miercuri, 13 aprilie 2016

Hoții lui Florea față cu…reacțiunea!



Hoții lui Florea față cu…reacțiunea!
Poate verifică ANAF afacerile familionului de borfași sectanți pe FCM-ul care nu plătea 50 la sută din sumele de transfer. Un mic amănunt uitat de hoții cu escrocherii și pe PFA!
Punctul.ro zicere:

Judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Specializat Mureş a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă faţă de Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş şi a constatat suspendarea de drept a tuturor acţiunilor judiciare, extrajudiciare şi a măsurilor de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii clubului.

Potrivit portalului instanţei, judecătorul a decis că prin deschiderea procedurii insolvenţei se suspendă orice termene de prescripţie a acţiunilor împotriva ASA Târgu Mureş, iar în perioada de observaţie clubul va putea să îşi desfăşoare activităţile curente şi poate efectua plăţi către creditorii cunoscuţi, care se încadrează în condiţiile obişnuite de exercitare a activităţii curente, sub supravegherea administratorului judiciar.

Instanţa a desemnat provizoriu în calitate de administrator judiciar societatea profesională RTZ & Partners SPRL, cu sediul profesional din Cluj Napoca, şi a dat dispoziţie tuturor băncilor la care ASA Târgu Mureş are conturi deschise să nu dispună de sumele din aceste conturi fără un ordin al administratorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare.

Tribunalul Specializat Mureş a dispus administratorului judiciar să notifice deschiderea procedurii generale faţă de debitoarea Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş tuturor creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului şi a fixat data primei şedinţe a adunării creditorilor la 21.06.2016, având pe ordinea de zi desemnarea administratorului judiciar/confirmarea administratorului desemnat de judecătorul sindic şi stabilirea onorariului acestuia, alegerea comitetului creditorilor şi analizarea raportului cu cauze.

Între timp, administratorul judiciar va analiza indicatorii de stare bilanţieri pentru stabilirea modului în care a fost susţinută activitatea debitorului, respectiv dacă aceasta a fost susţinută din surse proprii sau a fost susţinută din credite acordate de bănci şi va efectua o analiză detaliată a activului şi pasivului debitorului şi a documentelor contabile.

Prin analiza tuturor contractelor încheiate, administratorul judiciar va urmări stabilirea cauzei (provenienţei) blocajului financiar care nu i-a mai permis debitorului achitarea datoriilor exigibile, acesta având obligaţia de depune raportul până la data de 28.04.2016, cu obligaţia de a notifica debitoarei şi creditorilor în eventualitatea formulării unei propuneri de trecere a debitoarei în faliment.

Judecătorul sindic a stabilit un nou termen de judecată la data de 15.07.2016.

Împotriva încheierii de şedinţă se poate face apel, care se poate depune la Tribunalul Specializat Mureş în termen de 7 zile de la comunicare.

Clubul ASA Târgu Mureş a anunţat, în luna martie, că din cauza greutăţilor materiale generate de blocarea conturilor se vede obligată să intre în insolvenţă şi să se retragă din competiţiile europene, fără însă a-şi înceta activitatea.

„Din iulie 2015, ASA Târgu Mureş are blocate în conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental întreaga evoluţie a echipei. Şi cei care ne critică, şi cei care ne laudă, cu toţii sunt conştienţi de faptul că alta ar fi fost situaţia şi evoluţia clubului dacă am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic există (!) în conturile formaţiei noastre, dar care sunt blocaţi până la finalul procesului prin care ASA doreşte să îşi dovedească nevinovăţia (…) Acum însă, neputând accesa aceşti bani, suntem forţaţi să renunţăm la participarea clubului în competiţiile europene, ASA văzându-se obligată să intre în procedura de insolvenţă şi reorganizare (ceea ce nu înseamnă oprirea activităţii )”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul clubului.

Clubul ASA Târgu Mureş a subliniat că îşi propune o perioadă de maxim 3 ani în care să găsească soluţii viabile care să evite falimentul şi să păstreze echipa în primul eşalon fotbalistic al ţării.

„Este un moment greu, regretabil, dar şi un moment de mobilizare a echipei şi a suporterilor pentru tot ceea ce va urma. Caracterele tari se văd în momentele de mare dificultate. Pentru viitorul apropiat, prioritare pentru ASA vor fi: plata salariilor cuvenite jucătorilor, purtându-se permanent discuţii individuale cu toţi jucătorii, pentru găsirea unor soluţii de compromis cu fiecare dintre ei; reorganizarea echipei şi a clubului pentru achitarea tuturor datoriilor către ANAF şi terţi, conform legislaţiei din România”, mai precizează comunicatul.



AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.