joi, 10 iulie 2014

Curățenie la universități, UMF Târgu-Mureș și Petru Maior rămân fără o parte din studenți și fără bani aduși de amatorii de diplome pe mii de euro anual




Curățenie la universități, UMF Târgu-Mureș și Petru Maior rămân fără o parte din studenți și fără bani aduși de amatorii de diplome pe mii de euro anual
Poate o consecință a faptului că mai toți profesorii de la Facultatea de Inginerie, Calculatoare, etnicii maghiari, desigur, au plecat la universitatea maghiară, se desființează specializarea respectivă, la fel și Mecatronica. Bine că UMF și Petru Maior au pus de un consorțiu și veniturile enorme ale bugetarilor sunt de ordinul zecilor de mii de lei lunar, mai mari decât venitul ministrului Educației, de exemplu!
Doar ca idee, ce gaură fac în banul public doar 10 inși din conducerea consorțiului:

Cât valorează conducerea afacerii consorțiul UMF-Petru Maior?! Un milion de lei! Doar ca idee despre ce interese financiare sunt la mijloc!
Știți meciurile alea în care nici nu contează cine joacă pentru că suntem hipnotizați de cât costă fiecare jucător și ne minunăm cât valorează o echipă de 11 față de cealaltă echipă de 11? Tot așa putem să ne minunăm de veniturile anuale încasate de la stat de bugetarii din universitățile zise de stat, dar cum mai multe locuri cu taxă decât la fără taxă și cu mai multe locuri cu taxă decât o universitate privată(sic), bugetari care nu trebuie să meargă prin parlament ca să ia banii ăștia, ci îi iau fără probleme de acasă, ca orice angajat cuminte.  Așadar, afacerea consorțiul UMF-Petru Maior.  Citim din actul de constituire:

5. CONDUCEREA CONSORȚIULUI UNIVERSITAR 5.1. Consorțiul universitar va fi condus de un Consiliu de Administrație care are un președinte și un vicepreședinte. 5.2. Consiliul de Administrație va avea următoarea componență :  o Rectorul  Universității de Medicina si Farmacie din Tîrgu Mureș o Rectorul Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș o Prorectorii Universității de Medicina si Farmacie din Tîrgu Mureș o Prorectorii Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș o Președintele Senatului Universității de Medicina si Farmacie din Tîrgu Mureș o Președintele Senatului Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș o Directorul general administrativ al Universității de Medicina si Farmacie din Tîrgu Mureș o Directorul general administrativ al Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș 5.3. Președintele și vicepreședintele consiliului de administrație sunt aleși prin vot secret dintre membrii acestuia și sunt validați de către fiecare senat universitar.  5.4. Funcția de președinte va reveni Universității de Medicină și Farmacie urmând ca funcția de vicepreședinte să revină Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureş.
Să vedem cifrele din 2013 la UMF și PM, pentru că inșii nu au binevoit să își afișeze averile și miliardele de lei vechi în declarația din 2014!
1.     Leonard Azamfirei, rector UMF, 133.051 lei la rubrica venit anual încasat net ca profesor, decan, rector, contracte pe instituție.
2.     Szilagyi Tibor, prorector UMF, 84.736 lei
3.     Dan Dobrescu, rector UMF 105.379 lei.
4.     Copotoiu Constantin, președintele senatului, 166.322 lei!
5.     Pop Şerban, director general administrativ UMF, 43.406 lei
6.     Călin Enăchescu, rector PM, 95.873 lei!
7.     Moldovan Liviu, prorector PM, 187.995 lei!
8.     Tatiana Dănescu, prorector PM, 147.421, la grămadă mai multe posturi!
9.     Sigmirean Cornel, președintele senatului, 110. 000 ! În 2012!

10. Radu Boarescu director general administrativ, 66.491 lei.

Trăgând linie: Peste un milion de lei la inșii ăștia!

http://www.mediafax.ro/social/guvernul-lichideaza-patru-universitati-private-si-135-programe-de-studii-care-sunt-institutiile-ce-nu-mai-pot-organiza-examen-de-admitere-12915592

Patru universităţi particulare acreditate vor fi lichidate, alte trei astfel de universităţi vor fi monitorizate şi 135 specializări/programe de studiu vor fi desfiinţate, în baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului.


În urma acestei operaţiuni, din totalul de 37 de universităţi particulare acreditate, 4 universităţi vor avea toate programele intrate în lichidare, iar 3 universităţi vor fi monitorizate.

Conform informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, instituţiile de învăţământ superior cu toate programele intrate în lichidare în anul universitar 2014-2015 sunt Institutul Teologic Româno-Catolic din Bucureşti, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iaşi şi Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara. Aceste patru universităţi s-au aflat până în prezent sub monitorizare.

În acelaşi timp, Guvernul a decis ca în anul universitar 2014-2015 să fie monitorizate alte trei universităţi private, şi anume Universitatea Bioterra din Bucureşti, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea din Bucureşti şi Universitatea Apollonia din Iaşi, acestea urmând să fie monitorizate special de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi Ministerul Educaţiei.

Numărul total al instituţiilor având specializări/programe de studii universitare care vor intra în lichidare începând cu anul universitar 2014-2015 se ridică la 39, dintre care 4 sunt însă cu toate programele în lichidare.

Cu cele 135 specializări/programe de studii care urmează să fie lichidate în noul an universitar, numărul total al acestora se va ridica la 321, incluzând şi specializările/programele de studii lichidate în ultimul an universitar.

Pentru specializările care intră in lichidare nu va mai fi organizat examen de admitere.

La finele lunii iunie, Ministerul Educaţiei a prezentat un proiect de hotărâre care stabileşte că un număr de 33 de universităţi de stat şi private au cel puţin o specializare sau un program de studii care intră în lichidare din anul universitar 2014-2015 şi pentru care nu mai pot organiza examen de admitere.

Actul normativ aprobă nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare, a structurii instituţiilor de învăţământ superior, a domeniilor şi programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a locaţiilor geografice de desfăşurare, a numărului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ şi limbă de predare, precum şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2014 - 2015.

Conform documentului, sunt 33 de universităţi, atât de stat, cât şi private, care au specializări sau programe în lichidare.

Astfel, cele 33 de universităţi nu mai pot organiza admitere din acest an pentru programele sau specializările care intră în lichidare, dar studenţii deja înscrişi în aceste programe îşi vor putea finaliza studiile.

Conform documentului aflat pe site-ul ministerului, specializările/programele de studii universitare care intră în lichidare începând cu anul universitar 2014 - 2015 sunt :

Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad: Facultatea de Ştiinţe Economice - specializarea Informatică economică

Universitatea "Transilvania" din Braşov: Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor - Matematică şi Informatică Aplicată, şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor - Informatică Aplicată în Inginerie Electrică

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină veterinară din Cluj-Napoca: Facultatea de Agricultură - Agricultură (Viterbo - Italia), Facultatea de Horticultură - ,Horticultură (Viterbo - Italia), Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii - Zootehnie (Viterbo - Italia), toate fiind organizate sub formă de învăţământ la distanţă (ID), şi Facultatea de Medicină Veterinară - specilizarea Controlul şi securitatea produselor alimentare

Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca: Facultatea de Fizică - Fizica mediului şi Inginerie medicală, Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică - Chimia şi ingineria substanţelor organice, petrochimie şi carbochimie (în limba germană), Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice şi nanomateriale (în limba engleză), Facultatea de Istorie şi Filosofie - Filosofie (în limba germană) şi Istorie (în limba germană), Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei ,- Pedagogie (în limba maghiară), Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor - Economia comerţului, turismului şi serviciilor (în limba maghiară), Economia comerţului, turismului şi serviciilor ID (în limba maghiară), Economia firmei (la Sfântu Gheorghe), Economie şi afaceri internaţionale (în limba germană), Economie şi afaceri internaţionale ID (în limba germană), Finanţe şi bănci ID (în limba maghiară) şi Marketing ID (în limba maghiară)

Universitatea "Ovidius" din Constanţa: Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice- Studii de securitate, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative Sociologie - Sociologie

Universitatea din Craiova: Facultatea de Litere - Pedagogie, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - Economie generală şi comunicare economică, Economie şi afaceri internaţionale ID, Finanţe şi bănci ID ,(la Drobeta-Turnu Severin), Management ID (la Drobeta-Turnu Severin) şi Facultatea de Inginerie Electrică - Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic

Universitatea ,"Dunărea de Jos" din Galaţi: Facultatea de Inginerie - Ingineria procesării materialelor, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică-Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - Management ID şi Marketing ID, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - Administraţie publică ID, Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti - Măsurători terestre şi cadastru (la Cahul)

Univeristatea din Petroşani: Facultatea de Mine-Inginerie economică în domeniul mecanic, Facultatea de Ştiinţe-Matematică

Universitatea din Piteşti: Facultatea de Teologie Ortodoxă - Teologie ortodoxă didactică, Facultatea de Ştiinţe Economice - Economie agroalimentară şi a mediului, Facultatea de Ştiinţe Socio - Umane - Filosofie, Poliţie locală

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu: Facultatea de Drept - Poliţie locală, Facultatea de Litere şi Arte - Studii americane, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane - specializare Design, Istorie ID, Ştiinţe politice ID, Facultatea de Inginerie - Design industrial, Mecanică fină şi nanotehnologii, Facultatea de Ştiinţe - Fizică informatică, Facultatea de Ştiinţe Economice - Informatică economică

Universitatea "Constantin ,Brâncuşi" ,din Târgu Jiu: Facultatea de Inginerie - Maşini-unelte şi sisteme de producţie şi Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative - Comunicare şi relaţii publice

Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş: Facultatea de Inginerie - Calculatoare, Facultatea de Inginerie - Mecatronică, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Administraţie publică (frecvenţă redusă - IFR)

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Facultatea de Farmacie - Asistenţă de farmacie

Universitatea Politehnica din Timişoara: Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică - Electromecanică

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara: Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii - Piscicultură şi acvacultură

Universitatea de Vest din Timişoara: , Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor - Economie agroalimentară şi a mediului

Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti: Facultatea de Ştiinţe Economice - Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Facultatea de Ştiinţe Economice - Economia comerţului, turismului şi serviciilor (ID)

Universitatea "Hyperion" din Bucureşti: Facultatea de Jurnalism, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - Sociologie

Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti: Facultatea de Marketing şi Afaceri Economice Internaţionale - Afaceri internaţionale, Facultatea de Relaţii Internaţionale, Istorie şi Filosofie - Filosofie, Filosofie (IFR), Istorie, Istorie (IFR) şi Istorie (ID), Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din Braşov - Administraţie publică (IFR), Facultatea de Management Financiar - Contabil din Craiova - Afaceri internaţionale, Facultatea de Contabilitate şi Finanţe din Câmpulung - Administrarea afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Economice din Blaj - Administrarea afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Economice din Blaj - Finanţe şi bănci

Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte "Gheorghe Cristea" din Bucureşti: Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Drept, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Finanţe şi bănci, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Administraţie publică, Facultatea de Arte şi Ştiinţe - Artele spectacolului (coregrafie)

Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti: , Facultatea de Teologie Romano-Catolică - Teologie romano-catolică didactică, cu frecvenţă (IF) şi IFR

Universitatea Finaciar-Bancară din Bucureşti: Facultatea de Management Financiar - Finanţe şi bănci

Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad: Facultatea de Ştiinţe Economice - Contabilitate şi informatică de gestiune (ID), Facultatea de Ştiinţe Economice - Marketing (ID), Facultatea de Ştiinţe ale educaţiei, Psihologie şi Educaţie fizică şi sport - Asistenţă socială (ID), Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative - Limba şi literatura engleză, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative - Administraţie publică, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative - Jurnalism, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică - Informatică (ID), Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică - Informatică - Silvicultură (IFR), Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică - Ecologie şi protecţia mediului, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică - Ecologie şi protecţia mediului (la Satu Mare)

Universitatea "George Bacovia" din Bacău: Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Contabilitate şi informatică de gestiune (IF şi IFR), Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Management (IFR), Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Marketing (IF şi IFR), Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - Administraţie publică

Universitatea "George Bariţiu" din Braşov: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Educaţie fizică şi sportivă

Universitatea "Danubius" din Galaţi: Facultatea de Ştiinţe Economice - Informatică economică

Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi: Facultatea de Drept - Drept, Facultatea de Drept - Comunicare şi relaţii publice

Universitatea "Apollonia" din Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară - Medicină dentară, Facultatea de Medicină Dentară - Tehnică dentară, Facultatea de Ştiinţe ale comunicării - Comunicare şi relaţii publice, Facultatea de Ştiinţe ale comunicării - Jurnalism

Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Piteşti: Facultatea de Management, Marketing în Afaceri Economice - Administrarea afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Administrative şi ale Comunicării - Relaţii internaţionale şi studii europene, Facultatea de Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării din Brăila - Asistenţă socială, Facultatea de Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării din Brăila - Jurnalism

Universitatea "Româno-Germană" din Sibiu: Facultatea de Ştiinţe Economice - Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative - Administraţie publică

Universitatea "Mihai Eminescu" din Timişoara: Facultatea de Management Turistic, Hotelier şi Comercial - Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Facultatea de Management Turistic, Hotelier şi Comercial - Contabilitate şi informatică de gestiune, Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială - Psihologie

Universitatea "Tibiscus" din Timişoara, Facultatea de Jurnalism, Comunicare şi Limbi Moderne - Limbi moderne aplicate, Facultatea de Jurnalism, Comunicare şi Limbi Moderne - Jurnalism

Fundaţia Universitară "Alma Mater" din Sibiu: Facultatea de Asistenţă socială - Asistenţă socială, Facultatea de Drept - Drept, Facultate de Finanţe - Finanţe şi bănci, Facultatea de Geografie - Geografia turismului, Facultatea de Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală - Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Facultatea de Psihologie - Psihologie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.