miercuri, 24 septembrie 2014

Mircea Rusu, trimis să cânte, de DNA, la Tribunal!




Mircea Rusu, trimis să cânte, de DNA, la Tribunal!
Banda din…Band! Mircea Rusu va da de acum concerte la Tribunal! Cum era imnul acela al PDL, cu pomul bun și… omul prost?!  DNA, hai și la bandiții PDL din primăria reședință de județ și caută decontări pe partid, umflarea sumelor, angajările leprelor PDL, folosirea bunurilor instituției pentru banditul PDL și scursura de la televiziunea de propagandă pentru retardatul lui Florea și așa mai departe, adică toți hoții PDL Mureș!


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpaților:

RUS MIRCEA, primar al comunei Band, județul Mureş, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:
- abuz în serviciu în formă continuată (7 acte materiale);
- uz de fals în formă continuată (7 acte materiale);
- fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale);

BARTHA DOMOKOS, viceprimar al comunei Band, județul Mureş, și FOCȘĂNEANU OVIDIU, diriginte de șantier, la data faptelor, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile concurente de:
- complicitate la abuz în serviciu în formă continuată ( 7 acte materiale);
- fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (7 acte materiale);

PASCAL NICOLETA, administrator al SC EXPERT INSTAL SRL Iași, la data faptelor, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile concurente de:
- complicitate la abuz în serviciu în formă continuată ( 5 acte materiale);
- fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (5 acte materiale);

BEREZOVSCHI VALERIU, director general adjunct la SC EXPERT INSTAL SRL Iaşi, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:
- complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (1 act material);
- uz de fals în formă continuată (2 acte materiale);
- fals în înscrisuri sub semnătură privată (1 act material);

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2009 – 2012, inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar al comunei Band, județului Mureş şi ordonator principal de credite, ajutat de inculpatul Bartha Domokos, a acceptat documente neconforme cu realitatea (facturi fiscale, situații și centralizatoare de lucrări, rapoarte ale inculpatului Focșăneanu Ovidiu, diriginte de șantier, etc), în baza cărora a plătit nejustificat constructorului SC EXPERT INSTAL SRL Iaşi suma totală de 2.252.868 lei (reprezentând un folos nejustificat pentru această societate), pentru lucrări neexecutate ori bunuri nelivrate şi nepuse în operă la o investiţie de canalizare (stație de epurare ape uzate).
De asemenea, cei doi inculpați au semnat personal la poziția beneficiar înscrisuri neconforme cu realitatea, întocmite de inculpata Pascal Nicoleta, în baza cărora s-au solicitat fonduri de la Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile pentru lucrări neexecutate ori bunuri nelivrate şi nepuse în operă la investiţia respectivă.
Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpatul Berezoschi Valeriu a acceptat documente fictive (facturi fiscale, situații de lucrări etc.) de la diverse societăți comerciale subcontractante, care nu au furnizat efectiv bunurile sau nu au prestat toate lucrările facturate în cadrul investiției de canalizare, înscrisuri depuse ulterior spre decontare la Primăria comunei Band, județul Mureș.
În continuare, pe baza acestor înscrisuri fictive, inculpatul Rus Mircea, în calitate de ordonator principal de credite, a vizat spre decontare facturile fiscale ce includ lucrările neexecutate sau bunurile nelivrate.
În vederea recuperării prejudiciului, din oficiu, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Pascal Nicoleta, Berezovschi Valeriu și părții responsabile civilmente SC EXPERT INSTAL SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.