vineri, 11 iulie 2014

Că tot e scandalul cu posibila mită primită pentru licențele Microsoft în școli, verifică cineva cele aproape 4000 de licențe oficiale de la școli mureșene?!



Că tot e scandalul cu posibila mită primită pentru licențele Microsoft în școli, verifică cineva cele aproape 4000 de licențe oficiale de la școli mureșene?!
Microsoft și România, cu duhoare de penal? De la licențe cumpărate în plus pentru a mai face praf 5 milioane de euro, până la o sumă totală cu care aproape că se mai putea cumpăra  în nici 15 ani un stadion național!
Doar o trecere în revistă a articolele publicate anul trecut, dacă tot se laudă IȘJ Mureș că a expirat contractul cu Microsoft și profesorii sunt trimiși să reinstaleze Vista pe vechiturile de la școală. Apropo, câte din cele 4.000 de licențele primite între 2004 și 2009, pentru școlile din județul Mureș, mai există?!
P.S. În loc să îi mănânce ce fac cu calculatoarele rămase fără licență, porcii din școli cereau liste pentru gunoiul PDL din primărie, cerând la mijloc de an zugrăviri de săli de sport, termopane, asfaltări și pișcători. Afaceri  pe care bandiții din Primăria Târgu-Mureș le au de regulă pe Borșan, Poruțiu, Valpet, Astor, adică pe pedeliști și pe camarila porcului de partid,

Microsoft era anchetat pentru bănuiala că intermediarii săi ar fi mituit slujbași din România. Astăzi aflăm că doi gășcari PDL ar fi cumpărat licențe Microsoft în plus. A ce pute asta?


Microsoft era anchetat pentru bănuiala că intermediarii săi ar fi mituit slujbași din România. Astăzi aflăm că doi gășcari PDL ar fi cumpărat licențe Microsoft în plus. A ce pute asta?
Microsoft era anchetat în urma cu ceva săptămâni pentru că ar fi  făcut o altă mizerie ilegală și europeană. Anchetatorii americani verificau daca Microsoft a avut vreun rol in cazul unor acuzații conform cărora firme intermediare partenere ar fi oferit mită pentru a obține contracte de software cu Ministerul român al Comunicațiilor. Astăzi aflăm că ministrul respectiv, plus Funeriu, insul de la Educație, ar fi cumpărat zeci de mii de licențe Windows în plus. Stat român, anchetează și dacă găsești porci PDL mânjiți aruncă-i pe bandiți în închisoare pentru ceva zeci de ani, ca să le vină mintea la cap.




Zide zi zicere:
La nivel judeţean, în perioada 2002 – 2012, au fost achiziţionate, prin programele “Sistem Educaţional Informatizat” (SEI), un număr de 5619 de staţii de lucru, dintre care, fizic, mai există 3975. De asemenea, înafara acestui program, din fonduri propri, s-au achiziţionat în aceeaşi perioadă, un număr de 280 de astfel de staţii, din care mai există momentan doar 260. Rezultă astfel un număr de 4.325 de astfel de staţii de lucru existente. Dintre acestea, scăzând cele 3.329 staţii de lucru pe care se pot instala licenţele Microsoft primite în anul 2012, rezultă un număr de 996 de staţii pe care instalarea acestor softuri este imposibilă şi, pentru care, banii au fost cheltuiţi în zadar. Cu toate acestea, din varii motive, până la data de 17 iulie 2012, din cele 3.329 staţii de lucru pe care se puteau instala aceste licenţe, doar 2.906 de staţii au fost dotate în acest sens. “Instalarea softurilor a fost realizată de o firmă din Baia Mare şi acest fapt nu a avut nici o legătură cu Inspectoratul Şcolar Judeţean”, a declarat Fabian Csaba, informatician în cadrul ISJ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.