sâmbătă, 6 septembrie 2014

Maghiarii răi și ungurii buni și viceversa, în viziunea marelui român Dorin Florea, primar PDL care se crede încă în orașul Stalin



Maghiarii răi și ungurii buni și viceversa, în viziunea marelui român Dorin Florea, primar PDL care se crede încă în orașul Stalin
1.Ungurul bun, acela are care îi cântă de 30 august, nu la Vâltoare, desigur. Prin fanfara trezoreriei din Budapesta. De ziua limbii române, marele român și-a înghițit limba și nu s-a organizat nimic pe banii publici.

2.Maghiarul bun, din Ținutul secuiesc, capitală culturală europeană!
Pentru Florea maghiarul bun e acela pentru care păcăliciul acesta ales etnic, cu un circ pentru primar român, semnează! Pentru Ținutul secuiesc, capitală culturală europeană!
Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

3. Maghiarul rău, acela care cere inscripționare bilingvă a școlilor!


Neinscripționarea bilingvă a unităților de învățământ din Municipiul Tg. Mureș constituie discriminare directă, conform art. 2, alin. (1) și art. 10 (h), din O.G. 137/ 2000, republicata, cu modificările și completările ulterioare. În urma petiției formulate de către Mișcarea Angajament Civic, Primarul Municipiului Tg. Mureș, Dorin Florea, a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 8000 lei, cu obligația de a publica decizia C.N.C.D. în două ziare locale, în limba romană și în limba maghiară.Vot:în unanimitate a celor prezenți.

4. Ungurul și maghiarul bun care e promovat de Știi TV-ul intermediarului la afacerea publicitate prin notarul cu care se laudă acesta că merge cu presa bovină pentru aranjamentele financiare, pe motiv de neparticipare la licitație.


5. Maghiarul rău, contracandidatul lui Florea. Motiv ca să bagi în cutii poștale scrisori deschise  în plic închis (!), cu ceva ce pute a anunț de pe licitatiaplublica.ro, pliante, adică campanie pe bani publici?!

Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Cod de identificare fiscala: 4322823
Adresa: Piata Victoriei nr.3, Targu Mures
Telefon: +40 0265268330
Fax: +04 0365801856
Ofertant: RECLAME MURES SRL
Cod de identificare fiscala: RO 22417689
Adresa: STR. NICOLAE BALCESCU 8B/30, Targu Mures
Telefon: +40 744528403
Fax:
Detaliu produs / serviciu / lucrare
Denumire: Pliant A4
CPV: 22140000-3 -
Pliante (Rev.2)
Unitate de masura: bucata
Data publicare: 06.02.2012 09:51
Descriere:
CDCL / mat 150 gr/mp, tipar digital full color fata-verso, finisare, biguire, pliere, ambalare, livrare;
Detaliu achizitie
Denumire: [DA2695527]
Pliant A4
Cantitate: 5000.00
(bucata)
Data initiere: 02.03.2012 09:16
Data limita etapa: 07.03.2012 17:00
( Deliberare )
Pret maximal: 2.42 RON
(0.56 EUR)
Descriere:
- pentru fiecare serviciu prestat a€“ pret în LEI/serviciu (fara TVA), respectiv pentru fiecare produs tiparit (ex. afis, brosura, pliant) a€“ pret în LEI/bucata (fara TVA).
- suport tipar a€“ hârtie dublu cretat lucioasa 150gr./ m²;
- imprimare full color fata-verso;
- biguire, pliere în 3, finisare;
- ambalare a€“ top 1000 de bucati;

6. Maghiarul rău, care vinde Ardealul, UMF și Târgu-Mureșul. Desigur, foarte convenabil, afișele cu dimensiuni aproape la milimetru au fost puse unde era reclama lui Florea, în aceeași zi. Manipulare ordinară numai prin faptul că bandiții de români au încălcat legea care spune că nu poți face afișe care reprodus culorile unui steag național. Scursuri SRI, deci, nici al Ungariei!

7.  Maghiarul rău, care atacă sub formă de… vandal știut doar de bețivanii PDL Mureș și scursurile aferente zburate din SRI. Rețineți formularea: din partide, adică nu din PDL, care sesizează atacul imaginat de vulturi albaștri ai vandalismului!
8. Maghiarul rău, care nu votează hoțiile PDL Mureș și afacerile aproape eminamente pe bandiți români și care e amenințat de Florea că va fi pârât la Budapesta!
 Viktor Orban, premierul ungar, va fi informat într-o scrisoare semnată de către edilul șef al municipiului Tîrgu-Mureș dr. Dorin Florea despre blocarea în Consiliul Local al municipiului de către UDMR, PSD și PNL a Strategiei Digital Mureș. De menționat este faptul că în cadrul acestui proiect și universitatea Sapienția este parte alături de alte patru universități din România.  Primarul Dorin Florea a precizat că nu crede că profesorii de la Univ. Sapieția, finanțată de către Guvernul Ungariei, se lasă ”îngenuncheați politic”, deși unul dintre consilierii locali au votat împotriva proiectului este professor acolo, și îi va expun premierului Orban subiectul în detaliu. ”Îi scriu premierului ungar pentru că unii dintre cei care s-au opus – cu toate că au avut cele mai clare elemente și cele mai detaliate explicații, care au avut posibilitatea să-și spună punctul de vedere în toate domeniile și l-au spus pozitiv anterior, ca acum să fie împotriva – au fost reprezentanți UDMR.” a declarat primarul dr. Dorin Florea. Tîrgumureșeanul.ro
9. Maghiarul bun, care  trebuia să primească 900.000 de lei pomană, pe motiv de Peninsula! Fostul consilier al lui Borbely, brusc iubit de alde Florea! 
10. Maghiarii răi care se joacă de-a Vâltoarea!
Citynews.ro dixit:
UDMR Mureş a trimis astăzi, o scrisoare deschisă primarului municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, prin care îşi exprimă indignarea faţă de atitudinea municipalităţii cu privire la organizarea Vâltorii Mureşene, eveniment care se doreşte a marca Zilele Culturii Maghiare din Mureş.
UDMR Mureş reclamă în scrisoarea deschisă că primarul face segregare şi politică, jignind astfel demnitatea maghiarilor.
"Noi vorbim despre coexistența culturilor naționale, deci despre multiculturalitate, iar Dvs amenințați cu segregare, deci faceți politică...ne tratați diferențiat, nu ne asigurați la Tîrgu Mureș în centrul orașului posibilitatea organizării Vâltorii Tîrgumureșene și nu sprijiniți evenimentul din fondul comun la care cotizează consistent și contribuabilii maghiari. Această discriminare ne semnalează că maghiarii sunt tratați ca cetățeni de rangul doi la Tîrgu Mureș. Este inadmisibil", se arată în scrisoarea semnată de preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor.
Brassai a mai declarat că organizatorii au depus cererea pentru aprobarea evenimentului în urmă cu câteva luni, însă municipalitatea a luat o decizie în acest sens abia ieri.
Reamintim că locaţia stabilită pentru desfăşurarea Vâltorii Mureşene este malul Mureşului, după ce comisia de avizare a evenimentelor a decis pe 21 august că acest eveniment nu va putea avea loc în centrul municipiului din cauză că se va suprapune cu alte evenimente programate şi aprobate, iar în Parcul Municipal va putea avea loc doar în perioada 31 august -1 septembrie, pe 30 august urmând să se desfăşoare în această locaţie un eveniment cultural artistic al ansamblurilor folclorice.
Astfel, organizatorii evenimentului, Asociaţia pentru Târgu Mureş, din care fac parte reprezentanţi UDMR şi PPMT, vor da startul la Vâltoarea Mureşeană pe 29 august pe malul Mureşului.
11. Maghiarul bun, cel de la Kiss Unicum. Firma a umflat sute de mii de euro anual pe indicatoare rutiere, dintre care unele dublate de porcul etnic din primărie. 



12. Dragostea pentru mixul de maghiar Akos Mora, atunci când interesele de rahat de alianță cretin-liberală o cer!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.