miercuri, 2 iulie 2014

Pentru că bandiții din Primăria Târgu-Mureș salivează încă la centură/drum de legătură de interes pentru leprele PDL Mureș



Pentru că bandiții din Primăria Târgu-Mureș salivează încă la centură/drum de legătură de interes pentru leprele PDL Mureș
Marți, bandiții banului public au din nou interes pentru:
Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului local nr. 243/25.07.2013, referitoare la susţinerea proiectului “Creare stradă de legătură între strada Livezeni şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureş”, Tîrgu Mureş. Motiv de rememorare a și ce a scris concurența despre afacerile bandiților PDL  Mureș și ale lepădăturilor cu duhoare de hoție portocalie din primărie  și despre porcul pedelist care flutura drapelul PDL de pe locul mortului. Ilegalul de astăzi al porcului din primărie!

Bandiții lui Florea și centura lor (neagră)

De pe blogurile proprii:
Bandiții lui Florea și centura lor (neagră)
Niște bandiți de la PDL au vrut o șosea de centură. În Târgu-Mureș. Desigur, ca orice afacere nășită de PDL-iștii târgumureșeni, undeva era mega-interesul financiar, așa cum e mereu când e vorba de transporturi pedeliste, sport pedelist, publicitate pe pedeliști,  reparații pedeliste, consilieri pedeliste, asfaltări pedeliste, reparații școli pe pedeliști, cumpărat băncuțe și coșuri de gunoi pedeliste, termopanizare pedelistă, toboganizare pedelistă, campanie electorală pe autocolante și - era să zicem – sereiștii… pedeliști. Practic, porcii PDL au pus mâna pe orice a avut legătură cu un șmecher/șef de la PDL care le-a netezit drumul și le-a inventat licitații. În orașul în care porcii de români și PDL-iști aleși etnic și-au făcut sute de mii de euro mai din fiecare afacere inventată de tatăl lor s-a inventat afacerea șosea de centură. Cum porcilor nu le-a ieșit din prima s-a inventat miting pentru șosea de centură, cu un prostovan recunoscut și întreținut pe banii publici care flutura, ca un borfaș de 2 lei, steagul PDL pe geamul de pe locul mortului! Presa și ziariștii cu ochi mai albaștri decât e cazul au titrat: târgumureșenii vor șosea de centură, evitând cu naturalețe faptul că erau 3 firme de taxi de porci de români și un bou de la PDL în așa-zisul miting al…târgumureșenilor (aproximativ 0,1 la sută din populație). Cum porcilor PDL nu le-a ieșit cu sintagma șosea de centură s-a inventat…drum de legătură, iar bandiți au cărat oamenii subordonați la porcii PDL la ședința de consiliu local, ca porcii de ziariști cumpărați de mafia PDL să scrie că…târgumureșenii aplaudă șoseaua de centură. Chestii normale într-un oraș normal, în care banul se scurge pe pedeliști, pe foștii pușcăriași ai pedeleilor și în care SRI se simte ca acasă în campania hoților PDL, dovada fiind știți voi unde. Și în care și alte instituții se fac că muncesc atunci când e vorba de mafia democrat-liberală. Să trăiți bine, dar nu ca ei, care vă fac la buzunare și bugetul local!
De la ziarul de Mureș
http://www.ziaruldemures.ro/index.php?id=25&print=1&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=5946

Târgumureşenii nu se dumiriseră până în dupa-amiaza zilei de joi de ce întreg oraşul a fost blocat timp de mai multe ore sau de ce poliţiştii şi colegii lor comunitarii i-au oprit să treacă de pe un trotuar pe altul.

Pentru că aşa a poftit Dorin Florea, primar şi lider al PD. Apucat de febra electorală, demagogul şi-a pregătit, pentru a lua pulsul cetăţeanului, la umbra unui măreţ proiect edilitar, un marş de protest. Mijlocul l-a identificat rapid: referendumul local pentru aprobarea execuţiei drumului ocolitor Tudor - 22 Decembrie 1989 (mai precis, Spitalul Mare), taman peste Platoul Corneşti şi, implicit, sacrificarea a mai bine de jumătate din pădure. Autorizaţia pentru marş a obţinut-o în timp record, dacă a existat vreuna, doar a fost înaintată de liderul PD, Dorin Florea, primarului Târgu Mureşului, incredibil!!!, acelaşi Dorin Florea. Circul de joi a fost pregătit intens, cu apariţii la TV, la radio şi în presa scrisă a primarului - campanie mediatică din bani publici -, dar şi cu înmânarea jurnaliştilor a unei scrisori deschise, care să fie adusă la cunoştinţa cetăţenilor, în care se lamenta de ce este nevoie de un referendum local şi cum îi blochează \"oamenii răi\" orice proiect de anvergură de dezvoltare a municipiului. Şi a venit mult aşteptata zi de joi, când a fost pregătit înaintea şedinţei de Consiliu Local, un întreg arsenal automobilistic pentru a-i presa, speria pe consilieri că se împotrivesc voinţei poporului.



Ţigănie

În centru, circulaţia a fost întreruptă de la Cocoşul de Aur spre Călăraşilor şi pe banda din faţa Primăriei timp de mai multe ore. Coada de maşini, circa 500 de maşini, s-a întins până la Vaţman. Au participat microbuze ale Asocierii Siletina şi taxiurile TranSil, patronate din umbră de vicepreşedintele PD, consilierul local Claudiu Maior, care au plecat de la depoul din Livezeni până în Corunca unde s-au întâlnit. De acolo au venit, cu o oră întârziere faţă de programul iniţial, până în centru - 7 Noiembrie şi înapoi în centru, până în faţa Primăriei - la ora 14. Să ne oprim puţin asupra prezenţei microbuzelor şi a taxiurilor la acest miting, organizat de PD şi nicidecum de Primăria Târgu Mureş, cum s-ar fi putut înţelege. Solicităm Primăriei Târgu Mureş şi Consiliului Local să ne furnizeze următoarele informaţii: ce au căutat microbuzele, subvenţionate la greu din bugetul local, deci din banii contribuabililor, în condiţiile în care 10 miliarde de lei anual intră în conturile Asocierii Transport Local (firmă subordonată a Consiliului Local) - Siletina (mai mult Siletina)? Cât a costat benzina, subvenţia pentru o zi pentru microbuzele masate în trafic? De asemenea, pentru taxiurile care au participat, în condiţiile în care TranSil este o asociere, de asemenea, între Transport Local şi Siletina - maşinile fiind cumpărate în leasing tot din fonduri de la buget, cât a costat benzina?

Revenind la marşul de protest, am remarcat şi prezenţa a numeroase automobile scumpe şi limuzine, semn a bunăstării camarilei edilitare, care însă nu au ţinut să-şi expună figurile, acoperindu-şi geamurile. Cât despre târgumureşenii de rând, nimeni de pe stradă nu avea idee ce se întâmplă, în ciuda spoturilor radio şi tv. Majoritatea oamenilor înjurau de mama focului, pentru că era imposibil să treci strada. Nu te lăsa Poliţia Comunitară, iar dacă o făceai - unii au încercat - erai oprit pe partea cealaltă. Suntem curioşi care este poziţia lui Vasile Blaga, ministrul Internelor şi al Administraţiei, despre utilizarea fondurilor publice în scopuri electorale, fie ele ale PD. Concluziile după mitingul de dimineaţă au fost mai mult amuzante decât utile. În timp ce târgumureşenii de rând nu înţelegeau de ce nu pot traversa strada şi, mai ales, de ce claxonează fiecare maşină: „Da domnu\' poliţist, claxonatul nu e interzis în oraş?\" sau „În loc să lucreze, ăştia ies la claxonat\", viceprimarul Csegzi Sandor a apreciat că a fost ocazia perfectă pentru a vedea că „sunt prea multe taxiuri în Târgu Mureş\".

După câteva ore de blocaj total, a venit şedinţa de Consiliu Local. Să înceapă circul…



Florea bătut de Lege

După ce primele două puncte ale şedinţei au fost, unul amânat, iar altul aprobat, s-a trecut la punctul trei, referendumul solicitat de Dorin Florea. Acesta a fost prezent la dezbateri şi nu a lăsat vreo remarcă să scape fără replică, indiferent că a fost vorba de ştrand sau nu. Fără ca PSD-istul Florin Crăciun, halal preşedinte de şedinţă, să-l întrerupă. După ce a fost făcut de Dorin Florea „mironosiţă\", Florin Oproiescu a propus o iniţiativă surprinzătoare, cea de a organiza un referendum prin care târgumureşenii să aleagă una dintre cele trei variante discutate de mai multe ori în cadrul CL. După intervenţii succesive, cuvinte grele şi contre inutile, s-a trecut la vot. Ioan Crăciun, Claudiu Maior, Doru Oprişcan, Octavian Moraru, Aurel Pop, Ioan Sita şi Mircea Ştefanovici au votat pentru, în timp ce Liviu Pop nu a votat, iar Florin Vlas s-a abţinut. Florea a stat în primele 2 ore ale şedinţei de CL, dar a plecat câte 10 minute când nu mai suporta căldura. De altfel, când s-a votat, nu era în sală (!). Era transpirat şi îşi făcea mereu vânt cu hârtiile. Din 15 în 15 min, Paşcan venea şi îi şoptea ceva la ureche, iar Florea proteja conversaţia cu foile. Dorin Florea, revenit în încăpere după o pauză, luată exact în momentul votului, s-a agitat la fel de tare ca şi Marius Paşcan şi Claudiu Maior în momentul în care Florin Oproiescu a propus un alt fel de referendum. Cum nici acesta nu a fost aprobat, deşi diferenţa a fost de doar un vot, Florea a ieşit val-vârtej din sala de şedinţe.

Singurele discursuri coerente şi logice au fost cele ale lui Doru Oprişcan şi Florin Vlas. Deşi la şedinţă erau invitaţi târgumureşeni de rând, au participat doar nişte şoferi aduşi de Claudiu Maior. Paşcan şi Maior s-au agitat de la început la sfârşit, iar când a fost vorba de a vota dacă asociaţia de mediu poate lua cuvântul, au reacţionat violent verbal, iar consilierii au decis prin vot că nu. Printre cei care au luat parte la şedinţa CL s-au numărat Nicu Mihoc, Liviu Pancu, Smaranda Enache, Haller Istvan şi mai mulţi membri ai organizaţiilor care au ca scop protejarea mediului.

Per total, consilierii, în majoritatea lor, care au luat cuvântul, spuneau că nu e nevoie de referendum, că se poate ajunge la o înţelegere între CL şi Primărie. Indiferent de subiect, Florea dădea vina, invariabil, pe Prefectură şi Consiliul Judeţean. De cele mai multe ori se părea că nici un consilier nu are idee de fapt ce rost are referendumul, din moment ce secretarul municipiului, Maria Ciobanu, a explicat clar că refrendumul nu poate schimba prevederea legislativă în legătură cu tăierea celor 15 ha de pădure.

Discuţiile purtate în şedinţa CL s-au concentrat, în primul rând, pe faptul că şi CJ derulează un proiect în acest sens, dar şi că majoritatea consilierilor s-a arătat de acord cu crearea unui drum ocolitor, asigurări care l-au lăsat rece pe Dorin Florea.



Înapoi la şatră

Nu putem trece cu vederea manipularea instrumentată de Florea, de către consilierii PD, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Marius Paşcan şi alţi susţinători ai ambiţiilor megalomane ale \"Piticului\".

Nu putem trece cu vederea că simplii cetăţeni au fost minţiţi, dezinformaţi că iubitului lor stăpân i s-a mai furat din credibilitate prin faptul că nu reuşeşte să promoveze un proiect serios de la cap la coadă.

Nu putem trece cu vederea că societăţi finanţate din bani publici, organe de ordine, suportate din banii noştri, şi-au dat mâna la un marş de protest politic regizat, pe banii comunităţii târgumureşene.

Solicităm Instituţiei prefectului Mureş, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Camerei de Conturi Mureş un raport complet asupra costurilor mediatice, de protest (bănuim că sumele la negru sunt mai greu de dovedit) a campaniei drum ocolitor - centură, atâta vreme cât, după cum, mucalit, a remarcat un consilier local, în expunerea de motive pe un cm şi jumătate semnatarul ei, Marius Paşcan s-a contrazis de trei ori. De asemenea, aşteptăm ca instituţiile publice mai sus amintite să ne precizeze un punct de vedere asupra organizării unui referendum local într-un domeniu interzis de lege, precum şi asupra rigorilor juridice atrase de dezinformarea crasă a cetăţenilor.

În rest, Dorin Florea a pierdut o bătălie şi a \"obţinut\" cea mai usturătoare înfrângere din cei şase ani petrecuţi la Primărie. Se apropie sfârşitul cu toate că DNA refuză să confirme cercetarea sa în mai multe dosare.

ZIARUL oferă asistenţă juridică, gratuit, celor care vor să-l dea în judecată pe Florea pentru blocarea oraşului în scopuri pur electorale şi pentru dezinformarea. Nu suntem tributari trecutului, dar nu putem permite ca pentru capriciile prezente ale unui edil vremelnic, să ne compromitem viitorul.



Eugen Crişan, preşedintele PPCD Mureş s-a arătat surprins de decizia lui Dorin Florea de a organiza un miting şi un referendum. „Trebuie să existe o colaborare mai bună cu proiectele judeţului. Oraşul ăsta nu poate trăi în afara judeţului. Nu cred că există posibilitatea financiară de susţinere a două proiecte paralele\", a precizat Crişan. Liderul PPCD Mureş consideră că varianta CJ este mai importantă decât cea a Primăriei, în contextul construcţiei autostradei Transilvania. „Ambiţiile, orgoliile şi vanităţile nu sunt bune în administraţie\", a încheiat Crişan.



\"Indiferent de rezultatul referendumului va rămâne obligaţia respectării legii silvice. Nu se poate organiza un referendum într-un domeniu strict ştiinţific, datele despre trafic sunt vechi de 10 ani, se minte cu neruşinare\",

Dan Călin Tocaciu, preşedinte Asociaţiei \"Valea Soarelui\"



\"Îi acuz pe toţi cei care blochează proiectele oraşului, sunt oameni anacronici, oameni care trăiesc fără creier. Să nu vrei să pricepi că oraşul se dezvoltă este de neconceput. Voi discuta cu reprezentaţii comunităţilor din oraş să vină să sensibilizeze Consiliul Local\", Dorin Florea, primar Târgu Mureş



Bolnav pe CJ

După cum s-a manifestat, Florea a iniţiat proiectul său pentru că este bolnav pentru succesele Consiliului Judeţean.

Alexandru Petru Frătean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, « Varianta de ocolire Târgu Mureş Est », proiect al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va soluţiona problema traficului de tranzit şi traficului greu pe ruta Sighişoara - Bistriţa şi Topliţa. Drumul care va avea în jur de 12 km, execuţia sa fiind estimată la 30 de milioane de euro, va lega comunele Livezeni - Sîngiorgiu de Mureş şi Ernei.

Sumele necesare (60 de milioane de euro pentru că în acelaşi « pachet » este inclusă şi centura Reghinului) vor fi finanţate de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare, acordul de împrumut fiind ratificat prin OUG 52/2005, aprobată prin Legea 274. Lucrările propriu -zise de execuţie ar urma să demareze în ianuarie 2008, până atunci desfăşurându-se faza de proiectare, preselecţie şi selecţie a constructorilor.



Centura politicii

Proiectul drumului, datând din 2002, n-a primit aviz din partea Agenţiei de Protecţie a Mediului, iar acum primarul Florea susţine că este victima legilor prost întocmite, a boicotului Consiliului Local şi al \"dobitocului\" Dănuţ Ştefănescu, şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Primăria susţine că proiectul pentru realizarea drumului ocolitor prevede defrişarea a 8.42 ha de pădure, aflată parţial în proprietatea statului, dar Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a refuzat scoaterea din circuitul forestier a acestei suprafeţe. În plus, APM Mureş a respins studiul de evaluare a impactului asupra mediului, Primăria acuzând APM că a cedat presiunilor \"anumitor organizaţii cu pretenţii ecologiste\". Mai mult, Dorin Florea a declarat lunea trecută că directorul APM, Dănuţ Ştefănescu, \"este un dobitoc\" şi i-a acuzat pe toţi cei care se opun proiectului că \"trăiesc în afara timpului şi fără creier\". Invocând un studiu de prefezabilitate aprobat în 2002, rezultatele favorabile ale unei dezbateri publice şi 16.000 de semnături depuse la APM, Primăria acuză acum că, din cauza dezinformărilor \"proiectul nu a putut obţine susţinere financiară prin intermediul concursurilor de proiecte pentru infrastructură\".



\"Referendumul nu va putea schimba prevederile Codului Silvic ce interzice defrişarea pădurilor, legile pe care se bazează refuzul acordului de mediu se vor înăspri odată cu integrarea în UE. Cheltuieilile pentru referendum reprezintă o risipă din bani publici\",

Varga Istvan,preşedinte Organizaţiei pentru Civitas Nostram Târgu Mureş



\"Am avut o solicitare din partea Biroului Judeţean al PD pentru o manifestaţie de solidaritate cu referendumul privind drumul ocolitor. Conform solicitării vor fi 300 de maşini care vor parcurge toate cartierele, între orele 11.30-14.00. Nu cred că vor bloca oraşul\", Marius Paşcan, director executiv Primăria Târgu Mureş.



„Drumul acesta va fi făcut mai repede decât credeţi, de un investitor\", Benedek Istvan,

consilier local



\"Nu comentez acuzaţiile primarului, Primăria poate reveni cu acel proiect pentru reevaluare\", Danuţ Ştefănescu, director APM Mureş



\"Referendumul este ilegal, conform legii nu se poate face referendum pentru o chestiune tehnică. Prevederile studiului de prefezabilitate s-au schimbat de patru ani\", Kolozsvari Zoltan,consilier UDMR



Forţarea referendumului

Liga Pro Europa a arătat că aşa-zisul drum de ocolire, care ar porni de la fosta întreprindere Electromureş - unde funcţionează actualmente unul din sediile Universităţii Petru Maior -, după ce ar străbate zonele defrişate din Pădurea Corneşti, ar deversa tot traficul greu şi de tranzit în faţa Spitalului Judeţean Mureş, afectînd astfel şi două campusuri universitare şi zona spitalicească, fără a realiza în fapt descongestionarea traficului intraurban.

Co-preşedintele Ligii, Smaranda Enache, menţionează că, aşa cum a arătat şi într-o scrisoare adresată consilierilor locali, faptul că referendumul local nu se poate organiza într-un domeniu care contravine legii.

Liga a subliniat şi faptul că, în cazul organizării unui referendum, părţile interesate trebuie să aibă acces egal la mijloacele mass media. « În mod reprobabil, primarul Dorin Florea, pe bani publici, promovează pe toate căile, prin campanii de scrisori, emisiuni TV, fluturaşi, exclusiv opinia sa personală, care nu întruneşte nici măcar asentimentul Consiliului Municipal, singurul în măsură să aducă hotărâri de o asemenea anvergură », susţine Samaranda Enache.

Asociaţia pentru Protecţia Mediului şi a Naturii Rhododendron s-a alăturat protestului ONG-urilor împotriva referendumului local pentru execuţia drumului ocolitor peste Platoul Corneşti. În afară de sublinierea aspectelor de nelegalitate în organizarea referendumului, precum şi a impactului dezastruos asupra mediului, vicepreşedintele Rhododendron, ecologul Szakacs Laszlo, a aratăt că proiectul: \"a fost promovat prin informarea necorespunzătoare, părtinitoare şi chiar dezinformarea cetăţenilor. S-a bagatelizat în continuu impactul proiectului asupra mediului şi implicit al sănătăţii\".

De asemenea, Rhododendron a acuzat modul agresiv în care este promovată şi popularizată dezvoltarea destructivă a oraşului din bani publici.



APDO Lider, acuzator echilibrat

Cornel Brişcaru, preşedintele APDO Lider, contestă de asemenea organizarea referendumului, subliniind politizarea acestei acţiuni. \"Punerea în discuţia publică a unui proiect al comunităţii nu este şi nu trebuie transformat în temă electorală, în afara cadrului legal stabilit în acest sens, pentru o formaţiune sau alta\", se arată în comunicatul APDO Lider.

Brişcaru subliniază că, dacă proiectul este conform cu legea, Primăria, condusă de PD-istul Dorin Florea, ar fi putut face lobby la Ministerul Mediului, ministrul Sulfina Barbu fiind democrată, pentru a obţine susţinerea proiectului sau medierea acestei situaţii, ultima acţiune fiindu-i solicitată şi prefectului judeţului.

În încheiere, legat de cheltuirea banului public, în scopuri politice şi electorale, APDO Lider concluzionează că: \"ar fi foarte grav să se utilizeze fonduri publice pentru satisfacerea în timp a intereselor unor persoane sau grupuri de persoane, punând în faţă un interes al comunităţii ca pretext\".



Corina ALBOTA

Ligia VORO


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.