marți, 3 mai 2016

Ce a fost tipul și ce a ajuns! Înjuri și ameninți și devii ATOP-ist!Ce  a fost tipul și ce a ajuns! Înjuri și ameninți și devii ATOP-ist!
Cum pe blog se poate găsi cine, ce a căutat,  din ce oraș, de la ce IP, browser, SO ș.a.m.d., interesele unora pot conduce la alte subiecte. Cineva a căutat Raul Alin Boros. Tipul e cu adevărat valoros dacă a ajuns de la înjurat și lovit poliția la... ATOP!

Evz zicere:
Episodul I: un picior in genunchi

Primul incident a avut loc in noaptea de 23 spre 24 iulie 2005. ?Ma aflam in patrulare cu colegul meu, Ioan Puscas, in zona Complexului de Agrement «Muresul». La un moment dat, de pe sensul opus, de unde era restrictie de circulatie, a aparut un autoturism si, desi am coborat si i-am facut semn sa traga pe dreapta, soferul a trecut pe langa noi fara a ne baga in seama. Ne-am luat dupa el si l-am ajuns?, a spus Pop. Soferul a refuzat sa prezinte actele la control, pe motiv ca Pop nu era politist de circulatie ci de ordine publica. Din acelasi motiv, soferul a incercat sa paraseasca locul cu pricina. ?Atunci l-am prins de mana si am incercat sa-l trag jos din masina, dar m-a lovit cu piciorul in genunchi?, a spus Pop, care a adaugat ca, in acel moment, colegul sau a scos pistolul si l-a somat pe sofer. ?Am incercat sa-l imobilizez si m-a lovit din nou cu piciorul?, sustine politistul. In ajutorul sau si al colegului de patrula a venit o echipa de patru politisti. ?A doua zi am facut plangere pentru ultraj, impotriva lui Raul Alin Boros, soferul cu pricina, la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures?. In paralel, tatal lui Raul Alin, Eugen Boros, patron al firmei SC Taurus, procesatoare de carne, a reclamat la politie ca fiul sau  a fost abuzat de un politist.

Episodul 2: bataie in parcarea spitalului

A doua oara cand s-a intalnit cu Raul Alin Boros, in 26 septembrie, politistul nu a scapat la fel de ieftin. ?Ma aflam in parcarea spitalului. La un moment dat, a aparut Raul Alin Boros, care m-a intrebat «Ce faci, politistule?» si mi-a aratat pumnul. Dupa revenirea persoanei cu care eram, aceasta a incercat sa scoata masina cu spatele din parcare, moment in care au aparut cei doi frati Boros. Raul Alin Boros a venit la masina, imi spune ca sunt cam smecher si imi cere sa smarduim (sa ne batem ? n.r.), la care eu zic ca ne vedem la tribunal. In acel moment, fratele lui mi-a dat o palma peste cap, eu l-am impins, dupa care au tabarat amandoi pe mine si mi-au aplicat cel putin 15 lovituri cu pumnul?, sustine Pop. La scurt timp, Raul Alin Boros si fratele sau, Catalin Mihai Boros, au reclamat la politie ca Pop s-ar fi legat de ei.

Solutia parchetului: nimeni nu e vinovat

Sebastian Pop sustine ca, desi a depus prima plangere in iulie 2005, procurorul care a instrumentat cazul, Gheorghe Costea, l-a audiat pe el si pe colegii lui, chemati ca martori, abia in decembrie.
?Cand am fost chemat prima data, in decembrie, procurorul Costea mi-a spus ca sunt audiat pentru o plangere depusa impotriva mea, respectiv dupa incidentul din septembrie. L-am intrebat pe procuror cand anume ma va audia pentru plangerea depusa de mine in iulie, la care acesta din urma m-a intrebat «Pai, nu v-am audiat?»?, a spus Pop.
In fine, in 6 ianuarie, s-a pronuntat solutia de scoatere de sub urmarire penala a celor doi frati Boros, acuzati de ultraj, dar si neinceperea urmaririi penale in cazul celor sase politisti acuzati de fratii Boros de abuz in serviciu. Agentul-sef adjunct a facut plangere impotriva rezolutiei, in data de 19 ianuarie. ?Voi urma toate caile posibile si voi merge, daca e nevoie, chiar si la Strasbourg, la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului?, a conchis Sebastian Pop.

Politistii ameninta cu proteste in strada

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ?Pro Lex? Vasile Lincu, a anuntat, zilele trecute, la Targu-Mures, ca politistii sunt gata sa picheteze Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures, daca nu se incepe urmarirea penala in cazul lui Sebastian Pop. Sindicatul ?Pro Lex? a trimis o scrisoare prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures, iar, in functie de raspuns vor incepe si actiunile de protest.
Procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures, Dan Petru, ne-a declarat ca a auzit despre caz si ca trebuie urmata calea legala. ?Problema nu se rezolva cu pichetarea sediului parchetului?, a spus procurorul. El a adaugat ca, in final, se va pronunta instanta, iar daca procurorul a gresit, va fi sanctionat cu anularea rezolutiei.
Raul Alin Boros ne-a transmis ieri ca va sta de vorba cu presa abia dupa ce isi va consulta avocatul.

Parinti si nasi ca martori

Procurorul l-a scos de sub urmarire penala pe Raul Alin Boros, luand in considerare martori cum sunt parintii si nasii acestuia. ?Martorii invinuitului, Maria Magdalena Boros, Maria Boros, Eugen Boros, Claudiu Pergel si Ramona Nicoleta Pergel, confirma sustinerile invinuitului, iar martorii acestuia sunt, pe langa parintii sai, nasii sai, persoane de o anumita probitate profesionala si morala, asupra lor neplanand suspiciuni referitoare la subiectivitatea lor in cauza?, se arata in rezolutia procurorului. De mentionat ca Ramona Pergel, nasa lui Raul Alin Boros, are bune conexiuni in domeniul juridic, fiind jurista celei mai mari intreprinderi targumuresene, Azomures.

Zidezi zicere:
Iar ilegalul nenorocit Mora lăsă în loc specimen cu…știință în ale ordinii și liniștii publice!
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Mureş continuă să desfăşoare activităţi care asigură ordinea şi liniştea publică, siguranţa cetăţenilor din localităţile judeţului Mureş, contribuie la prevenirea şi combaterea tuturor acţiunilor care ar putea dăuna oamenilor şi comunităţilor şi colaborează cu toate organismele care au atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice. În şedinţa de joi, 31 iulie, Consiliul Judeţean Mureş a aprobat un nou membru în ATOP Mureş, consilierul judeţean liberal Raul Alin Boroş, care ocupă astfel locul lăsat vacant, în ianuarie 2013, de actualul senator USL Akos Mora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu