luni, 8 septembrie 2014

Dorin Florea ajunge de la semnătură la susținerea Ținutul secuiesc la pomenirea așa-zisului Ținut secuiesc! Mare… român, mare caracter! Desigur, UDMR a votat pentru borfașul ilegal al PDL Mureș, nu doar pentru banii de la Peninsula (900.000 de lei)!



Dorin Florea ajunge de la semnătură la susținerea Ținutul secuiesc la pomenirea așa-zisului Ținut secuiesc! Mare… român, mare caracter! Desigur, UDMR a votat pentru borfașul ilegal al PDL Mureș, nu doar pentru banii de la Peninsula (900.000 de lei)!
Aprilie 2013, semnătură pentru Ținutul secuiesc, pe care păcăliciul ales etnic îl vroia capitală culturală europeană!

Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala

Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.

Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.

Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.

„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Septembrie 2014: așa-zisul ținut secuiesc!

www.agerpres.ro

Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş, a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că cei care vehiculează planuri de autonomie ‘să nu conteze pe municipiul Târgu Mureş’ şi că respinge categoric astfel de demersuri, care sunt menite să incite în prag de alegeri.‘Resping categoric aceste idei şi aceste demersuri neconstituţionale menite doar să înfierbânte minţile exaltate, acum, în prag de alegeri, şi le recomand tuturor celor care vehiculează astfel de planuri să nu conteze pe municipiul Târgu Mureş. În plus, pentru ca toată lumea să vadă şi să cunoască ce înseamnă administraţie exclusiv UDMR-istă, îi invit pe toţi cei curioşi să viziteze prima localitate care ar face parte din aşa-zisul Ţinut Secuiesc, satul Băcel din comuna Chichiş, la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, pentru a vedea cu ochii lor atmosfera medievală întreţinută intenţionat în această zonă, unde nici piatră pe drum nu există’, a afirmat Dorin Florea.Acesta a spus că dacă cineva doreşte să vadă o localitate abandonată de administraţia judeţului, în care, în 25 de ani, nu s-a construit nimic ‘de către politicienii care acum cer autonomie’, este invitat să viziteze satul Băcel în comuna Chichiş, judeţul Covasna.‘Este înspăimântător să vedem cum prin abandonare, sărăcie şi neputinţă, liderii UDMR înţeleg autonomia şi în acest fel gândesc să administreze aşa-zisul Ţinut Secuiesc. Pe această cale îi asigur pe toţi târgumureşenii că nu voi permite ca oraşul să fie abandonat în atmosfera iraţională şi medievală pe care unii politicieni o pregătesc cu abilitate’, a susţinut Dorin Florea.Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi, în cadrul seminarului ‘Limbile minoritare şi regionale în Europa’, organizat la Târgu Mureş, că speră să vină vremea când majoritatea românească să înţeleagă că proiectul de autonomie nu e împotriva ei.El a susţinut că din 1993, în programul UDMR există diferite tipuri de autonomie pe care Uniunea le va promova, că au existat în Parlamentul României două astfel de proiecte care au fost respinse şi că acestea nu reprezintă o noutate.‘Asta nu înseamnă că noi nu trebuie să avem o concepţie aşa cum vedem noi. Şi aşa cum în Tirolul de Sud funcţionează, slavă Domnului, din 1992 un tip de autonomie teritorială şi este o zonă dezvoltată, cu problemele rezolvate din cauza acestei autonomii teritoriale, a durat vreo 27 de ani în Italia până când au acceptat această formă de autonomie… Ei, în România au trecut 25 de ani de la Revoluţie, mai avem doi ani. Deci din acest punct de vedere, nu trebuie să ne sperie aceste concepte, de fapt, în primul rând, ar trebui să ştim ce vrea acea minoritate, care este loială României, care e cetăţean român de o anumită etnie’, a susţinut Laszlo Borbel
- See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/dorin-florea-sa-nu-contati-pe-tirgu-mures.html#sthash.71DEKePf.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.