joi, 12 iulie 2012

Românii sunt…


Românii sunt…
Vă aduceți aminte de o reacție a unora din presă și din societate civilă, după ce s-a constatat că la sintagma Românii sunt…, pe motoarele de căutare românii erau prezentați cu toate bubele din lume (păduchioși, râioși, hoți ș.a.m.d.). Acum situația s-a mai schimbat, suntem mai degrabă deștepți sau frumoși, dovadă a unor campanii de înfrumusețare SEO. Cum tot se vorbește de referendum și de demiterea lui Băsescu, simbol al răului PDL, vă invităm să vă aduceți aminte de alte sintagme referitoare la români, așa cum au fost surprinse de pedeliști de-a lungul anilor.
Românii sunt: țigancă împuțită (Băsescu, 19 mai 2007, despre o jurnalistă de la Antena 3)
Românii sunt: homosexuali (Băsescu, cunoscătorul, aprecia că 20% din români sunt homosexuali, intervenind telefonic în emisiunea lui Radu Moraru, “Nașul”.
Românii sunt: tâmpiți (Băsescu: Școala, şcoala românească scoate tâmpiţi! către Gabriel Liiceanu, iunie 2009 )

Românii sunt: armeni competenți (Băsescu: În sfârşit, văd şi eu un armean competent. 11 septembrie 2007, despre doctorul Mircea Ghemegian, cel care l-a operat de tiroidă, făcând referire de fapt la Varujan Vosganian, şi el armean, pe atunci membru în Guvernul Tăriceanu)
Românii sunt: cu mentalitate de viermi care nu vor absolut nimic, dar se plâng de tot ce îi înconjoară (Suburbanul domn Urban!
Româînii sunt: nepricepuţii, handicapaţii psihic”. Ioan Oltean în cadrul unei conferinţe de presă, la Bistriţa-Năsăud, în contextul unui discurs despre protestatarii din stradă.

Toate cele de mai sus dovedesc ceva, că pedeliștii nu se jenează să ofere alte definiții românilor și că ar face ceea ce clamează Paraziții într-un cântec care se numește, probabil fără să se plătească drepturi de autor, Țigancă împuțită: Pentru dobitocii care stau la fereastră/Vreau picioare lungi, să mă piș la ei în casă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.