sâmbătă, 2 aprilie 2016

Maria Andrieș, din nou despre hoțiile clubului bandiților PDL Mureș, din banii fraierilor de contribuabili furați de mafia românească



Maria Andrieș, din nou despre hoțiile clubului bandiților PDL Mureș, din banii fraierilor de contribuabili furați de mafia românească

Stadion Trans-Sil din Târgu Mureş a fost scos la licitaţie de ANAF, în contul unor datorii la stat ale unui ONG. Din anunţul publicat de Fisc, reiese că Asociaţia „Fotbal Club ASA 2013 Tg. Mureş” şi garantul ei, Asociaţia Club Sportiv Trans-Sil 2008, deţin bucăţi importante (tribune, vestiare) din arena pe care evoluează ASA.

Oricât ar fi de tentant pentru suporteri să ia acasă banca de rezerve suvenir, în schimbul fabulosului preţ de numai 1.000 de euro, să ţină cont că au plătit deja pentru asta. Au plătit stadionul, au plătit renovarea stadionului în 2010, nocturna luată de la Urziceni cu 300.000 de euro şi instalată cu 600.000 de euro, după cum aţi citit în Gazeta, la vremea respectivă. Au plătit pentru tot: şi scaunele, şi biletele pe scaune.

Statul cel fraier şi uituc

Prin Hotărârea de Guvern nr. 883/2010, Stadionul Trans-Sil, fost Municipal, trecea din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei în domeniul public al municipiului Târgu Mureş şi în administrarea Consiliului Local. Autorităţile locale aveau obligaţia să-l întreţină, să nu-i schimbe destinaţia. În caz contrar, Ministerul Educaţiei şi ANST îşi rezervau dreptul de a-l lua înapoi.

În anexele H.G.-ului menţionat, stadionul apare ca având un număr de înregistrare la Ministerul Finanţelor Publice: 37.008. Este clasificat şi inventariat ca fiind un bun al statului. L-au descentralizat, cum ar veni, acum îl dezmebrează şi-l vând ca pe fierul vechi.

Cum a ajuns stadionul în patrimoniul unor ONG-uri, numai Primăria şi Consiliul Local din Târgu-Mureş pot să explice. Iată ce trebuie cercetat, înainte de a ne trezi cu un val de procese ale statului contra statului care execută statul.

Nu ne vindem ţara, dar asta nu înseamnă că nu ne-o pot şterpeli unii de sub nas. După preluare, în septembrie 2010, fostul viceprimar Claudiu Maior anunţa lucrări de modernizare de „aproape 1,5 milioane de euro, sumă ce se va achita în doi ani, din rezerva bugetară”.

Acum, ANAF a evaluat la 1 milion de euro stadionul, adică „grup sanitar, bazin pentru baie, vestiar sportiv, culoar de acces, sediu administrativ şi vestiar arbitrii, magazie de materiale centrală termică, tribuna C, tribuna D, tribuna E”. Nu-l vinde chiar pe tot, deşi ar putea. De vreme ce tot stadionul e al statului. Al unui stat care a devenit fie amnezic, fie mai fraier decât eram obişnuiţi.

Să vândă pe bucăţi şi salariul lui Mutu!

Cele două ONG-uri, pe care Fiscul le consideră proprietarele arenei, au fost finanţate de la bugetul local. Prima, printr-un contract de asociere, semnat în 2005. A doua, asociaţia care subîntinde clubul de fotbal ASA Tg. Mureş, a primit bani publici printr-o serie de hotărâri de CL ajunse probe într-un dosar de corupţie.

E drept, pe cheltuiala ASA, stadionul a fost modernizat şi igienizat din nou, în iarnă, pentru a primi aviz ISU. Dar schimbarea nuanţei de lavabil nu  echivalează cu o schimbare de proprietar, de la stat la privat. Oricum, „privat” e un fel de a spune, aici. Deşi are venituri şi din alte surse (drepturi TV, publicitate), echipa a rămas dependentă de fondurile de la bugetul local.

ANAF se străduieşte acum să cârpească găurile date de asociaţiile fotbalistice în finanţele publice. Este minunat! Este sublim! Intenţia contează! ANAF apără interesul contribuabilului din Târgu Mureş! Nu-i mai rămâne decât să-şi vândă propriul sediu la licitaţie şi să suporte cheltuiala cu salariul lui Mutu. Să nu mai fie taxaţi cetăţenii pentru asta!

Licitaţia pentru stadionul Trans-Sil oscilează între o schemă piramidală din care câştigă numai vârfurile, adică ONG-urile controlate de aleşii locali, şi o strategie de teleshopping din care contribuabilul iese dublu scărmănat. Pui un ban, primeşti un stadion, mai pui un ban, primeşti o echipă. Dar, dacă te mişti repede şi dai ceva în plus, pentru deranj, obţii o reducere de 500.000 de euro, la prima strigare, şi poţi primi toate astea acasă, colet, plus o transversală bonus! Ocazie unică! Pomană curată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.