miercuri, 24 septembrie 2014

Butucul politic și incompatibil din sănătatea mureșeană!



Butucul politic și  incompatibil din sănătatea mureșeană!
ANI muncește și îl scoate pe Butuc-ul liberal de la Târgu-Mureș incompatibil. Pe făraș, cu el! De reținut că ANI a dat astăzi publicității o listă cu 29 de astfel de specimene, care au amestecat posturile de la stat cu afacerile proprii.
INCOMPATIBILITATE
BUTUC OVIDIU-MUGUREL
Manager interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada  08 februarie 2013 – 22 mai 2014, întrucât, a deținut concomitent următoarele funcții:

- manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș și administrator al unei societăți comerciale (în perioada 08 februarie 2013 – 24 aprilie 2014);

- manager interimar al Spitalului Județean Mureș și funcția de administrator al  unei societăți comerciale (în perioada 18 aprilie – 22 mai 2014).



Persoana evaluată a încălcat astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din  Legea  nr. 95/2006.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul a 29 foști sau actuali manageri de spital, șefi de secție / serviciu și foști sau actuali directori medicali din mai multe județe ale țării, pentru care au fost încheiate un număr de 38 rapoarte de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese de natură administrativă și penală, după cum urmează:



-      -  constatarea stării de  incompatibilitate în cazul a 22 persoane (12 manageri de spital, un fost manager de spital, 8 șefi de secție și un fost director medical);

-      -  încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către 14 persoane (2 manageri de spital, 11 șefi de secție și un director medical);

-      - încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către 2 persoane (un manager de spital și un director medical).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.