miercuri, 17 septembrie 2014

ANI îi arată mureșeanului Gliga cum se cântă la cea mai mică vioară din lume Din fericire, ANI mai muncește în țara asta. Gliga, cu golănie, a încălcat legile statului, iar gagiul a reprezentat, cică, interesele prostimii care l-a votat! Mândri că sunteți români, fraierilor?!



ANI îi arată mureșeanului Gliga cum se cântă la cea mai mică vioară  din lume
Din fericire, ANI mai muncește în țara asta. Gliga, cu golănie, a încălcat legile statului, iar gagiul a reprezentat, cică, interesele prostimii care l-a votat! Mândri că sunteți români, fraierilor?!
Dacă ne amintim bine, ăsta e al doilea dosar pentru păcălici, după ce a fost prins de ANI și angajându-și nevasta, ca să umfle încă 6000 de euro, ilegal!

Comunicat - incompatibilitate - GLIGA VASILE GHIORGHE, fost deputat
17 septembrie 2014, 09:00

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui GLIGA VASILE GHIORGHE, fost Deputat în Parlamentul României (mandatul 2008 - 2012), întrucât, în perioada 19 decembrie 2008 - 13 mai 2010, a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de comerciant persoană fizică.



Astfel, GLIGA VASILE GHIORGHE nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu:  […] calitatea de comerciant persoana fizică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Menţionăm că, la data de 09 noiembrie 2011, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la săvârşirea de către șase deputați din Parlamentul României, printre care și GLIGA VASILE GHIORGHE, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din fostul Cod Penal al României (http://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=507).



Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 17 septembrie 2014
Related news: Back


Un afacerist trântit în parlament de votul a vreo 5000 de mureșeni se dovedește  un șmecher care și-a angajat nevasta ilegal. Dacă ar fi fost vreun amărât am mai fi înțeles, dar aici e vorba de un ins care se dă mare afacerist, lutier de renume. Pentru 6000 de euro ăsta și-a dat cinstea, felicitări celor care l-au votat! Poate urmează un alt uselist la cercetări, Akos Mora, penelistul  organizator de festivaluri cu instituții publice pe afiș, gen Festivalul hameiului sau al copiilor.
Deputatul PSD Vasile Gliga, trimis in judecata pentru conflict de interese
de V.M.     HotNews.ro
Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost trimis in judecata miercuri de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, Vasile Ghiorghe Gliga, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca prin care sotia sa a fost angajata, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011, in cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerata din bugetul Camerei Deputatilor.
Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Ancheta in acest caz a fost declansata in urma unei sesizari trimise la Parchetul General de catre Agentia Nationala de Integritate in noiembrie 2011.
ANI arata atunci ca Vasile Ghiorghe Gliga si-a angajat sotia, Elena Gliga, in perioada 5 ianuarie 2009 - 28 martie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 28 Mures. Inspectorii de integritate au calculat ca beneficiul patrimonial obtinut de sotia deputatului PSD a fost de 27.095 lei (6.451 euro).
Conform prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003, "prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative", iar potrivit dispozitiilor art. 253 din Codul Penal, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv.
Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.