae cu handicap.

Cea mai mare amenda, 5.000 de lei a fost primita de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, care avea obligatia de a constata si sanctiona nerespectarea prevederilor legale în domeniu. CNCD a constatat ca nici macar dupa semnalarea problemei Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala nu a luat masuri.

„Persoanele cu dizabilitati din mai multe localitati sunt puse sa astepte pâna când vine un mijloc de transpot dotat cu facilitatile necesare. Totodata, nu pot utiliza linii întregi pe care circula doar mijloace neadaptate, ceea ce creeaza o atmosfera umilitoare privind persoanele cu dizabilitati locomotorii”, se arata într-un document al CNCD. Dani Dancea, adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.