marți, 5 aprilie 2016

Cât de proștii sunt mituitorii lui Maior, Coral…Cât de proștii sunt mituitorii lui Maior, Coral…
…suficient de proști ca să lipească anunț cu capul în jos! DNA Târgu-Mureș,  cum a rămas  cu mita Coral luată de Maior prin Kagan, de care scrie EVZ?
 Descinderile făcute DNA la primăriile din Transilvania, care au avut relații comerciale cu societatea Coral Impex SRL, au la bază un alt dosar vechi de un și șase luni. Informațiile despre posibilele acte de corupție comise de funcționarii publici exista din luna aprilie 2014, pe vremea când procurorii DNA Cluj instrumentau dosarul de corupție care se referă la Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj.


Firma care a adus urgia DNA în primăriile ardelene se numește Coral Impex, este din Ploiești și este patronată de Alexandru Badea. Firma a avut în 2014, un cifră de afaceri de 25.4 milioane lei și un profit net de 5.4 milioane lei.
Surse judiciare susțin că dosarul penal care îl vizează pe Alaxandru Badea, patronul firmei Coral Impex, a fost disjuns din dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului JUdețean Cluj, Horea Uioreanu.
EvZ vă prezintă, în exclusivitate, o parte din probele adunate de DNA Cluj în lunile aprilie și mai 2014, care se referă direct la patronul Coral Impex, Alexandru Badea dar și la funcționarii a căror birouri au fost percheziționate, miercuri, de anchetatori.
Contract prelungit din pix
La prima oră a dimineții de miercuri, procurorii DNA și jandarmii au descins la Primăria Cluj Napoca și au sigilat două birouri din cadrul Direcției Tehnice. Cei doi funcționari vizați, Adriana Măgureanu și Mariana Capotă, au fost puși sub acuzare de DNA pentru luare de mită.

Concret, DNA susține că Adriana Măgurean a primit mită diverse produse pentru certificarea pentru conformitate a documentației depusă de firma respectivă, în vederea aprobării plăților pentru serviciile prestate”.
În schimb, susțin procurorii DNA, Mariana Capotă, funcționar la Direcția Tehnică Cluj a primit suma de 8.600 de lei pentru ”verificarea și întocmirea documentației pentru plată referitoare la serviciile DDD (Dezinfecție, Dezinsecție, Deratizare) prestate de firma respectivă”.
Doar în cursul acestui a, Primăria Cluj Napoca a achitat către Coral Impex SRL, servicii în valoare de 8,5 milioane de lei. În total, în ultimii nouă ani, doar de la Primăria Cluj Napoca, firma Coral a încasat peste 15 milioane de euro.
Parandărăt de aproape 50 la sută
Consilierul lui Uioreanu, Răzvan Pop a fost primul personaj care a pomenit de șpăgile date de Badea. ”Ulterior, am fost căutat de de Badea Alexandru și de Ciprian care mi-au înmânat sume de bani destinate lui Horea Uioreanu”, a declarat Pop, care a mai precizat că, în total a primit de la Badea și omul acestuia suma de 70.600 de lei.

Cele mai comentate:Declaraţia lui Răzvan Pop la DNA
Perchezițiile de la Mureș
După declarațiile complete făcute de consilierul lui Uioreanu, DNA a pus sub ascultare telefonul lui Badea. Așa s-a aflat că acesta are relații apropiate cu Primăriile Zalău și Târgu Mureș. La Târgu Mureș, procurorii DNA au făcut percheziție la biroul și la locuința lui Ildiko Kagan (foto), șef Serviciu Control Activități Edilitare.

O interceptare dintre Badea și Ildiko Kagan arată că ce doi se cunoșteau și chiar se întâlneau în anumite localuri din Târgu Mureș.
Badea: Voiam să vă întreb dacă v-ați putea vedea cu mine? Eu sunt pe aci, dar să-mi spuneți unde să vin.
Ildi: Acum eu îs sus la Primărie.
Badea: În afară de acolo.
Ildi: Pot să vă sun așa, în 20 de minute?
Badea: Da. Sunați-mă.
Înainte de a vorbi cu directoarea Kagan de la Primăria Mureș, Alexandru Badea poartă o discuție cu un angajat și vorbește cu acesta despre plățile pe care trebuie să le facă, cel mai probabil funcționarilor publici.
Domn: Alina vă întreabă dacă s-a reușit - cumva - să se facă plățile?
Badea: Acuma când mă duc, fac plăți: la Neon fac mâine ...
Domn: Am înțeles.
Badea: A voiam să știu dacă, cei de la Târgu Mureș, dau drumul la ceva?
Domn: Săptămâna asta o să dea drumul la ceva, dar nu știm încă la cât.
Badea: Da, să se ducă la directoarea economică ... Îl sun eu și pe Claudiu (n.n. viceprimaruil orașului Târgu Mureș, Claudiu Maior).
Alexandru Badea de la Coral Impex avea o relație foarte apropiată și cu viceprimarul din Mureș, Claudiu Maior, cu care se tutuia, la telefon.
Viceprimar: Pe unde ești, ai venit în țară?
Badea: Am venit în țară ...
Viceprimar: Intră până la mine, la Mureș, dacă poți, mâine dimineață, la prima oră.
Badea: Haideți că încerc mâine.
La Zalău se duce cu vinul și tainul
Tot ieri, procurorii DNA au descins la Primăria Zalău și au solicitat acte legate de activitatea firmei Coral Impex. ”Anchetatorii au percheziționat biroului lui Ștefan Jugreștean, șeful direcției Corp Control. Se pregătesc documente legate de acest contract. Este un  contract multianual. A avut loc licitație în anul 2012”, a declarat, pentru EvZ, primarul Căpâlnașiu (foto).

În dosar de corupție a lui Horea Uioreanu au fost strecurate mai multe stenograme ale unor discuții susprinse între Alexandru Badea și Ștefan Jugreștean, în care se vorbește codificat de plata parandărătului.
Jugreștrean: Astăzi îi ziua lui domnu primar.
Badea: Bine că mi-ați spus, să-i trimit și eu un mesaj de felicitare.
Jugreștean: Mă gândeam că poate ... să nu uitați, în ideea asta am sunat ca să nu uitați.
Badea: Da, foarte bine că mi-ați spus ... V-am zis că pe data de 10 așa, o să vin și eu pe acolo, dar poate vin ceva mai devreme, să văd, funcție de ... vă aduc și un vin de ăla bun. Un vin roșu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu