luni, 16 iulie 2012

Băsescu se ia în discurs de…alimentația publică


Băsescu se ia în discurs de…alimentația publică
Băsescu a învățat un  cuvânt nou! Se cheamă restaurație și îl rostește zilnic, după modelul cuiva care se uită în gura presei și e fixat pe sintagma lunii. Dacă îl întrebați pe Băse ce aia restaurație, omul o să vă dea un singur sens și acela patetic fiindcă e rostit din gura angajatului format de comuniști, care s-a lepădat de comuniști, care are în partid foști comuniști, șefi UTC și alte poame acre. Așadar, ce spune DEX-ul!
RESTAURÁȚIE (‹ fr., lat.) s. f. 1. Perioadă din istoria unor state, caracterizată prin readucerea pe tron a dinastiilor înlăturate în urma unor revoluții, lovituri de stat (ex. restaurarea Bourbonilor în Franța, 1814-1830, a Stuarților în Anglia, 1660-1714). 2. Stil în arta franceză din epoca r. (1); face trecerea între stilurile Empire și Ludovic-Filip, menținând inspirația din arata Antic., dar, sub influența romantismului, manifestă și interesul pentru stilurile naționale ale goticului și Renașterii. S-a caracterizat prin linii ușor curbate, forme rotunjite, ornamente grațioase. 3. Epocă în istoria literaturii engleze, urmând perioadei elisabetane și promovând clasicismul (J. Dryden, S. Butler ș.a.). Desigur, marinerul nu se gândește la ceva legat de regi, pentru că el are repulsie de ăștia, care pot fi și bolnavi și pe care îi moștenim, nu ca draga de EBA, sănătoasă mână în vârful genelor și cu reușite prin propriile ei puteri (a.k.a. tâmpiții din partid)! Dar restaurație mai înseamnă în DEX și restauráție s.f. (pol.) (După 1989) Revenirea la putere a neocomuniștilor, recomunizare ◊ „«Restaurația» realizată prin acapararea feroce a puterii și legitimată prin «alegerile» din 20 mai 1990 a creat condițiile ideale pentru refacerea fațadei.” R.lit. 21 II 91 p. 4. ◊ „Restaurația. La vremuri noi – eșalonul doi.” R.l. 19 VIII 93 p. 11. ◊ „Un proces de restaurație cripto-comunistă sub oblăduirea puterii actuale.” R.lit. 4/96 p. 3; v. și 11/92 p. 3, Calende V 93 p. 10, D. 33/93 p. 3, ◊ „22” 41/93 p. 9; v. și recomunizare (cf. fr. restauration; DN, DEX, DN3 – alte sensuri). Cum ar veni, tu ești trimis de comuniști să le conduci nava, ai făcut școală și partid/UTC, tot ce trebuie, ai în partid nomenclaturiști răspopiți, dar acuzi revenirea la putere a… neocomuniștilor! Patetic, dragă Stolo, pardon, Băse! Și mai conduci și serviciile moștenite de la comuniști, botezate și cu etichete de instituții…democratice!
Noi credem că, de foame, politică, desigur, te-ai gândit la alt sens al cuvântului restaurație: RESTAURAȚIE s.f. (În gastronomie) Cuvânt recent, utilizat tot mai frecvent în literatura de specialitate în locul sintagmei alimentație publică, pentru domeniul de activitate cuprinzând producția culinară (pregătirea preparatelor culinare, de patiserie și de cofetărie) și desfacerea acestora, precum și a băuturilor (servirea pentru consumul pe loc sau livrarea la comandă, în afara localului), activitate desfășurată în cadrul unor unități economice specializate. – Din fr. restauration.(sursa DGE-Dicționarul gastronomic explicativ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.