miercuri, 20 aprilie 2016

UMF Târgu-Mureș rezolvă problema stagiilor în limba maghiară. Cum rămâne cu cartelul și cu afacerile pungașilor din UMF pe instituție, cu propriile firme?!UMF Târgu-Mureș rezolvă problema stagiilor în limba maghiară. Cum rămâne cu cartelul și cu afacerile pungașilor din UMF pe instituție, cu propriile firme?!
Pentru DNA Târgu-Mureș și Consiliul concurenței, subiectul cartel UMF-uri. Cu întâlnire la Sibiu sau Brașov, prețuri stabilite pentru toate UMF-urile din țară, minimum 8000 de lei per an universitar. La Târgu-Mureș, bandiții au săltat peste noapte prețurile, de la 4500 la 8000 de lei, respectiv 8500 lei  la 5000 de euro! Pentru cunoscători, afacerile bandiților din conducere pe propriile firme la UMF, atenție la sportul pe UMF și banii publici aferenți, atenție la regata UMF, cu 200.000 de lei umflați doar aici de la mafiotul din primărie!


UMF Targu Mures a castigat definitiv procesul privind stagiile clinice ale studentilor in limba romana
Hotnews zicere:
Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures a castigat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), procesul in care o serie de asociatii si partide politice maghiare solicitau anularea standardului Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) ca stagiile clinice ale studentilor sa se desfasoare exclusiv in limba romana, informeaza Agerpres. Sentinta data de judecatorii ICCJ este definitiva.

Prin Decizia nr. 1233/19.04.2016, ICCJ a respins recursul declarat de Asociatia Maghiara pentru Pregatirea Medicala si Farmaceutica din Romania, Asociatia Studentilor Maghiari din Targu Mures, Asociatia EMNT EGYSULET si Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) impotriva Sentintei nr.1350 din 30 aprilie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti, prin care s-a respins actiunea impotriva documentului ARACIS ca fiind neintemeiata.

Rectorul UMF Targu Mures, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat marti, pentru Agerpres, ca decizia ICCJ incheie un lung sir de procese initiate in ultimii 4 ani impotriva institutiei, legate de Carta UMF, de modul de organizare a activitatii academice si de aplicarea Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, toate fiind castigate de Universitatea de Medicina si Farmacie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu