luni, 9 mai 2016

Hoțomanii cu mită în pământ sau cum găinarul lui Florea a mânjit o uniformă!



Hoțomanii cu mită în pământ sau cum găinarul lui Florea a mânjit o uniformă!


Libertatea zicere:

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judetean Mureş, Valentin Pescari, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani, după ce a primit mită 30 de basculante de pământ.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.
Potrivit rechizitoriului, în sarcina chestorului de poliţie Valentin Pescari s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată. Acesta i-a pretins lui Giurea Teodor, fost director al Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Mureş, în data de 4 octombrie 2011, 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajarii unei parcele de teren care aparţinea chestorului de politie. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala ABA Mures.
‘Pretinderea a fost facuta pentru ca, in schimb, Pescari Valentin, in virtutea atributiilor sale de serviciu, sa dispuna mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrator al IPJ Mures, la un alt serviciu din cadrul IJP Mures. La data de 26 octombrie 2011, inculpatul Pescari Valentin i-a mai pretins inculpatului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala ABA Mures, a unui autovehicul apartinand I.P.J. Mures. Anterior, chestorul Pescari Valentin dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor si se angajase fata de acesta din urma ca o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale’, precizeaza actul de sesizare al instantei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.