marți, 5 aprilie 2016

Ieșenii descoperă abia acum reducerea de 50 la sută pe transport. Bandiții din Primăria Tîrgu-Mureș folosesc de mult reducerea 100 la sută pentru firma escrocului cunoscut!



Ieșenii descoperă abia acum reducerea de 50 la sută pe transport. Bandiții din Primăria Tîrgu-Mureș folosesc de mult reducerea 100 la sută pentru firma escrocului cunoscut!
Din momentul dragostei între mega-hoțul român din primărie și PDL și retardatul escroc din primărie și PDL, decontări fără număr pe hoție etnică! Cum alții nu au escroc ordinar cu mită Coral și pe PFA, banii publici nu sunt furați de retardat ieșean!
Elevii si studentii ieseni vor beneficia de bilete si abonamente reduse cu 50% la transportul local in comun
de I.C.     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 14:28 Actualitate | Esenţial

Consiliul Local al Municipiului Iasi a aprobat joi, cu majoritate de voturi, un  proiect initiat de Liga Studentilor din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi (LS IASI) prin care se propune reducerea cu 50% a tarifelor la transportul local in comun pentru studentii si elevii ieseni, anunta LS Iasi.

Conform proiectului aprobat joi, biletele si toate abonamentele vor fi reduse la jumatate de pret. Pentru ca biletele sa fie valide, studentii vor trebui sa poarte asupra lor carnetul de student sau o legitimatie de calatorie, iar elevii carnetul de elev. Studentii si elevii orfani sau care provin din centrele de plasament vor beneficia de gratuitate la transportul local in comun.

De aceste reduceri vor beneficia atat studentii de la universitatile de stat, indiferent daca urmeaza o forma de invatamant bugetata sau cu taxa, cat si studentii de la universitatile private, precum si elevii.

Hotararea va intra in vigoare in cel mult doua saptamani, avand in vedere termenul maxim de 10 zile pe care Consiliul Local il are pentru a trimite hotararea pentru verificare la Institutia Prefectului si termenul de 5 zile pe care aceasta din urma il are pentru a verifica legalitatea hotararii, anunta LS Iasi.

Tot joi a fost adoptat si proiectul de hotarare initiat de catre executivul Consilului Local, prin care ar urma ca abonamentele studentesti subventionate in parteneriat cu universitatile, de care beneficiaza circa jumatate dintre studentii ieseni, sa fie reduse de la 13 la 10 lei.

"Astazi, municipiul Iasi a devenit primul centru universitar din tara in care se respecta Legea Educatiei Nationale in ceea ce priveste acordarea de reduceri la transportul local in comun pentru elevi si studenti. Este un drept al nostru garantat de lege si care vine in sprijinul elevilor si studentilor de astazi, dar in acelasi timp va reprezenta un adevarat avantaj pentru urmatoarele generatii. Suntem increzatori ca Iasul va reprezenta cu adevarat un exemplu de buna practica pentru celelalte centre universitare, astfel incat de aceasta prevedere a Legii Educatiei sa beneficieze, cum de altfel este absolut firesc, toti studentii din Romania, in cel mai scurt timp", a declarat Silvian-Emanuel Man, presedinte LS Iasi.

Popunerea a fost initiata de Liga Studentilor din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi (LS IASI) si sustinut de Liga Studentilor din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veteriana "Ion Ionescu de la Brad" (LSUSAMV), Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI), Asociatia Studentilor Bioingineri (ASB), Asociatia Studentilor Chimisti CHEMIS si Liga Studentilor de la Mecanica (LSM).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.