luni, 25 aprilie 2016

Poliția locală Târgu-Mureș cu conducere cu doi formați de SRI, dintre care unul zburat pentru încălcarea gravă a statutului SRI, precum și cu un condamnat definitiv la 2 ani pușcărie cu suspendare!Poliția locală Târgu-Mureș cu conducere cu doi formați de SRI, dintre care unul zburat pentru încălcarea gravă a statutului SRI, precum și cu un condamnat definitiv la 2 ani pușcărie cu  suspendare!
Gașca penalului Florea înflorește cu specimene foste la SRI/Securitate, precum și cu specimene condamnate definitiv! Pe lângă Bretfelean, zburat de la conducerea SRI Maramureș, se scrie, pentru chestii la prea  multe…grade și… arme, gagiul cu invenția atac al vandalilor în campania hoțului Florea, care l-a și demascat pe electricianul securist pentru cheltuirea banilor publici în campanie pe autocolante (magazin FCM, 1900 de euro). Ultimul penal nenorocit al penalului jegos Florea: Pavel!


http://www.actualmm.ro/ce-a-fost-si-ce-a-ajuns-valentin-bretfelean-fost-sef-al-sri-maramures-s-a-ales-cu-dosar-penal-pentru-serviciile-aduse-pdl/

Valentin Constantin Bretfelean, fostul șef al SRI Maramureș a ajuns o slugă umilă în solda portocaliilor(sau sub ce culoare de camuflaj se ascund acum). Fost ofițer de securitate. Pâna în septembrie 2001, sub grad de maior, a condus secția SRI Maramureș. Demis și trimis în fața Consiliului de Judecata al SRI, pentru abateri grave de la regulamentele instituției.
În urmă cu puțin timp, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a numit prefect al județului Mureș, probabil fără ca să se sinchisească să-i cunoască trecutul. Nici n-a apucat să facă cunoștință cu biroul că s-a schimbat regimul politic și fostul maior SRI a rămas pe drumuri. L-a recuperat rapid Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, care l-a repus șef peste Poliția Locală. Dornic să-și răsplătească șeful pentru ajutorul ce i l-a dat, Bretfeleanu s-a gândit că trebuie să ”facă totul” pentru ca Florea să câștige un nou mandat. Totul, adică inclusiv încălcarea legii, chiar dacă el este plătit din banul public ca să o apere! Pentru faptele comise, Valentin Bretfelean este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cercetările fiind efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.
Să vedem faptele. Mai mulți polițiști locali din subordinea fostului securist au lipit vineri seara, autocolante cu mesaje care puteau crea panică în rândul cetățenilor, la intrările în mai multe blocuri din cartierul mureșean “Tudor Vladimirescu”. Autocolantele conțineau următorul mesaj al Primăriei Târgu-Mureș:
”Primăria Municipiului Târgu-Mureş deţine informaţii certe potrivit cărora reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, în cârdăşie cu grupuri de interlopi, vor vandaliza, în nopţile premergătoare alegerilor din 10 iunie, imobilele şi autoturismele din oraş, prin lipirea de afişe denigratoare, atentând la ordinea şi liniştea publică precum şi la siguranţa şi integritatea bunurilor cetăţenilor municipiului.
Pentru preîntâmpinarea unor astfel de acţiuni menite a crea derută, confuzie şi nelinişte în rândul locuitorilor precum şi pentru protejarea bunurilor acestora, Primăria solicită sprijinul autorităţilor competente, în sensul depistării acestor acţiuni, identificării şi sancţionării făptuitorilor conform legislaţiei în vigoare.
Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, se adresează, în egală măsură, cetăţenilor oraşului, rugându-i să sesizeze orice act de vandalism, apelând – prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă – tel. 112 (apel gratuit) instituţiile statului abilitate a lua măsuri pentru protejarea bunurilor cetăţenilor, respectiv să se adreseze echipajelor de ordine publică aflate în misiune de patrulare în cartiere.
Primarul municipiului are încredere în puterea de discernământ a târgumureşenilor, fără deosebire de naţionalitate, precum şi în corecta apreciere a eforturilor primăriei pentru asigurarea integrităţii bunurilor cetăţenilor şi ale oraşului”.

După constatarea faptelor de către o echipă din cadrul IPJ Mureș, a fost înregistrat un dosar penal. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice de către directorul Direcţiei de Poliţie Locală, Valentin Bretfelean.
ACTUALIZARE: Ministrul Ioan Rus despre cazul Bretfeleanu

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că există “locuri sau momente” în ţară unde “Poliţia Locală se manifestă mai mult ca agent electoral al primarului” şi că, în cadrul analizei pe care o va face, după alegeri, un capitol separat îl vor constitui rolul Poliţiei Locale în desfăşurarea alegerilor şi chiar “schimbarea prerogativelor acestui tip de Poliţie”.
El a spus că cel mai grav caz a fost înregistrat în Mureş, unde şeful Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean, este cercetat penal pentru abuz în funcţie.
“Eu am mai spus, noi am avut întâlniri zonale cu toate structurile ministerului, că sunt locuri unde constatăm că Poliţa Locală se manifestă mai mult ca agent electoral al primarului în funcţie, decât ca instituţie menită şi ea să apere ordinea şi siguranţa cetăţeanului şi chestiuni ce ţin de ordinea de drept într-o comunitate. În aceeaşi categorie încadrez şi atitudinea şefului Poliţiei Locale din Mureş, Valentin Constantin Bretfelean, şi fiindcă am încadrat-o acolo, are un dosar penal şi este deferit Parchetului pentru abuz în serviciu. Nu pentru asta este făcută şi este plătită de comunitate Poliţia Locală. Nu peste tot este aşa. Sunt locuri unde Poliţia Locală îşi face treaba, dar sunt locuri sau momente în care se manifestă ca şi un agent electoral privat al primarului în funcţie – egal că-i PSD, PDL, PNL sau din care partid face parte primarul. (…) S-a făcut anchetă, s-a deferit Parchetului, este în acest moment cercetat penal. De acolo încolo nu ştiu ce vor face ei, mai departe, ceea ce ştiu sută la sută e că după finele acestei alegeri, în interiorul unei analize mari, care se va face, referitor la întreg procesul de desfăşurare, unul dintre capitole va fi şi rolul Poliţiei Locale în desfăşurarea acestei alegeri şi vom vedea în ce măsură aceste concluzii ne vor face să gândim în vreun fel sau altul chiar schimbarea prerogativelor acestui tip de Poliţie”, a declarat Rus.
El a arătat că există locuri unde poliţiştii locali “se manifestă ca agent electoral al celui care îi plăteşte”, deşi “cel care îi plăteşte nu e primarul şi nici Consiliul Local, ci comunitatea”.


Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures

Cod de identificare fiscala: 4322823
Adresa: Piata Victoriei nr.3, Targu Mures
Telefon: +40 0265268330
Fax: +04 0365801856


Ofertant: MEDIA FACTORY INTERNATIONAL SRL

Cod de identificare fiscala: RO28492078
Adresa: STRADA LUNGA NR 1, Sangeorgiu de Mures
Telefon: +40 757058059
Fax:

Detaliu produs / serviciu / lucrare

Denumire: Autocolante A4

CPV: 22462000-6 -
Materiale publicitare (Rev.2)

Unitate de masura: bucata

Data publicare: 01.04.2012 20:58

Descriere:
Autocolante a€“ format A4, suport PVC, print digital real solvent ink, 4+0


Detaliu achizitie

Denumire: [DA2850300]
Autocolante a€“ format A4

Cantitate: 3000.00
(bucata)

Data initiere: 23.04.2012 14:27

Data limita etapa: 26.04.2012 17:00
( Ofertare )

Pret maximal: 2.78 RON
(0.64 EUR)

Descriere:
Autocolante a€“ format A4, suport PVC, print d

Data: 2016-04-22 Ora: 09:30
Complet: CA 5 NCPP
Solutie: Soluţionare Pronuntata in data de 2016-04-22
Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 2 lit. „a” din C.pr.pen., admite apelul declarat de Parchetul de pe langă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia judiciară penală, ?i de apelan?ii / inculpaţi / intimaţi locotenent colonel Pop Răzbuc Ioan, colonel Dumitru Pavel şi maior Tompea Daniel împotriva Sentinţei penale nr. 8 pronunţată de Tribunalul Militar Cluj la data de 08 februarie 2015 în dosarul nr. 18/752/2013. În temeiul art. 421 pct. 1 lit. „b” din C.pr.pen., respinge apelul declarat de apelantul - inculpat – intimat plt. maj. Ioniţă Liviu şi de partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita împotriva Sentinţei penale nr. 8 pronunţată de Tribunalul Militar Cluj la data de 08 februarie 2015 în dosarul nr. 18/752/2013. Desfiinţează Sentinţa penală nr. 8 pronunţată de Tribunalul Militar Cluj la data de 08 februarie 2015 în dosarul nr. 18/752/2013, şi rejudecand: I.1. în temeiul art. 741 alin. 2 teza a II-a cu referire la art. 91 lit. „c” din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din C.pen., aplică inculpatului locotenent colonel POP RĂZBUC IOAN, sancţiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1000 lei pentru săvarşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. art. 5 din C.pen., care constă în aceea că a folosit doi militari din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita pentru renovarea apartamentului aflat în proprietatea acestui inculpat; I.2. în temeiul art. 396 alin. 5 din C.pr.pen. cu aplicarea art. 16 alin. 1 lit. „b” din C.pr.pen., achită pe inculpatul locotenent colonel POP RĂZBUC IOAN, cu privire la săvarşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal din 1969 şi a art. 5 din C.pen., care constă în aceea că a folosit doi militari din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita pentru renovarea unor spaţii de cazare care aparţin U.M. 0638 Miercurea Ciuc şi Bancpost Miercurea Ciuc; I.3. în temeiul art. 396 alin. 5 din C.pr.pen. cu aplicarea art. 16 alin. 1 lit. „c” din C.pr.pen., achită pe inculpatul locotenent colonel POP RĂZBUC IOAN, cu privire la săvarşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal din 1969 şi a art. 5 din C.pen., care constă în aceea că a încuviinţat folosirea a doi militari din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita pentru renovarea apartamentului aflat în proprietatea inculpatului plt. adj. Ioniţă Liviu; I.4. în temeiul art. 396 alin. 5 din C.pr.pen. cu aplicarea art. 16 alin. 1 lit. „c” din C.pr.pen., achită pe inculpatul locotenent colonel POP RĂZBUC IOAN, cu privire la săvarşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 246 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal din 1969 şi a art. 5 din C.pen., care constă în aceea că a încuviinţat folosirea soldatului Tudoran Petronel din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita pentru renovarea apartamentului aflat în proprietatea inculpatului plt. adj. Ioniţă Liviu, cu consecinţa vătămării sănătăţii şi integrităţii corporale a acestui soldat; II.1. în temeiul art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 41 alin. 2, a art. 74 alin.1 lit. „a” şi „c”, a art. 76 alin. 1 lit. „c” din Codul penal din 1969 şi a art. 5 din C.pen. condamnă pe inculpatul plt.adj. IONIŢĂ LIVIU, cadru militar activ la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, la pedeapsa închisorii de 2 ani; II.2. în temeiul art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 41 alin. 2, a art. 74 alin.1 lit. „a” şi „c”, a art. 76 alin. 1 lit. „c” din Codul penal din 1969 şi a art. 5 din C.pen. condamnă pe inculpatul plt.adj. IONIŢĂ LIVIU, cadru militar activ la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, la pedeapsa închisorii de 2 ani; II.3. în temeiul art. 33 lit. „a” şi a art. 34 lit. „b” din Codul.penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din C.pen., inculpatul plt.maj. IONIŢĂ LIVIU va executa o singură pedepasă cu închisoarea de 2 ani; II.4. în temeiul art. 64 lit. „a”, „b” şi „c” din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din C.pen., aplică inculpatului plt.maj. IONIŢĂ LIVIU pedeapsa completară a interzicerii exercitării pe o durată de 3 ani a: - dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; - dreptului de a ocupa o funcţie implicand exerciţiul autorităţii de stat; - dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvarşirea infracţiunii; II.5. în temeiul art. 81 şi art. 82 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art, 5 din C.pen., suspendă condiţionat executarea pedeapsei cu închisoarea de 2 ani aplicată inculpatului plt.maj. IONIŢĂ LIVIU prin decizia penală de faţă pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Pune în vedere inculpatului plt.maj. IONIŢĂ LIVIU dispoziţiile art. 83 din C.pen din 1969, potrivit cărora săvarşirea unei infracţiuni pe durata termenului de încercare conduce la revocare suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicate acestui inculpat; II.6. în temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei accesorii aplicate inculpatului plt.maj. IONIŢĂ LIVIU prin decizia penală de faţă, pe durata termenului de încercare pentru care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu închisoarea ce a fost aplicată acestui inculpat prin această decizie penală; III.1. stabileşte în sarcina inculpatului colonel (r) DUMITRU PAVEL, pedepasa închisorii de 1 an şi 6 luni pentru săvţrşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 269 alin. 1 din C.pen. cu aplicarea art. 5 din.C.pen.; III.2. stabileşte în sarcina inculpatului colonel (r) DUMITRU PAVEL, pedepasa închisorii de 1 an pentru săvţrşirea infracţiunii de fals intelectual, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 321 alin. 1 din C.pen. cu aplicarea art. 5 din.C.pen.; III.3. stabileşte în sarcina inculpatului colonel (r) DUMITRU PAVEL, pedepasa închisorii de 6 luni pentru săvţrşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 323 din C.pen. cu aplicarea art. 5 din.C.pen.; III.4. în temeiul art. 38 alin. 1 cu aplicarea art. 39 alin.1 lit. „b” din.C.pen. stabileşte în sarcina inculpatului colonel (r) DUMITRU PAVEL pedeapsa închisorii de 2 ani, compusă din pedeapsa cea mai grea dintre pedepsele stabilite prin prezenta hotărare, respectiv aceea de 1 an şi 6 luni la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte două pedepse stabilite, respectiv un spor de 6 luni închisoare; III.5. în temeiul art. 83 alin.1 cu referire la art. 84 alin. 1 din.C.pen., dispune amanarea aplicării pedepsei închisorii de 2 ani stabilită în sarcina inculpatului colonel (r) Dumitru Pavel prin prezenta hotărare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, în temeiul art. 85 alin.1 din C.pen., inculpatul colonel (r) DUMITRU PAVEL trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe langă Tribunalul Mureş, la datele fixate de acesta ; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa ; c) să anunţe Serviciului de Probaţiune de pe langă Tribunalul Mureş, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă Serviciului de Probaţiune de pe langă Tribunalul Mureş; e) să comunice Serviciului de Probaţiune de pe langă Tribunalul Mureş informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă . Atrage atenţia inculpatului colonel (r) Dumitru Pavel cu privire la dispoziţiile art. 88 din C.pen. a căror nerespectare atrage revocarea beneficiului amanării aplicării pedepsei închisorii; III.6. în temeiul art. 64 lit. „a”, „b” şi „g” din C.pen., aplică inculpatului colonel (r) DUMITRU PAVEL pedeapsa completară a interzicerii exercitării pe o durată de 3 ani a: - dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice; - dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; - dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit inculpatul pentru săvarşirea infracţiuniilor pentru care a fost dedus judecăţii în cauza de faţă; IV.1. stabileşte în sarcina inculpatului maior TOMPEA DANIEL, cadru militar activ la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, pedepasa închisorii de 1 an şi 6 luni pentru săvţrşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 269 alin. 1 din C.pen. cu aplicarea art. 5 din.C.pen.; IV.2. stabileşte în sarcina inculpatului maior TOMPEA DANIEL, cadru militar activ la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, pedepasa închisorii de 1 an pentru săvţrşirea infracţiunii de fals intelectual, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 321 alin. 1 din C.pen. cu aplicarea art. 5 din.C.pen.; IV.3. stabileşte în sarcina inculpatului maior TOMPEA DANIEL, cadru militar activ la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, pedepasa închisorii de 6 luni pentru săvţrşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 323 din C.pen. cu aplicarea art. 5 din.C.pen.; IV.4. în temeiul art. 38 alin. 1 cu aplicarea art. 39 alin.1 lit. „b” din.C.pen. stabileşte în sarcina inculpatului maior TOMPEA DANIEL pedeapsa închisorii de 2 ani, compusă din pedeapsa cea mai grea dintre pedepsele stabilite prin prezenta hotărare, respectiv aceea de 1 an şi 6 luni la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte două pedepse stabilite, respectiv un spor de 6 luni închisoare; IV.5. în temeiul art. 83 alin.1 cu referire la art. 84 alin. 1 din.C.pen., dispune amanarea aplicării pedepsei închisorii de 2 ani stabilită în sarcina inculpatului maior TOMPEA DANIEL prin prezenta hotărare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, în temeiul art. 85 alin.1 din C.pen., inculpatul maior TOMPEA DANIEL trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe langă Tribunalul Harghita, la datele fixate de acesta ; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa ; c) să anunţe Serviciului de Probaţiune de pe langă Tribunalul Harghita, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă Serviciului de Probaţiune de pe langă Tribunalul Harghita; e) să comunice Serviciului de Probaţiune de pe langă Tribunalul Harghita informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă . Atrage atenţia inculpatului maior TOMPEA DANIEL cu privire la dispoziţiile art. 88 din C.pen. a căror nerespectare atrage revocarea beneficiului amanării aplicării pedepsei închisorii; IV.6. în temeiul art. 64 lit. „a”, „b” şi „g” din C.pen., aplică inculpatului maior TOMPEA DANIEL pedeapsa completară a interzicerii exercitării pe o durată de 3 ani a: - dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice; - dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; - dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit inculpatul pentru săvarşirea infracţiuniilor pentru care a fost dedus judecăţii în cauza de faţă; V. în temeiul art. 112 alin.1 lit. „e” din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din C.pen., dispune confiscarea sumei de 184,20 lei de la inculpatul plt.adj. Ioniţă Liviu reprezentand avantajul patrimonial ce a fost obţinut de acesta prin comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. VI. în temeiul art. 112 alin.1 lit. „e” din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din C.pen., dispune confiscarea sumei de 138,48 lei de la inculpatul colonel Pop Răzbuc Ioan reprezentand avantajul patrimonial ce a fost obţinut de acesta prin comiterea infracţiunii de abuz în serviciu . VII. ia act despre faptul că inculpatul locotenent colonel Pop Răzbuc Ioan a achitat integral prejudiciul cauzat părţii civile Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita (U.M. 0586 Miercurea Ciuc) în cuantum de 1168,50 lei conform recipisei de consemnare nr.847083/1 din data de 25.11.2014, seria TA nr.3119455 emisă de CEC BANK şi a chitanţei nr.7227349/1 din data de 25.11.2014 emisă de CEC BANK.; VIII. Ia act despre faptul că inculpatul plt. adj. Ioniţă Liviu a achitat integral prejudiciul cauzat părţii civile Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita; IX. Ia act despre faptul că partea civilă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita nu mai are solicitări pe latură civilă împotriva inculpaţilor; X. .în temeiul 397 alin. 1 din C.pr.pen., a art. 998 şi a art. 1000 alin.1 şi 3 din Codul civil de la 1864, admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Tudoran Petronel, şi pe cale de consecinţă obligă pe inculpatul plt. adj. IONIŢĂ LIVIU şi pe partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, în solidar, să plătească acestei părţi civile: - suma de 25.000 euro în echivalent lei la data plăţii cu titlul de daune morale; - o prestaţie periodică lunară reprezentand contravaloarea unui procent de 17,5% din salariul minim pe economie, începand cu data încetării calităţii de militar în termen pentru această parte civilă şi pană la data împlinirii varstei legale de pensionare sau pană la încetarea cauzei care provoacă diminuarea capacităţii de muncă a acestei părţi civile. XI. în temeiul 397 alin. 2 cu aplicarea art. 254 din C.pr.pen. şi cu referire la art. 20 din Legea nr. 78/2000, institue poprirea asupra sumelor datorate de către terţi inculpatului plt. adj. Ioniţă Liviu şi părţii responsabile civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, pană la concurenţa sumelor datorate de aceste două părţi părţii civile Tudoran Petronel, respectiv: - sumei de 25.000 euro în echivalent lei la data plăţi; - sumei care reprezintă cunatumul lunar al unui procent de 17,5% din salariul minim pe economie calculat de la data încetării calităţii de militar în termen pentru partea civilă Tudoran Petronel pană la data pronunţări prezentei decizii; - sumei care reprezintă cuantumul lunar al unui procent de 17,5% din salariul minim pe economie aferent fiecărei luni după data pronunţări prezentei decizii pană la data încetării plăţii prestaţiei periodice lunare stabilită în favoarea părţii civile Tudoran Petronel prin prezenta decizie; XII. în temeiul art. 274 alin. 1şi 3 din C.pr.pen., obligă la plata cheltuielilor judiciare către stat astfel: - plt.adj. Ioniţă Liviu în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita suma de 4000 lei: - locotenent colonel Pop Răzbuc Ioan suma de 4000 lei; - colonel (r) Dumitru Pavel suma de 4000 lei; - maior.Tompea Daniel suma de 4000 lei . Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 aprilie 2016.
Tip solutie: Hotarare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu