joi, 31 iulie 2014

De la dormit pe bancă la întreținut și pe sport al lui Florea. Ce a fost și ce a ajuns Borșan



De la dormit pe bancă la întreținut și pe sport al lui Florea. Ce a fost și ce a ajuns Borșan
Drăguțul de Adevărul ne pune la dispoziție sărăcia lui Borșan, pe când era pedelist  și întreținut al lui Florea. Incredibil, insul care are într-o singură zi de ședință de consiliu local 3 afaceri pe familie (mărit discoteca e care o închiria la porcul PDL, pe motiv de mini-primărie, cu chirie de sute de mii de euro anual, angajat nevasta dansatoare ca șefă a răposatei Case a tineretului, angajarea gagiului ca șef la Sport) a dormit pe bancă! Ce vremuri frumoase pentru bugetul Târgu-Mureșului! Noroc că banca i-a dat idei cum să umfle sutele de mii de euro pe motiv de sport, să se angajeze în baza carnetului de partid, să umfle milioane de euro în cetate și în week-end, să se joace de-a reabilitarea termică și pe parcarea de 800 de euro decontați de porcul pedelist pentru fiecare mașină. Încă o dovadă că pedelismul te face om, în orașul etnic, în care maghiarul nu trebuie votat ca să nu fure ce fură românul!

Desigur, Irokarul a fost falimentat, a fost lăsat ca banca pe care dormea acela, iar diploma de operator extracție gaze-petrol de la Unirea l-o fi ajutat să sape după banul public la șefului lui de partid!
Unul dintre primii oameni de afaceri din Târgu Mureş a început de foarte jos, fugind ilegal din ţară, muncind şi dormind pe apucate. A plecat încă din anii 90 în Italia, unde a petrecut cinci ani, muncind şi strângând bani. „Am plecat de nebun încă din 90, am fost printre primii care au părăsit ţara după revoluţie. Dormeam prin parcuri, însă până şi pentru o bancă în parc a trebuit să lupt. I-am luat-o la şah unui iugoslav care zicea că e a lui”, susţine Doru Borşan. Cu banii pe care i-a câştigat şi cu experienţa în afaceri pe care afirmă că a câştigat-o în Italia şi i-a fost ucenicie, Doru Borşan şi-a deschis un club renumit, actualmente complex hotelier. Cei peste un milion de clienţi câţi au călcat pragul clubului în lunga sa existenţă i-au trezit interesul pentru oameni, fapt care l-a determinat să studieze Psihologia. Pe care a şi utilizat-o în afaceri.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/targu-mures/targu-mures-potretdoru-borsan-Si-a-castigat-dreptul-dormi-banca-sah-1_50aeba4c7c42d5a6639fa10e/index.html

Gardianul:
Calitati de director la Cultura: e femeie curata si ordonata

Despre eventualele tangente ale doamnei Borsan cu cultura nu sunt multe de spus. Poate doar faptul ca, asa cum a aparut prin presa locala, respectiva a muncit, in tinerete, intr-un bar, in Italia, si ca "manageriaza, impreuna cu sotul ei, o discoteca. Mai nou, devenind si proaspat licentiata a unei universitati particulare din Targu-Mures, edilii au gasit-o nimerita pentru a o instala director. Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca chiar o considera nimerita pentru un astfel de post, primarul Dorin Florea a dat un raspuns halucinant: "De ce sa nu poata fi directoare la cultura? E o femeie de care sotul ei poate fi mandru: e ordonata, e curata, e gospodina. Ce-i trebuie mai mult unui director?
Directorul mazilit, Vasile Dorel, n-a stat insa cu mainile in san. A contestat in instanta legalitatea deciziei primarului Dorin Florea, prin care a fost demis din functia de director si prin care postul i-a fost atribuit, interimar, Simonei Borsan. Judecatoria Targu-Mures i-a dat castig de cauza lui Vasile Dorel. Asa ca omul s-a prezentat la slujba, avand in buzunar sentinta judecatoreasca prin care e suspendata decizia primarului. Numai ca, afland ca fostul director a castigat procesul si va reveni la munca, viceprimarul Claudiu Maior a dat ordin Politiei Comunitare sa nu ii permita lui Vasile Dorel accesul in institutie. Ordin pe care politistii l-au executat. Deocamdata, sentinta judecatoreasca in procesul Vasile Dorel contra Primariei nu e definitiva. Municipalitatea a inaintat recurs, care va fi judecat, luna viitoare, de o instanta a Tribunalului Judetean Mures. Pana atunci, "Simona Cultural, cum i se mai spune Simonei Borsan, ramane sef peste cultura juvenila din Targu-Mures.

Miza este o jumatate de milion de euro

De ce anume se cramponeaza cuplul Florea - Maior s-o puna pe Simona Borsan director al acelei case de cultura ne-a spus directorul Vasile Dorel: "Primarul Florea (foto) vrea sa concesioneze uneia din firmele lui Borsan complexul Casei de Cultura a Tineretului, care include sala de spectacole, un hotel si restaurant. De aici si pana la instrainarea acestora ar mai fi un pas mic de facut. Va dati seama ce valoare au toate astea?, a spus Vasile Dorel. Potrivit estimarilor unor agenti imobiliari din Targu-Mures, patrimoniul imobiliar peste care acum taie si spanzura "Simona Cultural valoreza in jur de o jumatate de milion de euro. Nemaipunand la socoteala mobilierul, dotarile, terenul aferent etc. Sorin Simion

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.