vineri, 12 septembrie 2014

Dorin Florea, ca mare român, a semnat pentru capitală culturală a Ținutului secuiesc. La Sfântu Gheorghe?!Dorin Florea, ca mare român, a semnat pentru capitală culturală a Ținutului secuiesc. La Sfântu Gheorghe?!
Primăria din Sfântu Gheorghe are pe siteul oficial meniul care duce la acțiunea: capitală culturală a
Ținutului secuiesc! Ținut pentru care păcăliciul etnic Dorin Florea a semnat, în disprețul fraierilor care l-au votat pe motiv că e…român!Concluzia este că pentru  Ținutul Secuiesc - Sfântu Gheorghe, Capitală culturală europeană, a semnat marele păcălici etnic Dorin Florea, cel care a fost ales etnic, prin voturile isterice și prin aranjamentele partidelor românești! Mândri că sunteți români, prostovani?! To ca mare român, păcăliciul ăsta nu a vrut să dea banii pentru Catedrala neamului, dar a pus în buget suma respectivă pentru vreo afacere pe porci etnici din PDL Mureș: ghidul sportivo-cultural, de 70.000 de euro de la proștii de români și maghiari! Pe vreun borfaș din camarilă și pe cătanele proaste ale hoției PDL Mureș, cum ajung publicitatea, casetele primăriei, monitorul primăriei, înștiințările de plată ale primăriei, autocolantele pentru campania electorală a porcului mare PDL, sondajele electorale ale javrei etnice PDL Mureș ? DNA, ia borfașii de la primăria Târgu-Mureș și verifică așa-zisele sponsorizări la fotbal, concerte și nu numai, cu capitaliști care primesc dedicații de la primărie și simt nevoia să dea din banii lor munciți gagiiilor care semnează acte, pe motiv de ....sponsorizare. Cum se cheamă asta, pramatii? Dar, cotă, mită, pomană, drept, prostie?! Și cum se cheamă pupincurismul aplicat de popi candidaților PDL Mureș, în campania borfașilor? Lichelism, pentru dedicații etnice?!

Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.

Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.

Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.

„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu