duminică, 8 iulie 2012

Antenele s-au sabotat în an electoral!


Antenele s-au sabotat în an electoral!
Anul 2012 trebuia să fie unul perfect pentru Antene și pentru trustul controlat de Partidul Conservator. Mass-media în campanie electorală este o armă absolută și de aceea au și apărut canale noi, special pentru campanie! Ce face Intact, atunci când interesul său este ca mesajul propagandistic să ajungă la cât mai mulți oameni? Păi, cere bani! Între a avea milioane de oameni cărora să li se adreseze și a primi milioane de euro de la RCS & RDS, băieții… deștepți de la Intact aleg să ceară bani! Ce a urmat vă este cunoscut:
Vineri, scoaterea posturilor trustului Intact din grila de satelit a societăţii de cablu RCS & RDS declanşa o adevărată furtună mediatică. Surse din interiorul trustului Intact susţin că totul a degenerat deoarece societatea de cablu a scos din grilă, Antena 1, Antena 2, Antena 3 şi Euforia, cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită a somaţiei, 20 aprilie ora 20.00, şi au oprit difuzarea de la ora 0.00. Ei spun că s-a luat această hotârâre chiar dacă pe 20 aprilie, la ora 11.00, părţile urmau să se întâlnească. Antena Group a somat RCS & RDS sa în­ceteze difuzarea prin satelit a canalelor «Antena», dacă nu achită o taxă anuală de peste şapte milioane de euro. Data limită pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00. Dacă după data şi ora menţionate, RCS & RDS ar fi continuat să retransmită canalele «Antenă», Antena Group ar fi apelat la «toate măsurile legale, inclusiv plângeri de natură penală»", se arată în comunicatul RCS & RDS. Mai mult, reprezentanţii societăţii de cablu susţin că difuzarea în continuare a canalelor de la «Antenă» va fi posibilă doar cu majorarea abonamentelor. "Este pentru prima dată în ultimii opt ani când Antena Group cere bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor". RCS&RDS susţine că vrea o soluţionare pe cale amiabila a diferendului.
Parteneri în 2008
În 2008, RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat licitaţia privind drepturile TV de transmisie a meciurilor din Liga I la fotbal. Suma care urma să fie plătită împreună către LPF, în decurs de trei ani, a fost de 85 de milioane de euro. Trustul Intact a refuzat să-şi mai achite "partea", astfel că firma de cablu a susţinut singură contractul. Su­păraţi, RCS&RDS au scos postul GSP TV din grila de programe. La presiunile CNA-ului şi amenzi repetate, după mai multe luni de la scoaterea din grilă, GSP TV a revenit la RCS&RDS -(sursa EVZ).
În urmă cu vreun an, atunci când USL era în opoziție, deci și P.C., cineva scria un editorial în Adevărul în care propunea o halucinantă, dar posibilă, previziune, se pare pusă în practică altfel, cu sprijinul deștepților de la Intact! Autorul propunea ideea ca Băsescu să scape de Antene într-un mod simplu: RCS&RDS vroia să pună mâna pe o societate de televiziune, dar avea de furcă cu Consiliul concurenței pentru act de monopol. Autorul credea că se putea găsi o soluție prin acordul băsescian. Costul încălcării normelor de concurență ar fi fost un post de televiziune de știri pro-putere, care să înlocuiască Antenele contra puterii. Din fericire sau din păcate, cei de la Intact s-au sabotat singuri, dar urmăriți că o parte din previziune, cel puțin, este valabilă, pentru că  RCS&RDS și-a făcut Digi 24, care a născut și pui, la Iași!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.