marți, 23 septembrie 2014

Păcăliciul Florea- care semnat pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană (sic!) - face pe marele șmecher căruia nu îi pute gura!



Păcăliciul Florea- care semnat pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană (sic!) - face pe marele șmecher căruia nu îi pute gura!

Exact insul care a semnat pentru Ținutul secuiesc ca și capitală culturală europeană(sic!), insul ales etnic și cu amenzi de la CNA pentru discriminarea rromilor și a maghiarilor (obicei probabil de la bandiții lui din camarilă și scursurile SRI),  Dorin Florea, dă din plisc aiurea! Desigur, bandiții PDL Mureș au pus mizeria asta pe siteul pe bani publici și probabil că vor tipări jegul în presa controlată de Cătană cu publicitatea livrată de găinarul PDL Mureș, sute de mii de euro anual! Atenție, DNA, banii publici sunt trimiți de gășcar după modelul Zereș, dar fără notarul cu care se laudă doar Cătană că are presa la îndemână și probabil și în cartelul leprelor care nu au curaj că meargă la licitație de frica mafiei PDL Mureș!
P.S. Căutați găinarii cu afacerea super-calculator, profesorașii care și-au tras firme acasă și lucrează la Petru Maior și Cantemir, foștii angajați ai primăriei și alți șmecherași pentru care bandiții PDL Mureș au tras sfori pe motiv de asociere  și pentru care porcii etnici au amenințat UDMR că în caz că nu semnează afacerea etnică îi pârăște pe maghiari la Viktor Orban! Simplă golănie romînească, afacerile mereu ale porcilor PDL Mureș și ale scursurilor etnice din camarilă, în care se infiltrează maghiarii.... buni, cei cu afaceri cu porcii portocalii. 


Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/
Un român vândut bozgorilor: DORIN FLOREA, IUDA P.D.L. CARE PUPĂ-N CUR „ŢINUTUL SECUIESC”. Citat din Tricolorul
Nu doar cei din Târgu-Mureș au scris de înțelegerile șmecherului PDL Mureș. A ajuns și organul lui Vadim să îl dea în gât pe Florea!
http://www.ziartricolorul.ro/un-roman-vindut-bozgorilor-dorin-florea-iuda-p-d-l-care-pupa-n-cur-tinutul-secuiesc/
De patru ori ales primarul Municipiului Tg. Mureş, Dorin Florea i-a trădat pe românii care l-au votat şi, acum, se vrea viceguvernator al „Ţinutului Secuiesc“, sub comanda UDMR, şi cere susţinerea maghiarilor pentru ca Tg. Mureş să devină capitală regională. După mai mult de un secol şi jumătate, Ungaria şi minoritarii unguri din România şi-au adus brusc aminte că austriecii au executat cîţiva secui şi că a venit vremea ca maghiarii să inventeze o zi specială, cînd să ceară autonomia teritorială a Ardealului şi federealizarea României, iar aceasta să se petreacă, nepărat, înainte de 15 martie. Şi, uite aşa, au inventat ziua martirilor secui pe 10 martie a.c. şi şi-au fîlfîit aşa-zisele steaguri, prin multe ţări ale lumii, ţipînd ca din gură de şarpe cît sînt ei de marginalizaţi în România. La Tîrgu Mureş au fost organizate un marş şi o adunare publică, la care au participat  între 3.000 şi 5000 de unguri, care au cerut autonomia  născocitului  Ţinut Secuiesc şi a Ardealului, dezmembrarea României cu ocazia regionalizării, anularea Tratatului de la Trianon. Conform prevederilor legale pentru adunările publice, primarul Dorin Florea nu trebuia să aprobe manifestarea ungurilor la Tîrgu Mureş, iar dacă a fost indus în eroare de către organizatori cu privire la scopul adunării publice, primarul avea obligaţia legală s-o interzică. N-a făcut-o, iar prefectul nu l-a amendat. Mai mult decît atît, primarul vîndut bozgorilor şi-a permis să le transmită un apel scris participanţilor la mitingul pentru autonomia Ardealului, cerîndu-le maghiarilor susţinerea pentru recunoaşterea Ţinutului Secuiesc ca regiune geografică şi pentru ca Tîrgu Mureş să devină capitală regională!
Citeste mai mult: Un român vândut bozgorilor: DORIN FLOREA, IUDA P.D.L. CARE PUPĂ-N CUR „ŢINUTUL SECUIESC”. Citat din Tricolorul
Primarul (român!) al municipiului Târgu Mureș, PDL-istul Dorin Florea, a lansat un apel pe Facebook, în limbile română și maghiară, prin care îi îndeamnă pe susținătorii așa-zisului ținut secuiesc să militeze pentru desemnarea municipiului Târgu Mureș ca viitoare capitală regională.
Apelul lui Florea către români și maghiari ar fi de lăudat dacă primarul unui municipiu important din România nu ar legitima invenția revizionismului maghiar a așa-zisului ținut secuiesc. Întocmai ca extremiștii maghiari din UDMR, PCM, PPMT sau alte organizații civile sau politice maghiare, și chiar întocmai ca dementul antisemit Csibi Barna, Florea are alergie la utilizarea denumirii oficiale a zonei județelor Covasna, Harghita și Mureș și utilizează sintagma ”ținutul secuiesc”, transformându-se astfel într-o veritabilă goarnă a revizionismului maghiar care militează pentru autonomia teritorială a maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș și pentru epurarea etnică a românilor din această zonă.
Este evident că Florea nu poate fi acuzat de prostie. Un om politic la vârsta lui ar fi trebuit să aibe minime cunoștințe despre istoria municipiului pe care îl conduce vremelnic dar și despre evoluția în timp a pretențiilor Ungariei cu privire la Transilvania, parte a României care cuprinde și municipiul în care primar este Dorin Florea.
Aș fi vrut să-l văd pe Florea la fel de vocal și în chestiunea situației disperate a românilor din Covasna și Harghita, supuși unui proces violent de epurare etnică chiar de către cei la care Florea face apel. Evident că nu l-am văzut și nici nu-l voi vedea vreodată.
Dacă ai ales să legitimezi, chiar și pe o rețea de socializare, o sintagmă inventată de revizionismul maghiar pentru a desena un teritoriu din care România și românii să dispară în timp înseamnă că nu ești altceva decât un trădător abject al neamului din care, din păcate, faci parte.
Nu există, domnule primar Florea, niciun ținut secuiesc. Nu a existat niciodată în istoria acestor locuri vreun ținut al secuilor, domnule primar. Secuii au fost colonizați în această zonă de către maghiari, domnule primar. Există în această zonă doar județele Covasna și Harghita. Iar în aceste două județe nu maghiarii, ci culmea (!!!), românii sunt discriminați, domnule primar.
Redau mai jos mesajul integral al primarului Dorin Florea promovat în limbile română și maghiară pe Facebook:
Pe 10 martie la Tirgu Mures va fi organizat un mars pentru AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC. Dragi prieteni, va rog sa ma ajutati sa fac cunoscut acest MANIFEST pretudindeni, prin orice mijloc. Aceasta este realitatea, acestea sunt problemele si solutiile, nu ceea ce indruga provocatorii, cei care se joaca cu destinele noastre, ale tuturor! Va multumesc, Dorin


Tîrgu Mureş – oraş al armoniei, nu al conflictelor!
Luni, 22 Septembrie 2014 11:35 | Imprimare | Email



Marime text:







Dragi prieteni,



     Vă scriu, nevoit de evenimentele ce se petrec în această perioadă, când se agită din nou spiritele pe tema autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

     Din experienţa acumulată în administraţia mureşeană, vă pot oferi exemple şi situaţii aproape incredibile pentru a vă demonstra până unde poate ajunge naivitatea sau culpabilitatea unor lideri iresponsabili, în efortul păgubos a crea un poligon al conflictelor şi experimentelor periculoase, de neacceptat într-o Europă a valorilor, după anii schilodiţi de comunism.

     Dacă urmăriţi dezbaterile din Consiliul local municipal (în care nu am avut niciodată majoritate) veţi constata că poziţiile reprezentanţilor UDMR au fost dictate mereu din cabinetele de partid, împotriva intereselor oraşului şi a proiectelor de dezvoltare. În loc de viziuni coerente am avut parte de declaraţii sforăitoare şi demagogice vădind aşa zisa preocupare faţă de soarta maghiarilor, pentru care însă nu au făcut nimic. „Grija” lor s-a manifestat în blocarea Centrului de informatică medicală şi dezvoltare IT la Tîrgu Mureş, a  învăţământului de elită care să asigure oraşului locul pe care îl merită, neobosiţi în a crea şi menţine o stare de neîncredere, suspiciune, tensiune şi conflict.

     În toate portofoliile pe care le-au ocupat la nivel central, au fost elaborate acte normative ce au servit o clientelă obtuză, cu un comportament abuziv şi, de multe ori, la limita legii.

     Priviţi aceste gălăgioase ONG-uri de mediu, conduse de iluştri necunoscuţi din zona Harghita, pe care nimeni nu-i întreabă cum au administrat banii, fără să consulte consiliile locale, în dispreţul legii, luând decizii majore ce au creat grave prejudicii atât românilor cât şi maghiarilor. Hoţiile, abuzurile, afacerile, profiturile oneroase din retrocedarea pădurilor în zone româneşti, pentru ca acestea să nu aibă posibilitatea de dezvoltare – toate s-au petrecut sub privirile şi oblăduirea ministrului de resort din acea vreme.

     Din păcate, maghiarii nu-şi dau seama de abjecţia cu care sunt manipulaţi, pentru a fi folosiţi ca masă electorală obedientă, sădindu-li-se ura şi izolarea faţă de români.

     Exemple puteţi vedea la Tîrgu Mureş, unde propaganda şi isteria adâncesc „blestemul secular”. De le cele mai fragede vârste, copilului maghiar i se induce, în mentalitate şi comportament, ideea de minoritar. Este o etichetă aparent simplă, dar cu consecinţe grave asupra personalităţii sale. Este cel mai ticăloşit blestem pe care îl poţi inocula în subconştientul unui copil, pregătindu-l să devină un adult neîncrezător, manipulabil, vulnerabil, captiv unor cercuri de interese şi unor indivizi iresponsabili, care cred că se pot juca cu conştiinţe.

     Judecaţi dumneavoastră dacă într-un astfel de mediu, târât cu bună ştiinţă în zona conflictuală, poţi crea ceva durabil, dacă poţi construi pe drojdia urii şi a lipsei de încredere!

     Despre ce dezvoltare poate fi vorba într-un mediu al zâzaniei şi neîncrederii abil întreţinute, în care demersurile sunt voit demolatoare, ducând spre involuţie, şi nu spre viziuni de viitor, adăugându-se, păgubos, la toată mocirla care azi se numeşte politica din România?!

     Cunosc foarte bine zona, am respectat şi respect tradiţiile, valorile comune, convins că interferenţele culturale te fac mai bogat. Mi-am dorit întotdeauna ca spiritul acestui oraş, cu toată zestrea lui, cu viitorul şi cu speranţele lui, să se confunde cu spiritul oamenilor săi, români şi maghiari. Cunosc familii mixte şi prietenii durabile. Pot afirma cu toată responsabilitatea că românul este capabil să-l înţeleagă pe maghiar. Între ei există compatibilităţi şi încredere, la care liderii atentează cu ură, în mod anacronic şi păgubos.

     Judecaţi dacă într-un astfel de climat poţi să aspiri la prosperitate şi spuneţi-mi câţi dintre maghiarii care au părăsit zona, exasperaţi de sărăcie şi lipsă de perspectivă, s-au întors în „oaza de fericire” promisă de liderii lor?

     Vizitaţi comuna Chichiş (prima localitate dinspre Braşov spre judeţul Covasna, condusă de primar şi consilieri UDMR). Comparaţi localităţile Chichiş , cu populaţie majoritar maghiară, şi Băcel, unde trăiesc români. Nu cred că un maghiar onest nu este revoltat şi ruşinat de sărăcia şi mizeria în care trăieşte vecinul său român, pentru care banii şi proiectele de dezvoltare „s-au oprit” la graniţa dintre localităţi. Faceţi acest exerciţiu şi veţi avea doar un crâmpei din tabloul „idilic” al Ţinutului Secuiesc. Fiindcă exemplele sunt nenumărate.

     Resping categoric această stare de lucruri şi mă străduiesc – aşa cum am făcut mereu - ca Tîrgu Mureşul să fie arealul comun al românilor şi maghiarilor, al concordiei, nu al conflictelor. Îi rog pe maghiarii care sunt sătui de aroganţa şi tupeul declaraţiilor sforăitoare să se implice mai activ pentru a-şi pune în frunte lideri care să muncească în interesul comunităţii, nu al lor personal.

     La Tîrgu Mureş, înţelegând rostul nostru într-o Europă a valorilor, oferim respect, o atitudine onestă şi o construcţie durabilă, împreună cu maghiarii – dar alţii decât liderii lor actuali!



Dr. Dorin Florea,

Primarul Municipiului Tîrgu Mureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.