miercuri, 20 aprilie 2016

Claudiu Maior, dat de EVZ cu mită Coral după ședințe conduse chiar de el, se laudă cu afacerea Coral! Banii dați sponsorului PDL sub titulatura taxă de….habitat! DNA Târgu-Mureș, cum a rămas cu mita Kagan-Maior?!Claudiu Maior, dat de EVZ cu mită Coral după ședințe conduse chiar de el, se laudă cu afacerea Coral! Banii dați sponsorului PDL sub titulatura taxă de….habitat! DNA Târgu-Mureș, cum a rămas cu mita Kagan-Maior?!
Escroc prins cu hoție pe PFA atunci când nu avea voie să-și facă PFA la banditul lui de partid și primărie, cu mențiune cu mită Coral!

În perioada 18 - 24 aprilie Primăria municipiului Tîrgu Mureş, cu sprijinul SC Coral Impex SRL efctuează mai multe tratamente de deratizare şi dezinsecţie pe domeniile public şi privat ale municipiului. Lucrările se realizează în baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor de deratizare şi dezinsecţie şi au ca obiectiv prevenirea şi combaterea infestării cu rozătoare şi insecte dăunătoare, responsabile cu producerea de îmbolnăviri în rândul populaţiei. În executarea lucrărilor sunt angrenate 10 echipe, care vor acţiona concomitent pe întreaga suprafaţă a oraşului, atât cu pulverizatoare mecanice portabile, cât şi cu pulverizatoare de mare putere autopurtate. Precizăm că produsele folosite fac parte din grupe de toxicitate avizate de Ministerul Sănătăţii. Locuitorii care doresc să obţină mai multe detalii referitoare la aceste lucrări sunt invitaţi să sune la nr. de telefon 0265-256004.


DNA Târgu-Mureș, cum e cu mită luată de Maior și Kagan? Se prescrie sau ce?DNA Târgu-Mureș, cum e cu mită luată de Maior și Kagan? Se prescrie sau ce?
Evenimentul zilei publica un articol în care cei de la DNA concluzionau că un bou a luat mită după modelul Claudiu Maior! Șnapanul pe PFA  inventat special la porcul lui de partid era, deci, unitate de măsură pentru mita Coral. Și cum la Târgu-Mureș ședințele cu dedicații pentru hoții Coral erau conduse doar de Maior mita luată de acesta pare perfect normală. DNA Târgu-Mureș s-a lăudat doar cu percheziție la intermediara mitei pentru Maior, la Kagan Ildiko, eminența cenușie implicată și în afaceri cu porcul de Țerbea! Cum rămâne cu Maior, cel care ar fi încasat mita de la Coralul sponsor și al PDL și care întorcea banii la borfașii lui Florea prin sponsorizări Iglesias sau Zile târgumureșene?!

EXCLUSIV EVZ. Schijele corupției din Dosarul Uioreanu îi lovesc pe edilii din Zalău și Târgu Mureș

Autor: Mihai Şoica | vineri, 29 august 2014 | 8 Comentarii | 3560 Vizualizari
  Radu Căpâlnașiu, primarul Zalăului, este acuzat de DNA că a primit șpagă după modelul Uioreanu
În ambele cazuri, pentru a se da mită, s-ar fi folosit „modelul Cluj-Uioreanu”, prin angajați interpuși.

Dosarul care îl priveşte Horea Uioreanu, preşedintele arestat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost o sursă excelentă pentru procurorii DNA de a descoperi şi alte fapte de corupţie, în care ar fi implicaţi primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Sergiu Maior.
Cei doi edili au fost filați de SRI, iar telefoanele lor au fost puse sub ascultare după ce procurorii DNA Cluj au descoperit că un om de afaceri care îi dădea șpagă lui Uioreanu proceda asemănător și în cele două cazuri.
În cursul lunii martie 2014, procurorii DNA au aflat de la principalul martor al acuzării din Dosarul Uioreanu, Răzvan Pop, că patronul firmei Coral Impex SRL din Ploieşti, Alexandru Badea, i-a dat preşedintelui CJ Cluj, o şpagă de 70.600 lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj.
..

Pornind de la această informație, procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Cluj aprobare pentru filarea și interceptarea convorbirilor telefonice purtate de Alexandru Badea cu diverse persoane.
Se lucra prin interpuși
Aşa s-a descoperit faptul, susţine DNA, că patronul de la Coral Impex SRL i-ar fi avut pe statul de plată al şpăgilor şi pe primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi pe viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Maior. „Astfel, s-a stabilit că, în mod regulat, omul de afaceri remite sume de bani decizionalilor de la nivelul primăriilor din Zalău și Târgu Mureș, sumele de bani fiind consecutive plăților aferente contractelor încheiate între Coral Impex și instituțiile publice”.
La fel ca şi în cazul lui Uioreanu, care lua mită prin intermediul şefului său de cabinet, Răzvan Pop, DNA a descoperit că primarul din Zalău se folosea de serviciile lui Vasile Jugrestan, directorul Corpului de Control din Primăria Zalău, în timp ce viceprimarul Maior lucra prin intermediul lui Ildiko Kagan, şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

„Punctual, s-a stabilit că, pentru plăţi efectuate de Primăria Zalău la finele lunii martie 2014, omul de afaceri Badea Alexandru a întrat în legătură cu un angajat al instituţiei publice (Jugrestan Vasile - n.r.), căruia i-a promis că va face o vizită la Zalău, la data de 10 aprilie 2014, când va aduce ce a promis, şi a cerut să-i fie aranjată o întâlnire şi cu primarul Căpâlnaşiu Victor”.
Primarul din Zalău susţine că instituţia pe care o conduce are un contract cu firma Coral în valoare de 800.000 de lei. „Nu mai țin minte dacă anul acesta m-am întâlnit cu Alexandru Badea și nici nu îmi pot explica de ce angajatul nostru Jugrestan apare în înterceptări. Noi am avut mai multe diferenduri cu cei de la Coral şi le-am reţinut bani pentru lucrări efectuate pe suprafeţe mai mari decât cele reale”, a spus primarul Căpâlnaşiu.
Vicele se jură că nu a primit șpagă
Primăria Târgu Mureş are un contract cu societatea Coral Impex în valoare de 1.8 milioane lei. Exact ca la Zalău, patronul de la Coral Impex a discutat în data de 25 martie 2014 cu Kagan Ildiko, șefa Serviciului de Control, la scurt timp după plata unei tranşe din contractul de 1.8 milioane de lei.
„Așa cum rezultă din contactele avute în zilele de 25 și 26 martie 2014, între Badea Alexandru și funcționarii din instituția publică, sumele de bani remise sunt destinate numitului Maior Claudiu, viceprimar, persoană care ține și ea, în mod frecvent, legătura cu Badea Alexandru”, se arată într-un document al DNA, aflat la dosarul de corupţie care îl priveşte pe Horea Uioreanu.
„Prostii. Nu am primit bani”
Viceprimarul din Târgu Mureş a catalogat drept „prostii” faptul că ar fi primit mită de la patronul de la Coral. „Sunt prostii aceste informaţii, eu nu am primit bani de la el niciodată. Pe Alexandru Badea îl cunosc, dacă lucrează cu Primăria. Firma lui probabil lucrează cu noi de vreo 4-5 ani”, a comentat viceprimarul Maior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu